Tävlingar.

Älskar tävlingar och nu har jag ju faktiskt vunnit en tävling ganska nydligt så jag hoppas på att turen är med mig även denna gång!


Först och främst ska jag skriva om en tävling som pågår på elilaserochskriver.wordpress.com. Där kan du vinna ett hemligt bokpaket som bland annat innehåller Jellicoe Road. Tävlingen avslutas 14 maj. Tryck här för att vara med!

Bellasbok har också en tävling och där kan du vinna boken Rör mig inte. Tävlingen avslutas 4 maj. Tryck här för att komma till den.

Dagens citat.

Silence

My bed's an open invitation. - Patch

11 frågor.

Det är många som kört "11 frågor" på deras blogg, och även jag har blivit utmanad! Det var nämligen Pia som utmanade mig! Så nu kör vi här:

1. Snyggaste respektive fulaste bokomslaget du äger?
Hm.. fulaste omslaget jag äger är nog Blood & Ice av Robert Masello. Orkade dock inte titta så noga men hans var en av de första jag hittade. Däremot de snyggaste omslaget jag äger tillhör nog Graceling av Kristin Cashore men även Pegasus av Robin Mckinley delar titeln som etta. Sen gillar jag även omslaget till Delirium väldigt mycket, även om det inte är sådär jättespeciellt!

2. Hur ser din morgonrutin ut på en vanlig vardag?
Först snoozar jag alltid två gånger då alarmet ringer. Sedan kliver jag upp och fixar håret (=borstar igenom det och sedan får det vara som den rishög det är), äter frukost samtidigt som jag läser och sedan klär jag på mig och borstar tänderna och sånt och går till bussen!

3. Finns det något du brukade göra när du var yngre som du ser tillbaka på idag och tänker "vad i helvete tänkte jag med!?"
Kommer inte riktigt på något sådär allvarligt förutom "vad fan tänkte jag med då jag hade dom där kläderna på mig varje dag???????"

4. Vad åt du senast? And was it delicious?
Senast jag åt så var det fruktgröt som fick äran att komma ner i min mage, och kan väl inte påstå att det var super delicious precis. Fick snarare trycka i mig det för att magen inte skulle skrika på mig. (skrev detta imorse)

5. Vad är dina planer för sommaren 2012?
Just nu försöker jag hitta ett sommarjobb eftersom jag inte fick något kommunalt. Annars så ska jag spela fotboll, sola, bada, hänga med kompisar och skapa oförglömliga minnen, pdol (piteå dansar och ler, en festival) och sedan ska jag även dra till Gothia med några vänner, inte för att spela utan bara titta på och vara lite allmänt crazy.

6. Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?
Först och främst skulle jag göra en mega bokbeställning. Har inte köpt någon bok på hur länge som helst eftersom jag försöker spara pengar, så det står högst upp på listan. Sedan skulle jag fara ut och resa! New York, New York, och shoppa, shoppa, shoppa och titta på sevärdheter och besöka en massa olika platser osv. Sedan skulle jag såklart spara pengar också men säkert även resa lite mer beroende på hur mycket pengar man har kvar!

7. Finns det någon bok som du känner att allllla har läst förutom du? Tänker du läsa den boken någon gång?
Ja, det finns det och den boken heter Anna and the French Kiss. Den tänker jag absolut läsa någon gång och jag skulle ha beställt hem den NU om det inte var för att jag försökte spara pengar, men snart ska jag ha den i mina händer, snart!

8. När gjorde du senast något fruktansvärt pinsamt, och vad var det?
Hm.. för någon månad sedan senad var jag på Apoteket och då jag betalat fick jag för mig att backa några steg (varför Sanna? varför?) och självklart så backar jag in i en byrå/hylla så att en massa saker ramlar ner på golvet och jag tror till och med att något gick sönder.. sånt där händer ju bara på film, men självklart ska jag lyckas!

9. Om du träffade någon som aldrig sett en film i hela sitt liv, vilken film skulle du då vilja visa den personen?
HP film(erna) för att det är något magiskt över dom.

10. Vad ser du fram emot mest just nu?
Sommaren och min praktik som jag ska göra i Amsterdam, dit jag far nu på torsdag!

11. Om du fick spela en roll i en filmatisering av valfri bok, vilken bok skulle det då vara och vilken karaktär skulle du spela?
Jag skulle nog vilja vara Isabelle i TMI för att hon är så himla cool. Vill även få "uppleva" shadowhunter världen och ett extra plus är ju att då får jag ju träffa Jace!

Böcker!


Idag låg detta paket i brevlådan och ni kan ju gissa vad det var? Böckerna jag vunnit! Dock har jag inte fått tretton skäl varför av Jay Asher än, men då fick jag en extra bok från Excess förlag - huvudjägarna av Jo Nesbo. Fast jag väntar förhoppningsfullt på Tretton skäl varför!

