Top Ten Tuesday.

Top Ten Favorite Kick-Ass Heroines. Det är inte en tisdag och inte en topp tio, utan topp sju. En gammal sådan också. Men det funkar väl ändå så här kör vi!
 

 
1. Tris Prior - Divergent.
Hur kan man inte tycka att denna lilla tjej som från början är från Abnegation ska hamna på denna lista? Ett ganska självklart val enligt mig! Hon är stark i sig själv, om än inte den starkaste fysiskt, även om hon har sina knep. Flickan är även smart och kommer på klipska lösningar i svåra situationer och är helt enkelt en riktigt intressant karaktär att följa med och läsa om.
 
 
 
2. Katniss Everdeen - The Hunger Games.
Bambambambam, Katniss Everdeen - The Girl on Fire! Även Katnip är ett självklart val för mig. Hon går emot President Snow och alla regler som gällt i många, många år för att tillsammans med andra kämpa för frihet och för vad som är rätt. Hon är helt enkelt "the mockingjay" och är riktigt säkert en kick-ass heroine.
 
 
 
3. Rose Hathaway - Vampire Academy.
Badass Rose for the win. Vem kan vinna över Rose? Ingen! Alla får sina rövar kickade av denna brud minsan. Hon är ärlig och snäll men ändå väldigt tuff och tackar inte nej till en utmaning. Hota inte någon som Rose bryr sig om, hon lär inte glömma det i första taget.
 
 
 
4. Isabelle Lightwood - The Mortal Instruments.
Alla vet hur tuff denna brud är med sin piska, och utan. Hon har många roliga och sarkastiska kommentarer, som de flesta i denna bokserie, och hon skulle kunna ta sig an nästan vilken demon som helst. More Isabelle Lightwood please.
 
 
 
5. Bella/Haven - Emancipation Proclamation/Sempre.
Denna karaktär är inte kick-ass på det sättet som dom andra är - valet av denna är inte lika självklar som dom andra rättare sagt. Denna karaktär får man följa från början, då hon är en slav och inte har någon egen vilja och bli misshandlad dagarna i ända. För att sedan få se hur hon förflyttas och träffar någon som kämpar för hennes frihet, hur hon själv förändras dag för dag och kommer allt närmare att bli en vanlig människa med rättigheter och allt som hör till. Det är en fantastisk livshistoria att få följa med och läsa om och få se hur hon som slav (föredetta rättare sagt) finner lycka i de saker som vi inte ens lägger märke till eftersom det är en självklarhet för oss idag.
 
 

6. Hermione Granger - Harry Potter.
Eh eh, the brightest witch of her age, absolut! Hur skulle någon någonsin lyckas vinna över Voldemort utan att få hjälp av Hermione? Visst kan hon gå mig lite på nerverna ibland, men jag kan absolut inte neka att hon verkligen är en hjältinna!
 
 
 
7. Skeeter - Niceville/The Help.
Denna tjej är väl kanske inte kick-ass, men en heroine är hon! Detta var på tiden då mörkhyade arbetade åt vita, tjänade yberdåligt och fick inte åka samma buss som the palefaces etc. Skeeter står dock upp mot detta och bryter ut ur mängden, hon bryr sig inte om hudfärg, vad spelar det för roll liksom? Hon skriver en bok om hur svarta verkligen har det, fast med försiktighetsåtgärder så hon inte sätter dem som hon får hjälp av i fara, så folk verkligen ska förstå, även om det är livsfarligt. Skeeter kan inte förstå hur man som liten då man verkligen älskar maiden som tar hand om en helt plöstligt börjar hata hen bara för att de har en viss hudfärg. Go Skeeter!
 
http://brokeandbookish.blogspot.se/2012/10/kimberlys-top-ten-kick-ass-heroines.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/JywQY+(The+Broke+and+the+Bookish)

Dagens citat.

Mockingjay

"While I was waiting... I ate your lunch." - Haymitch
"I'm going to report you." - Katniss
"You do that, sweetheart." - Haymitch
He goes out, safe in the knowledge that I'm not the reporting kind.

