Dagens citat.

The Hunger Games

I wish I could freeze this moment, right here, right now, and live in it forever.. - Peeta

Recension - Blood and Ice.

Titel: Blood and Ice.
Författare: Robert Masello.
Antal sidor: 675.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.


"Journalist Michael Wilde—his world recently shattered by tragedy—has come to the South Pole looking for solace and a new lease on life. But what he finds on a routine dive in the polar sea is something else entirely: the bodies of a young man and a young woman, bound with chains and sealed forever in a block of ice. Beside them is an ancient chest filled with a sinister cargo. Wilde’s search to unravel the mystery of this doomed couple will lead from the battlefields of the Crimean War to the unexplored depths of the Antarctic Ocean, where an age-old curse survives to this day. And as the ice around the lovers begins to melt, Wilde will witness what may be a miracle—or a nightmare—in the making.  What is dead, it turns out, is not always gone."


Jag har aldrig varit med om en bok som haft så himla dålig början som Blood and Ice! Läste inte ofta i den då och då jag väl gjorde det var det bara någon sida. Den var så dålig så så fort jag läst något glömde jag bort vad som hade hänt eftersom mina tankar var någon annanstans. Början av boken får knappt en stjärna i betyg. Det plågade mig nästan att läsa de första 200 sidorna, att någon kan skriva så att det blir så ointressant. Kommer knappt ihåg något av resan påväg till Point Adélie. Som tur var blev den lite bättre en bit in i boken, då själva det som står på baksidan av boken började hända. Dock var det ändå som att någonting saknades då sista sidan var läst.

Sen tycker jag det var lite konstigt då Sinclair och Eleanor smälte från isen, att de bara ställde sig upp och att det inte var så mycket mer konstigt med det. Visst var dom förbryllade och så, men ändå, ungefär 150 år i isen och det var allt. Förväntade mig att det skulle hände något jättespännande och läskigt, men nej.

Michael, huvudpersonen, var sådär. Kändes som en man som har fötterna på jorden (om det nu är så man brukar säga) vilket var bra och det hände en del galna/ovanliga saker i den här boken och Michael agerade/reagerade nästan alltid så som man trodde att han skulle göra, alltså inte att man blev överraskad vilket var dåligt. Han var en helt okej karaktär samtidigt som det var en ganska tråkig en. 
Tyckte däremot att Eleanor var väldigt gullig. Gillade då man fick läsa hur hon reagerade till den dagens tekniken.
 
Det fanns några kakartärer som man blandade ihop i Blood and Ice och det tycker jag inte man ska göra ifall en bok ska vara riktigt bra. Så ett minus där.

Mina sista ord i denna recension är att jag inte rekommenderar denna bok till er som läser detta, och om jag visste att den skulle ha varit såhär seg skulle jag aldrig ha läst den.

                              

Dagens citat.

The Iron Daughter

Well, this should be easy then. We'll just stroll in the front door, waltz up to Virus, grab the scepter, have some tea and save the world before breakfast. Silly me, thinking it would be hard. - Puck

30 days of books - 6/6.

Day 26 - A book that changed your opinion about something:
Hm.. läste ju böcker och så innan TTS, men det var efter dom böckerna som jag verkligen började älska att läsa, och de öppnade upp mina ögon för engelska böcker. Engelsk YA is tha shieet!

Day 27 - The most surprising plot twist or ending:
Eh, eh, eh - Vampire Academy: Shadow Kiss. DIMITRI!

Day 28 - Favorite title:
Twilight. New Moon. Eclipse. Breaking Dawn.

Day 29 - A book everyone hated but you liked:
De två/fyra första Vampire Diaries böckerna.

Day 30 - Your favorite book of all time:
Kan inte bara välja en, och orkar inte skriva flera, så i stället länkar jag till min "favorites" lista på goodreads.

Jaa, jag klarade av att göra klart hela listan, men man brukar ju säga att tredje gången då händer det, så sant!

Dagens citat.

Breaking Dawn

If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? - Bella

Favorite TV-shows.

Förutom att läsa böcker gillar jag även att titta på olika tv-serier på min fritid. Mina topp tre tv-serier är Glee, How I Met Your Mother och The Vampire Diaries.

