Dagens citat.

Frostbite

Rose Hathaway, I can't wait to see you again. If you're this charming while tired and annoyed and this gorgeous while bruised and in ski clothes, you must be devasting at your peak. - Adrian

Tumblr.

I detta inlägg hade jag tänkt tipsa om min tumblr, och ni får gärna skriva vad ni heter där ifall ni har någon! Själv heter jag sannatwilight (var väääldigt besatt av Twilight då jag skapade den, även om jag fortfarande tycker om det väldigt mycket, men skulle nog inte döpa mig till det nu fast orkar inte byta för då blir väl alla "vem är det???"). Där rebloggar jag saker/texter/bilder till 99%, och skriver nästan aldrig någonting själv, men det går väldigt bra det också.
 
 
Händer det någonting inom någon fandom, att det kommer ut bilder eller varit premiär för något eller vad som helst så kommer det alltid upp bilder på en gång om man följer rätt bloggar. Så man hänger alltid med om man är inne där. T.ex. från inspelningen av CoB så har det kommit ut FLERA bilder och information, och bilderna kommer typ ut så fort dom är tagna oftast, eller nästan på en gång i alla fall. Sen lär man sig väldigt mycket om andra fandoms också även om man inte tänker på det!
 
clarissawayland:

First picture of the Pamdamonium club today x
First picture of the Pandemonium club today, CoB!
 
Själv rebloggar jag saker som allt möjligt från inspelningen av CoB, Glee, HIMYM, Twilight, The Hunger Games, intervjuer från skådespelare jag tycker om, fina bilder, böcker, en massa bokreleterade saker, HP, roliga bilder och texter och även tänkvärda saker MM.
 
Dör väldigt lätt av skratt åt en del bilder, så som sagt innehåller min tumblr mycket sånt också (besides the fangirling). Så här får ni lite roligare saker som jag rebloggat någongång.
 
 
 
 
Sist men inte minst:
Watching the CoB film…
 
Non Fandom:
 
Fandom:

 

Här är länk till min tumblr. Vad heter NI på tumblr?

Recension - Harry Potter och Fången från Azkaban.

Titel: Harry Potter och Fången från Azkaban (Harry Potter, #3).
Författare: J.K. Rowling.
Antal sidor: 532.
Språk: Svenska.
Omläsning: Ja.
 
Harry Potter går sitt tredje år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Ingenting är sig likt. Sirius Black, den ökände massmördaren som suttit i fängelse i tolv år, är på rymmen. Det sägs att han är på väg mot Hogwarts. De grymma fångvaktarna från Azkaban har kallats in för att hålla vakt. Harry Potter går inte säker, inte ens bland sina vänner... Men han är fast besluten att lösa mysteriet med Sirius Black. 
 
Handling och tankar:
Någonting som jag tänkte på i början av boken var att då Rowling återberättar vad som hänt i tidigare böcker så gör hon inte det på ett irriterande sätt (som i VA, tycker speciellt det första kapitlet i varje bok är ganska irriterande för att det inte händer någonting förutom att hon återberättar, annars älskar jag ju den serien men just det), utan Rowling "smyger" som in informationen och det är ett stort plus för mig eftersom det då blir en roligare läsning.
 
Nu då man läser om boken, eller detta gäller alla böcker i serien, så tar man emot all text på ett helt annat sätt. Man förstår saker mycket bättre, såklart, och en del händelser som man inte tänkte på tidigare får större betydelse för att man vet att det i sin tur kanske har större betydelse i någon annan bok i serien.
 
En sak som jag tycker är fantastiskt bra gjort är att det är med så lite kärlek, i alla fall i de första böckerna. Inte för att jag har något emot kärlek (spolier inom parentesen: jag tycker om Harry och Ginny) men det är kul att det fokuserar på något annat än just det, kärlek alltså.
 
Jag ger alltid böckerna en massa beröm, men det är dom verkligen värda! Eller Rowling är det ju som är värd all beröm hon får, för att ha skapat en så grymt bra bokserie. Det här är böcker som man aldrig någonsin kommer bli less, varesig man är gammal, och vill komma ihåg sin barndom, vuxen, ung, barn - sak samma! Då man vill läsa någonting helt perfekt och magiskt, så är det här precis rätt serie!

Karaktärer:
Jag har inte så mycket att säga om karaktärerna som jag inte sagt tidigare! Så om ni vill veta är det bara att kolla på nån av mina tidigare recensioner! Riktigt bra huvudkaraktär, den där Harry Potter.
 