Dagens citat.

City of Glass

Look, you can date whoever you want and I will totally support you. I am all about support. Support is my middle name. - Clary
So that's why you never told me your middle name. I figured it was something embarrassing. - Simon

Tävlingar.

Just nu pågår det en tävling hos beroende av böcker där du kan vinna en härmskrikebrosch. Tävlingen avslutas om en kvart. Tryck här för att vara med!

Unga böcker har även en tävling just nu och där kan du vinna Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo. Tävlingen avslutas 27 april. Tryck här för att komma till tävlingen!

Recension - City of Ashes.

Titel: City of Ashes (The Mortal Instruments, #2).
Författare: Cassandra Clare.
Antal sidor: 411.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.

Someone in New York City is murdering Downworlder children. Is Valentine behind the killings — and if he is, what is he trying to do? When the second of the Mortal Instruments, the Soul-Sword, is stolen, the terrifying Inquisitor arrives to investigate and zooms right in on Jace. How can Clary stop Valentine if Jace is willing to betray everything he believes in to help their father?


Handling och tankar:
Precis som med första boken så var andra halvan betydligt bättre än första. Det tog väldigt lång tid för mig att läsa ut boken, och det var just för att första halvan var så seg enligt mig. Visst hände det saker, men ingenting som riktigt fångade mitt intresse och gav mig den där känslan av att jag måste veta vad som kommer att hända på nästa sida och sidan efter det osv. Men sista delen, WOW, så bra! Kunde inte alls slita mig från boken utan satt med näsan mitt i boken sida efter sida och bara slukade alla ord. Så. Himla. Bra.

Jag älskar bokens värld! Shadowhunters - so awesome! Då det verkligen är bra det jag läser, då fångar verkligen Clares ord en och man dras in i den där otroliga världen. Hon fångar ens intresse och lämnar en massa "mysterier" åt en som man bara måste "lösa", precis som det ska vara!

Jag älskar att läsa om alla Jace/Clary moments, och även scenerna där Valentine är med, då har man aldrig tråkigt. Jag älskar i stort sett alla karaktärer så det är någonting som Clare verkligen lyckats med!

Karaktärer:
Jace, oh Jace! Älskar honom och jag älskar hans kommentarer. Jag älskar även att man får läsa ur hans pov ibland för då får man verkligen veta hur han känner. Ens hjärta blöder helt enkelt för honom.

Jag tycker om Clary, även om jag inte alltid tycker om hennes beslut. Hon är inte en av mina favoritkaraktärer, även om hon är en av dom bättre jag läst om. Måste även säga att jag verkligen tycker om Simon. Hans kommentarer kan man också skratta åt, även som han samtidigt är väldigt klok och godhjärtad.

Magnus och Alec, weeeeeei. Älskar, älskar, älskar dom! Måste även få tillägga att jag tycker om Luke väldigt mycket. Så förstående och verkligen jaa.. förstående på ett väldigt bra sätt, inte så att det blir irriterande utan helt perfekt.

Övrigt:
Något jag inte nämde tidigare var dialogerna i boken, lika älskvärda som alltid!

Betyg:
Tyvärr drar början ner betyget på boken lite, även om den får fyra stjärnor. Hade den varit lika bra och spännande som slutet och andra halvan av boken hade jag definitivt gett den en femma!


 


Dagens citat.

The Hunger Games

Remember, we're madly in love, so it's all right to kiss me anytime you feel like it. - Peeta

Vinnare.

Jag har vunnit en boktävling för första gången i mitt liv! Ni vet tävlingen som jag tipsade om hos Flisans boktips, den har jag vunnit! Så himla roligt, och det känns som att det var på tiden! Jag kommer få hem Kaninhjärta av Christin Ljungqvist, Tretton skäl varför - Jay Asher och En dag av David Nicholls. Tack så mycket!

Book confessions.

Dagens citat.

New Moon

Time to open presents. - Alice
Alice, I know I told you I didn't want anything. - Bella
But I didn't listen. - Alice

CoLS boktrailer.

“My name is Jonathan Christopher Morgenstern. I had a father but he is dead. I have a mother but she is dead to me. I have a brother and I will bind him to me. I have a sister and I will teach her to love me. My name is Jonathan but everyone calls me Sebastian. And I am going to burn down the world.”


Dagens citat.

Perfect Chemistry

No hard feelings. Payback's a bitch, ain't it, Alex? - Brittany

I min bokhylla: G.Men va, endast två böcker? Nu måste jag köpta lite fler så att det inte är två/tre stycken bara på varenda bokstav! Som ni ser är böckerna · Genom dina ögon - Stephenie Meyer och · Graceling - Kristin Cashore.