Funny or die: I am Harry Potter.

Här har ni anledningen till varför jag hade kvastar på minus (spola till 2.15). Annars verkar det verkligen grymt kul! Dock ett skämt, men kan inte sluta skratta åt videon. ♥
 
 

Tag: MASH (Book Edition).

Jag har blivit taggad av Rebecca att göra den så kallade book mashen som cirkulerar omkring i bokvärlden för tillfället. Jag kommer inte spela in någon video som man egentligen ska göra, utan jag gör det i bildform i stället, hoppas det är okej ändå! Reglerna orkar jag inte förklara så för att veta hur det går till kan ni antingen gå in här, här eller här för att ta reda på det (bloggar som redan gjort denna tag). Numret 9 (samma som Rebecca) har jag valt ut. Mina kategorier och "deltagare" kan ni se i slutet av inlägget.

 

 


Mina alternativ kommer här:

 

Vem blir min framtida partner?

+ Augustus Waters från The Fault in our Stars
- President Snow från The Hunger Games
+ Sam från The Wolves of Mercy Falls
+ Adrian Ivashkov från Vampire Academy
- Vernon Dursley från Harry Potter

 

Vilken värld ska vi leva i?

- Självaste hungerspelen från The Hunger Games
+ The Capitol från The Hunger Games
+ Hogwarts från Harry Potter
- The Glade/Maze från The Maze Runner
+ Idris från The Mortal Instruments

 

Vem blir min bästa vän?

+ Jem från The Infernal Devices
+ Fred och George från Harry Potter
+ Magnus Bane från The Mortal Instruments
- Dolores Umbridge från Harry Potter
- Lucius Malfoy från Harry Potter

 

Vad ska vi ha för djur?

+ Daimon från Guldkompassen (dock är den en del av sig själv)
- Mrs Coulters apa från Guldkompassen (dock är det en daimon men ändå)
+ Church från TMI och TID
- Sprängskärtsskrabbor från Harry Potter
+ Hedwig från Harry Potter

 

Vad blir mitt transportmedel?

- En kvast från Harry Potter (broomburns, aj, någon? Annars hade det varit riktigt roligt. Det är därför jag har denna på minus)
+ Flat Trans från The Maze Runner
+ En Portal från The Mortal Instruments
+ Bil
- Ett tåg som man måste hoppa på i farten från Divergent

 

Vad ska jag jobba med?

- Skogsvaktare på Hogwarts (läskigt)
- För maffian - Emancipation Proclamation/Sempre
+ I Fred och Georges skämtbutik
+ Hypnotisör - Molly Moon
+ I en bokaffär som Luke i The Mortal Instruments

 

Slutresultatet blev att jag kommer gifta mig med President Snow och vi kommer att bo i the Capitol. Vi kommer ha sprängskärtsskrabbor till husdjur och vårat transportmedel blir ett tåg som man måste hoppa på i farten. Min bästa vän är Jem, och själv kommer jag jobba i en bokaffär.

 

President Snow kan väl vara en av dom sista människorna som jag någonsin vill leva med, och kanske det är just därför vi bor i the Capitol? Platsen är jag nöjd med, men ej min make. Jag får väl hoppas på att då vi hoppar på tåget som fortfarande kör så kanske han missar och ramlar ner och, dör. Sprängskärtsskrabbor är väl något som Hagrid väldigt gärna hade kunnat få behålla för sig själv, men icket. Tur är då kanske att jag har Jem som min bästa vän så jag har någon vänlig själ att prata med, och mitt jobb är ju verkligen inte helt fel. En bokaffär. ♥

 

Ett långt och lite tjorvigt inlägg, men har tyvärr ingen bra kamera för tillfället att spela in med, så hoppas det fungerade bra ändå!

Dagens citat.

Clockwork Princess
 
Life is a book, and there are a thousand pages I have not yet read. - Will
RSS 2.0