Övrigt:
Nu har jag äntligen skrivit recensioner till alla Harry Potter böckerna! Eftersom jag startade denna blogg i januari och den fjärde HP boken var den första jag skrev i år, så hade jag inte recension på dom tre första, men nu så.
 
Nu har jag ju läst alla böcker på svenska (och dom tre första två gånger) så är det väl ändå dags att läsa på engelska? Vill göra det sjukt mycket, men har nyss gjort en liten beställning fast där fick dom tyvärr inte komma med!
 
Betyg:

Utmaning.

Jag har blivit utmanad av Anna på boktycke med en sak som cirklar runt på många bokbloggar just nu, så denna gång är det min tur att göra utmaningen. Här kommer reglerna:
 
Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.
 
1. Jag är väldigt envis, speciellt då jag var mindre, och en gång var jag så envis då jag var ute och cyklade då jag var ganska liten på en camping, i närheten av där mamma och pappa grillade på en låg grill, och mamma sa åt mig att inte cykla i närheten för att jag skulle ramla i grillen men jag var ju så duktig så inte skulle jag göra det men självklart gjorde jag det. Så jag har ramlat i en grill!
 
Lilla envisa Sanna (eller Nanna, som jag sa. Ett till bevis på att jag var envis "jag kan inte säga Sanna, jag heter Nanna!" "Men du sa ju det precis nu!" "Nej, Nanna!!!!!")
 
2. Båda gångerna som nån från castet i The Twilight Saga har varit på Hovet har jag varit där, och hade VIP båda gångerna! Första gången var 2010 då Kristen Stewart och Taylor Lautner vad där, och andra gången var 2011 då Robert Pattinson och Ashley Greene var där, och då stog jag nästan längst fram under själva intervjun, alltså 5-7 meter ifrån dom!
 
 
3. Jag hatar skräckfilmer och har aldrig sett klart en hel skräckis!
 
4. Jag älskar språket engelska (amerikanska, brittiska, australienska osv) och min dröm är att en dag flytta till USA och gifta mig med någon därifrån. Jag tycker det är sjukt underbart att höra någon som pratar engelska perfekt!
 
5. Jag och en av mina bästa vänner, även min första vän någonsin, är födda på samma dag. Hon är endast fyra timmar äldre än mig!
 
 
Jag och hon! (Ursäkta att jag bara tar bilder från då vi var små)
 
6. Då jag gick ettan på/i gymnasiet (har precis börjat tvåan) och vi hade NP i svenska och skulle hålla ett tal om relationer, så höll jag ett tal om relationer till böcker som jag fick A på.
 
7. Jag har varit till Thailand fyra gånger (vi har ett tvåvåningars hus/lägenhet/radhus där, vet inte riktigt vad man ska kalla det) USA, Frankrike, Spanien och Holland en gång var (och Sverige, Norge och Finland såklart). Sen har jag ju mellanlandat i andra länder, men dom räknas inte enligt mig!
 
Vi äger ett sånt där "hus" till vänster på bilden, som syns väldigt dåligt! Paradis, kan man ju kalla detta!
 
8. Jag har precis börjat andra året på frisörutbildningen och första året då vi hade praktik en vecka var jag på en salong i Amsterdam hos en (hon bodde i samma stad som jag bor nu då hon var liten) som har stylat kändisar som Brad Pitt, George Clooney, Madonna, Julia Roberts, Kate Moss, Demi Moore, kungafamiljen mm. och som även jobbat på fashionweeks och sådana saker!
 
Pust - då var jag klar! Jag utmanar Andréa, Pia, Clara och Sara!

Och vi är igång.

Inspelningsdag nummer ett har nu officiellt dragit igång av filmatiseringen av City of Bones, och det har REDAN kommit ut några bilder! Dör ganska så mycket inombords. Titta och njut!
 

Dagens citat.

City of Glass

If you ever meet the man who could take advantage of Isabelle, you'll have to let met know. I'd like to shake his hand. Or run away from him very fast, I'm not sure which. - Simon

Recension - The Golden Lily.

Titel: The Golden Lily (Bloodlines, #2).
Författare: Richelle Mead.
Antal sidor: 418.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.
 
When a shocking secret threatens to tear the vampire world apart, Sydney’s loyalties are suddenly tested more than ever before. She wonders how she's supposed to strike a balance between the principles and dogmas she's been taught, and what her instincts are now telling her.

Should she trust the Alchemists—or her heart?
 