Glee: Älskar den serien, speciellt då de kör sånger som man kan eller känner igen. Sen gillar jag även ett av seriens budskap - att man inte behöver vara perfekt utan bara vara sig själv, och att man ska våga stå för den man är. Glee måste nog även vara den mest betydelsefulla serien som någonsin skapats liksom. Älskar hur alla i New Directions blir som en enda stor familj. Sen måste jag även säga att jag VERKLIGEN avundas Kurt då Blaine tittar på honom, ren kärlek. Darren Criss kan verkligen skådespela perfekt!HIMYM: Åh, så sjukt rolig tv-serie! Karaktärerna är helt galna men ack så mycket man får skratta. Äger endast de två första säsongerna, men jag lånar resten av min kompis. Nej, denna serie är verkligen något man ska titta på då man är nere, har tråkigt eller helt enkelt när som helst. Helt awesome!

The Vampire Diaries: Eh, Eh, Eh. Följer denna serie i amerikansk takt och den är så HIMLA bra. Älskar även att serien skiljer sig från böckerna så mycket som den gör eftersom då har man absolut ingen aning vad som kommer hända, även om jag älskade de fyra första böckerna (Dock var The Return böckerna var bara en enda stor besvikelse). Själv är jag team Stefan och allt jag kan säga om det senaste avsnittet är - ÅH! Vilket team tillhör ni om ni brukar titta på denna serie?


Dagens citat.

City of Bones

That's why when major badasses greet each other in movies, they don't say anything, they just nod. The nod means, 'I am a badass, and I recognize that you, too, are a badass,'. - Simon

30 days of books - 5/6.

Day 21 - Favorite book from your childhood:
Det måste ju vara någon av Molly Moon böckerna i sånna fall!

Day 22 - Favorite book you own:
Åh så svårt! Jag lånar nästan aldrig böcker (och i sånna fall bara av kompisar, och det är inte så ofta) så därför har jag alla mina favoriter hemma. Det är så himla svårt då man bara får ta en enda. Dock väljer jag City of Glass nu, även om jag har många andra som jag äger som också är mina favoriter.

Day 23 - A book you wanted to read for a long time but still haven't:
Harry Potter och den flammande bägaren (och även de tre HP böckerna som kommer efter den).

Day 24 - A book that you wish more people would've read:
Åh, sånna hära frågor är alltid svåra att svara på. Denna gång tar jag Beautiful Creatures av Kami Garcia och Margaret Stohl. Dels för att det handlar om "Casters" som jag inte läst om tidigare, och dels för att de två författarna skriver så himla bra och man blir verkligen fängslad av boken. Jag får alltid en speciell känsla då jag läser Caster Chronicles böckerna!

Day 25 - A character you can relate to the most:
I stället för att svara på den här frågan så skriver jag lite om mig själv här så får ni gärna kommentera efteråt om ni hittar någon som påminner om mig eftersom jag själv inte kommer på någon.

Jag är en tjej som gillar att resa, läsa böcker, ta det lungt, lyssna på musik, vara med kompisar och att röra på mig. Sommaren är min favorit årstid och för övrigt är jag en ganska blyg person. Jag gillar att skapa minnen och mina framtidsvisioner är att flytta utomlands och jobba inom frisör/make-up/stylist yrket.

Dagens citat.

Vampire Academy - Shadow Kiss

What happened, then? You're stomping through every puddle you can find and look like you're going to punch the first person you see. - Adrian

Mina twilightsaker.

Jag är ju ett fan av The Twilight Saga, och har varit det ändå sedan början av 2008. Så nu hade jag tänkt börja göra lite inlägg då och då om twilightsaker som jag äger i brist på annat. Vi börjar i detta inlägg. De första två sakerna som jag äger har jag gjort själv på skolan, den ena är en skål och den andra är en ögonbindel(?) som man har då man sover. Dock så kan man inte använda den eftersom ljuset kommer in överallt ändå eftersom jag klippt så konstigt.


Ni ser ju hur mobbad den är!

Dagens citat.

Clockwork Prince

I have wanted to do this, every moment of every hour of every day that I have been with you since the day I met you. - Will

Recension - Pegasus.

Titel: Pegasus (Pegasus, #1).
Författare: Robin McKinley.
Antal sidor: 404.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.


Because of a thousand-year-old alliance between humans and pagasi, Princess Sylviianel is ceremonially bound to Ebon, her own Pegasus, on her twelfth birthday. The two species coexist peacefully, despite the language barriers separating them. Humans and pegasi both rely on specially-trained Speaker magicians as the only means of real communication.

But its different for Sylvi and Ebon. They can understand each other. They quickly grow close-so close that their bond becomes a threat to the status quo-and possibly to the future safety of their two nations.


Början av boken var väldigt seg, fattade inte så mycket av vad dom berättade, och jag skulle ha fattat lika lite om än den var skriven på svenska. Men sisådär sextio/sjuttio sidor in i boken blev den lite bättre, men fortfarande lite att jag tvingade mig själv att läsa den, MEN - kring 290 sidor in i boken blev den betydligt bättre, om ändå inte superbra!