Tävling.

Nu hade jag tänkt tipsa om ännu en tävling. Denna gång är det boktjuven som står för den och du kan vinna en valfri bok från bokus för max 150 kr. Tävlingen avslutas 16 april. Tryck här för att komma till den.

Dagens citat.

City of Bones

If there was one thing she was leraning from all of this, it was how easy it was to lose everything you had always thought you'd have forever. (Clary)

Mina twilightsaker - 7.

Nu är det mina posters ni ska få se, eller i alla fall dom som jag har på mina väggar. Har en del också som ligger i ett skåp som inte fick plats, men dom får ni inte se. Nu får ni er också en liten titt på hur mitt rum ser ut, och bilderna är tagna i november. Måste bara få säga att tapetern till vänster på första bilden är jätteful, jag vet. Den har varit där sen jag var åtta/nio år och det har bara inte blivit av att vi bytt den.. än.


I min bokhylla: F.3 stycken böcker på bokstaven F finns det i min bokhylla! Det är: · Firelight - Sophie Jordan · Fallen - Lauren Kate · Forever - Maggie Stiefvater ·

Upd; Har fyra på bokstaven F. Frostbite av Richelle Mead.

Tävlingar.

Nu hade jag tänkt tips om tre olika tävlingar som pågår just nu.

Den första är en tävling där du har chansen att vinna två böcker. Det är bokvarg.blogspot.se som har den tävlingen. Idag eller imorgon är sista dagen, så skynda er dit! Tryck här för att komma till tävlingen.

Den andra tävlingen pågår på bladvandaren.blogspot.se där du har chansen att vinna en bok och det finns ganska många att välja mellan. Tävlingen avslutas 28 april. Tryck här för att vara med.

Den tredje tävlingen står Felicia för och där kan du såklart också vinna böcker. Tävlingen avslutas 15 april. Tryck här för att komma till tävlingen.

Recension - Mockingjay.

Titel: Mockingjay (The Hunger Games, #3).
Författare: Suzanne Collins.
Antal sidor: 390.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.

Katniss Everdeen, girl on fire, has survived, even though her home has been destroyed. Gale has escaped. Katniss's family is safe. Peeta has been captured by the Capitol. District 13 really does exist. There are rebels. There are new leaders. A revolution is unfolding.

It is by design that Katniss was rescued from the arena in the cruel and haunting Quarter Quell, and it is by design that she has long been part of the revolution without knowing it. District 13 has come out of the shadows and is plotting to overthrow the Capitol. Everyone, it seems, has had a hand in the carefully laid plains--except Katniss.

The success of the rebellion hinges on Katniss's willingness to be a pawn, to accept responsibility for countless lives, and to change the course of the future of Panem. To do this, she must put aside her feelings of anger and distrust. She must become the rebels' Mockingjay--no matter what the personal cost.


Handling och tankar:
Än en gång lyckas Collins med att fånga och överraska mig. Jag som har väldigt svårt för att gråta satt och storlipade sista delen av boken, och lyckas man med det, då är man riktigt bra! Jag känner mig helt tom just nu och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.

Första halvan av boken var inte dålig, men inte lika bra som de två första böckerna i serien och den andra halvan. Det var för lite intressant som hände enligt mig, även om det fanns några inslag som var riktigt bra. Måste dock berömma Collins för hennes skrivsätt och att man får förklaring på allt, eller inte på allt men vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Typ som att om det hänt något nydligt i boken eller kanske att det hände något i de tidigare böckerna som man inte tänkte på så jättemycket i efterhand, får man en förklaring på senare och förstår att det ändå hade en speciell betydelse för hela berättelsen.

Suzanne Collins vet hur man skriver, berättar, fångar läsaren och ja, allt i princip. Sista delen läste jag ut nästan på en gång utan pauser. Så himla bra! Allting bara flyter på och man blir tagen "by surprise" hela tiden. Det här är en sån bok(serie) som man kommer tänka på långt efteråt och som påverkar ens hjärta.

Måste även få ta med det här som Andréa skrev i sin recension om den här boken:
"De två tidigare böckerna är inte deprimerande, de är spännande, aktionfyllda och underhållande. Den här? Alltigenom, fullständigt, åh så deprimerande. På det finaste sättet man kan tänka sig."

Karaktärer:
Katniss bara växer och växer. Så otroligt modig och duktig tjej (eller man borde nästan säga kvinna) som har fått gå igenom så himla mycket men som fortfarande är stark, även om det är otroligt många saker som hon måste bära på. Katniss och Gale, älskar hur de förstår varandra. Inga ord behövs. Deras vänskap är unik och jag gillar den otroligt mycket. Finnick, älskade Finnick. Han och Annie, åååååååh! Helt perfekta! Vet inte vad jag ska ta mig till, älskar deras kärlek något så oerhört. Peeta, Haymitch, Buttercup... åh så många man skulle kunna skriva om!