Handling och tankar:
Det tog ett tag för mig att läsa ut boken, men dålig var den inte för det. Richelle Mead är en riktigt bra författare, det är hon, men samtidigt som den inte var dålig är det inte heller någon favorit. Kanske har det att göra med att Rose inte är huvudkaraktären, och att det är svårt att toppa någon som henne, även om Sydney faktiskt också är en stark karaktär på sitt egna sätt. Eller så kanske det har att göra med att jag inte är lika nyfiken på vad som kommer hända som jag var då jag läste VA. Ja, någonting är det ju, även om Mead kan sin sak!
 
I början var boken lite seg, men den blev bättre allt eftersom. Det fanns även många roliga partier i boken. Bland annat då Sydney ska på sin första date och alla är helt uppspelade och chockade och ger olika anledningar (och framför allt en del av deras anledningar) för att få vara där då hennes date kommer och plockar upp henne.
 
Jag gillar då Sydney börjar ändra syn på saker, och att man då såklart får följa med och ta del av händelser som gör att hon ändrar sig, även om en del av hennes gamla tankar fortfarande finns kvar. Att man verkligen får ta del av då hon vänjer sig vid det och märker att det kanske inte alltid är som hon trott.
 
Ibland kunde jag lista ut ganska många saker, tyvärr, men samtidigt var det ändå inte någonting som jag riktigt störde mig på som det ibland kan vara. Fast jag hade ju ändå inte sagt nej till att bli helt överraskad ändå.

Karaktärer:
En sak som Mead är hur bra som helst på, det är att utveckla sina karaktärer. Om man tänker på lilla Sydney första gången man fick läsa om henne i Blood Promise och nu, nog allt ser man stora skillnader där! Vad är rätt och fel? Vad går egentligen först? och så mycket mer. En positiv utveckling enligt mig!
 
Jag tycker att Adrian borde ha haft mer sarkastiska kommentarer, eller att han borde vara lite mer som han var mot Rose, älskade han verkligen hur mycket som helst då så det är någonting jag saknar med honom. Det är klart att han förändras också, och att det beror på vem han är med, men hade velat ha lite mer av den flirtiga Adrian Ivashkov.
 
Betyg:

Recension - Harry Potter och Hemligheternas kammare.

Titel: Harry Potter och Hemligheternas kammare (Harry Potter, #2).
Författare: J.K. Rowling.
Antal sidor: 427.
Språk: Svenska.
Omläsning: Ja.
 
Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den nye, omåttligt mallige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle?
 
De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwarteleven efter den andra. Är det Harrys största fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker - Harry Potter själv?
 
Handling och tankar:
Jag har suttit länge och funderat på vad jag ska skriva i denna recension, men jag har surfat runt lite och kollat vad andra skrivit för att själv få lite idéer som jag kan ta med. Deras saker blandade med mina.
 
Det är fortfarande ett ungdomligt språk, väldigt lättläst men ett språk jag väldigt mycket tycker om och ett som gör att den mysiga känslan man får då man läser de första böckerna ökar. Jag längtar tills jag kommer läsa alla böckerna på originalspråket, kommer bli awesome.
 
Jag måste även ta med att nu då man läser om boken/böckerna så lägger man märke till en massa smådetaljer som man inte alls tänkt på tidigare och t. ex. varje gång Snape gör något så tänker jag hela tiden på orsakerna till varför han gör som han gör.
 
Allting i boken är så himla realistiskt - eller Rowling får det att verka helt realistiskt vilket gör att allting blir så himla verkligt och trovärdigt vilket i sin tur gör allting till en fantastisk berättelse, om än det är så mycket mer än bara det som göra serien så otroligt bra.
 
Karaktärer:
Jag har inte så mycket att säga om huvudkaraktärerna - lika modiga som i första och än så länge så stör jag mig inte på varken Ron eller Hermione.
 
Fy vad jag hatar Dracos pappa alltså! Snälla - kan han inte bara gå och dö, avada kedavra. Och lille dobby, fy vad han är gullig, och god vad jag tycker synd om honom ändå tills slutet av boken.
 
Betyg:

Dagens citat.

Mockingjay

Listen to that. The Mockingjay found her voice. - Haymitch

Lite Harry Potter sådär.

Jag har läst ut både första och andra Harry Potter böckerna (omläsningar), och även sett de två första filmerna efter att jag var klar med vardera bok. Det är så roligt att se, speciellt första filmen, alla specialeffekter och att dom inte alls är lika bra som nu för tiden, fast det förstår man ju såklart eftersom allting utvecklas. Och med filmerna är det så roligt att se hur alla skådespelare utvecklas utesende sett.
 