Sylviianel heter huvudpersonen i den här boken och en sak jag tycker var lite ok? var att ändå sedan hon och Ebon (hennes pegasus) blev "bundna" har hon velat besöka "the caves" (pegasusarna grottor), och ingen människa har någonsin varit där tidigare, och sen då hon blir den första som får fara dit och väl är där (hennes pappa, kungen, följer med och stannar där en natt och Sylvi i tre veckor) tänker hon hela tiden "Varför följde jag inte med pappa tillbaka? Vad gör jag här ensam?" What's the deal liksom? Det är som om hon går och ältar det hela tiden i stället för att njuta av tiden i pegasusarnas land. Då hon har längtat så mycket efter att få komma dit så blir hon helt till sig då hon är där. Dock blir det bättre efter ett tag!

Ibland har jag även svårt att fatta en del saker. McKinley skriver/förklarar lite konsitgt ibland och sen är det som att han slutar plöstligt och börjar skriva/prata om en annan sak så man hänger inte riktigt med. Man blandar även ihop många karaktärer eftersom dom har så konstiga namn och för att det står om så många olika hela tiden.

Jag kommer inte rekommendera den här boken till någon, ändå om slutet var ganska bra, och jag kommer nog inte att läsa fortsättningen heller!

                               

30 days of books - 4/6.

Idag har jag läst ut Pegasus så imorgon kommer ni få en recension av boken! För övrigt så läser jag just nu en bok som heter Doktor Glas som vi fått i uppgift att läsa av vår svenskalärare, är verkligen inte en bok som jag annars skulle läsa!Day 16 - Favorite female character:
Har två stycken här. Den ena är Rose Hathaway från Vampire Academy. Hur kan man liksom inte gilla henne? Behöver nog inte ens förklara varför. Den andra är Alice Cullen. Hon är så himla söt och positiv och hur kan man inte bli glad då man läser om henne? Även om hon är väldigt liten så har hon en stor personlighet som jag verkligen tycker om! Hon utstrålar verkligen godhet och glädje, och de personer som betyder någonting för henne bryr hon sig verkligen om. Alice är även en av de karaktärer som jag känner bäst, och därför är hon en av mina favoriter.


Day 17 - Favorite quote from your favorite book: 
Åh, blir några stycken här från lite olika böcker:

"That to love is to destroy, and that to be loved is to be the one destroyed." - City of Bones

"There's more to someone being lovable than the way they look." - Clockwork Angel

"I mean that I would never date a girl who insisted that I cut you out of my life. It's non-negotiable. You want a piece of all this fabulousness? Well, my best friend comes along with it." - City of Glass

"I want to tell the rebels that I am alive. That I'm right here in District Eight, where the Capitol has just bombed a hospital full of unarmed men, women and children. There will be no survivors. I want to tell people that if you think for one second the Capitol will treat us fairly if there's a cease-fire, you're deluding yourself. Because you know who they are and what they do. This is what they do! And we must fight back! President Snow says he's sending us a message? Well, I have one for him. You can torture us and bomb us and burn our districts to the ground, but do you see that? Fire is catching! And if we burn, you burn with us!" - Mockingjay

"Are you referring to the fact that you can't walk across a flat, stable surface without finding something to trip over?" - Twilight

"The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse." - Eclipse

Day 18 - A book that disappointed you:
City of Bones. Älskar den boken väldigt väldigt mycket, men jag hade så himla höga förväntningar innan eftersom jag bara hört en massa bra saker om den och oftast då man har för höga förväntningar blir det oftast dåligare än vad man trodde. Dock älskar jag den ändå hur mycket som helst och den är verkligen en av mina favoritböcker!

Day 19 - Favorite book turned into a movie:
Än så länge är det någon av Twilight böckerna/filmerna, men Hunger Games kommer ju även snart på bio, så den hör även hit.

Day 20 - Favorite romance book:
Perfect Chemistry och Genom dina ögon!

Dagens citat.

Eclipse

She is mine. I didn’t say I would fight fair - Edward Cullen

Omslag - Fallen series.Det omslag jag tycker om bäst är framsidan till Rapture även om alla är väldigt fina! Just på detta omslag tycker jag om då ansiktet inte syns och jag gillar även att klänningen är vit eftersom håret då blir "starkare". Sen är det såklart bilden i helhet också som gör den till min favorit ! Vilket omslag tycker ni bäst om?

Dagens citat.

Vampire Academy - Shadow Kiss

Watch. Change is happening before your eyes. People are going to remember this day as a turning point. - Dimitri

The Hunger Games.