Övrigt:
Aah, slutet, slutet, slutet. Jises amalia. No words. Vet inte riktigt vad jag ska tycka.

Betyg:
Boken var hur bra som helst, men kan inte ge den fem stjärnor eftersom första delen av boken var lite sämre.

Dagens citat.

The Hunger Games

Just the perfect touch of rebellion. - Haymitch

Tävlingar.

boooklovin.blogspot.se pågår det en tävling just nu. Lite sent att skriva om den kanske eftersom sista dagen är idag eller imorgon, men gå in och var med ändå! Tryck här för att komma dit.

Tävlingar.

Just nu pågår det en tävling hos thecuriouscaseofthebooks.wordpress.com där du kan vinna en hemligt paket med till viss del bokrelaterade saker. Tävlingen avslutas idag, så tryck här och skynda er dit för att delta!

Du kan även gå in och tävla hos bokfreak.se. De tävlar ut tre olika sorters paket med två böcker i varje. Sista tävlingsdagen är idag. Tryck
här för att komma till tävlingen.

Recension - Ink Exchange.

Titel: Ink Exchange (Wicked Lovely, #2).
Författare: Melissa Marr.
Antal sidor: 313.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.

Unbeknownst to mortals, a power struggle is unfolding in a world of shadows and danger. After centuries of stability, the balance among the Faery Courts has altered, and Irial, ruler of the Dark Court, is battling to hold his rebellious and newly vulnerable fey together. If he fails, bloodshed and brutality will follow.

Seventeen-year-old Leslie knows nothing of faeries or their intrigues. When she is attracted to an eerily beautiful tattoo of eyes and wings, all she knows is that she has to have it, convinced it is a tangible symbol of changes she desperately craves for her own life.

The tattoo does bring changes; not the kind Leslie has dreamed of, but sinister, compelling changes that are more than symbolic. Those changes will bind Leslie and Irial together, drawing Leslie deeper and deeper into the faery world, unable to resist its allures, and helpless to withstand its perils...


Handling och tankar:
Boken var inte dålig, och även om jag läste ut den relativt snabbt så är det något som gör att jag inte kan ge den fyra stjärnor. Jag gillar hela konceptet med "faeries" och tycker det är intressant, så det får ett stort plus. Något som är på minussidan är att alla hela tiden kände "lust", inte för att jag har något emot det men det blev väldigt uttjatat efter ett tag.

Sen böt de även huvudperson i den här boken, alltså att det inte var samma som i ettan, även om hon också var med här. Jag tycker det är mer intressant om man får följa en person (eller några stycken) genom hela serien, inte att man byter helt och hållet eftersom Leslie (huvudpersonen i IE) inte var med så mycket i Wicked Lovely. Det funkade ju såklart, men föredrar om man ändå har en och samma huvudperson i hela serien, men att man ändå får veta mer om andra.

Karaktärer:
Leslie. Jag tyckte inte illa om karaktären, det gjorde jag inte, men efter ett tag då hon inte kunde göra riktigt som hon ville, då alla hennes känslor bara försvann och hon ville göra en sak men det gick inte, då blev jag bara så förbannad. Även om jag visste att hon inte kunde följa sin egen vilja riktigt kände jag bara: MEN GÖR DET DÅ! Förutom det tyckte jag ändå att hon var en helt okej karaktärer, men ingen favorit.

Övrigt:
Jag kommer definitivt att läsa hela serien, och jag tycker att boken var bättre än vad det verkar i den här recensionen. Jag läste även nu att detta tydligen är en companion novel, och inte en "sequel" till första boken, därav att de böt huvudperson!

Betyg:

Dagens citat.

Beautiful Darkness

We don't get to choose what is true. We only get to choose what we do about it. - Marian

Månadsläsning - mars.

Jag känner mig helnöjd över mars månad. Jag har lyckats läsa sex böcker, vilket är rekord för i år.

Lästa böcker: 6
Omlästa: 3
Engelska: 4
Svenska: 2
Antal sidor: 2507 (398 sidor mer än i februari)

Bästa bok:
Om man inte räknar med omlästa böcker var Ink Exchange min favorit. De andra två som inte var omläsningar var helt enkelt inte lika bra. Speciellt inte Thirst.Läst:
Jag är Zlatan Ibrahimovic: min historia - Zlatan Ibrahimovic, berättad för David Lagercrantz
The Hunger Games - Suzanne Collins
Thirst No.2: Phantom, Evil Thirst and Creatures of Forever - Christopher Pike
Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer
Catching Fire - Suzanne Collins
Ink Excahnge - Melissa Marr
RSS 2.0