Jag älskar jag filmerna och dom är några man aldrig kommer bli less, men böckerna är ändå mycket bättre, som i de flesta fall. Nu när jag ser om filmerna så försöker jag även se vilken Dumbledore jag tycker om mest - han i de två första filmerna eller han i de senare, och jag måste nog säga att den första Dumbledore påminner lite mer om bokversionen, men jag ska inte säga för mycket förens jag sett om de senare och sista.
 
Detta fick bli ett inlägg om Harry Potter, men jag kände att jag behövde göra ett inlägg om annat än bara recensioner och dagens citat.
 

Recension - Harry Potter och De Vises Sten.

Titel: Harry Potter och De Vises Sten (Harry Potter, #1).
Författare: J.K. Rowling.
Antal sidor: 379.
Språk: Svenska.
Omläsning: Ja.
 
Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter...
 
Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar i Hogwarths Skola För Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!
 
Handling och tankar:
Som jag sa i min recension om den sista HP boken så var jag inte redo att ge upp serien på långa vägar och hade världens sug att börja om med första boken vilket jag nu gjort, och eftersom att jag inte recenserat De Vises Sten tidigare så får ni den recensionen nu.
 
Första gången jag läste boken tyckte jag att det var lite barnsligt i språket, eller hur man nu ska förklara, men nu då jag läst om den så håller jag inte riktigt med. Nog märker man såklart att den är för yngre läsare, men jag älskar det barnsliga språket mycket mer nu för det är så det ska vara - och sen växer man tillsammans med böckerna. Nu gillar jag det massor och det passar perfekt in med karaktärerna!
 
Någonting jag tycker om med just denna serie är att den är i ett/en av sitt slag, alltså att i alla fall jag inte har läst om något liknande som just Harry Potter, och att denna serie inte påminner om någon annan eller tvärtom. Den är unik, så att säga. Dock är det svårt att ens komma i närheten av Rowlings böcker om häxor och trollkarlar om än man skulle försöka!
 
Jag märkte precis på Goodreads att jag läste ut denna bok precis samma dag fast för ett år sedan, vilket sammanträffande!

Karaktärer:
Harry Potter, oj vag gullig pojk det är. Riktigt bra huvudkaraktär och sedan är Hermione och Ron riktigt bra också. Alla är allmänt söta (Neville också då såklart) men även modiga och tuffa.
 
Weasley tvillingarna, jesus, vad jag älskar dom alltså. Finns det några härligare personer än dom? Det går inte att beskriva min fantastiska kärlek till dom två busungarna (måste använda ordet busungar). Vad skulle Harry Potter serien vara utan dom två som ibland är ljuset i allt det mörka, och även det roliga då allting redan är bra!
 
Övrigt:
Jag har skapat en användare på Pottermore nu och är precis klar med första boken där. Om ni också är medlemmar så lägg till FeatherFlame5491, och kommentera gärna med erat Pottermorenamn i kommentarerna!
 
Betyg:
 

Dagens citat.

City of Ashes

Oooh, that was fun. - Isabelle
That does it. I'm going to get you a dictionary for Christmas this year. - Jace
Why? - Isabelle
So you can look up 'fun'. I'm not sure you know what it means. - Jace

Månadsläsning - juli.

Lästa böcker: 4
Omlästa: 1
Engelska: 1
Svenska: 3
Antal sidor: 2027 (694 sidor mindre än i juni)

Bästa bok (ej omläsningar):
Någon av HP böckerna.

Läst:
28. Harry Potter och Halvblodsprinsen - J.K. Rowling [X]
29. Blood Promise - Richelle Mead [X] (omläsning)
30. Världen är elak - Pia Olofsson
31. Harry Potter och Dödsrelikerna - J.K. Rowling [X]
 
 
Tankar: I början av månaden läste jag ut de två första böckerna väldigt snabbt, och hann börja på de båda sista och läsa mer än hälften av dom fram till 13 eller 14 juli då jag drog till Göteborg där jag inte läste någonting och sen har det varit gatufestival där jag bor och så mycket mer har hänt så jag hann inte med att läsa förens dom två sista dagarna då jag lyckades läsa klart båda av de senare. Så det jag vill ha sagt är att jag ändå nöjd över månaden.
 
CoFA, sedan CoLS vill jag verkligen snart få läst, men för tillfället håller jag på med första HP boken och The Golden Lily.
RSS 2.0