Igår var det exakt två månader kvar tills The Hunger Games har premiär på bio! Kan inte säga annat än att jag längtar sjukt mycket!

Dagens citat.

Wicked Lovely

Maybe you should slow down, so I can catch you. - Seth

The Host - the movie.

Det var längesen jag fick veta att The Host (Genom dina ögon) av Stephenie Meyer ska bli film och att Saoirse Ronan ska spela Melanie Stryder (Vandraren). Gick in på IMDB nu och kollade och såg att fler har blivit castade och lite information om filmen. Max Irons (åh så snygg) ska spela Jared Howe och Jake Abel ska spela Ian O'Shea. Tycker boken var så grymt bra, en av mina favoriter, och det är så himla kul att den ska bli film!

Detta hittade jag på en fansite om Jake Abel:
"It’s been recently reported the Jake will start filming in February. The filming is set between Louisiana and New Mexico. They will start in Baton Rouge and New Orleans between February 13, 2012 to April 20, 2012 before later moving to New Mexico."

Här får ni två länkar till fansites om The Host: http://thehostfan.com/ & http://www.thehostfandom.com/

Boklista.

Det var i januari förra året som jag började skriva ner vilka böcker som jag läser i ett anteckningsblock. Därför har jag inte så stor koll på vilka det är som jag läst innan 2011. Jag förstår inte varför jag inte började med det tidigare för det är ju roligt att veta vilka man har läst, under vilken månad, hur många man hann läsa osv. Då vill man ju lyckas slå hur många böcker man läste nästa år (eller kanske redan nästa månad) och då får man mer böcker lästa! Hur gör ni för att ha koll på vilka böcker ni har läst?

Dagens citat.

New Moon

I would never want anything but him, no matter how long I lived - Bella

The Hunger Games - Safe and Sound.

Är det någong annan än jag som älskar Safe and Sound av Taylor Swift och the Civil Wars? Så himla bra! Lägger ut en live version av låten här nedan. Under vilken scen tror ni denna låt kommer att spelas i The Hunger Games filmen?

30 days of books - 3/6.

Day 11 - A book you hated:
Förutom alla vi läst med skolan (Hunger Games är undantaget) så är det nog Evermore (Alyson Noël). Nästan ingenting i boken fångade mitt intresse och det var som att man redan visste lite vad som skulle hända. Kändes som att det var något man läst förut men ändå annorlunda, men mycket dåligare!

Day 12 - A book you used to love but don't anymore:
Då jag var yngre älskade jag Molly Moon böckerna (och innan det var Kitty böckerna mina favoriter) och det gör jag inte riktigt nu. En stor anledning är väl såklart att dom är avsedda för yngre läsare, så det är ju inte så konstigt att jag inte gillar dom speciellt mycket längre. Dock kan jag ta fram och läsa någon av böckerna om jag inte har någon annan bok att läsa för tillfället.

Day 13 - Your favorite writer:
Just nu är det Cassandra Clare, Stephenie Meyer och Suzanne Collins.

Day 14 - Favorite book of your favorite writer:
Öh, av Cassandra Clare kan jag inte bestämma mig mellan Clockwork Angel och alla TMI böcker. Stephenie Meyer - Vet inte riktigt vilken jag gillar mest ur twilightsagan, Eclipse var min favorit men vet inte längre om det är Twilight, den eller Breaking Dawn. Gillar även Genom dina ögon väldigt mycket! Suzanne Collins - vet inte heller där vilken är min favorit av de tre THG böckerna.

Day 15 - Favorite male character:
Jace gillar jag väldigt mycket från TMI, även Magnus Bane (TMI och TID). Alex från Perfect Chemistry. Emmett från TTS.

Dagens citat.

Hush Hush

Say provoking again. Your mouth looks provocative when you do. - Patch

Book confessions.

30 days of books - 2/6.

Day 06 - A book that makes you sad:
Oh God. Hm.. Finns tre böcker som jag vill ta upp här. Först är det The Twilight Saga: New Moon då Edward lämnar Bella. Hur kan man inte vara ledsen där? Det var faktiskt första gången som jag grät då jag läste en bok. Sen.. slutet av Mockingjay, och en massa andra saker i den boken. Något mer säger jag inte eftersom jag inte vill spoila för mycket! En del kanske blev överlyckliga över hur boken slutade, men.. det kunde inte bara sluta sådär! Sist men inte minst - Vampire Academy: Shadow Kiss. DIMITRI är allt jag säger.

Day 07 - Most underrated book:
En bokserie som jag tycker fler borde läsa är The Iron Fey av Julie Kagawa. Har bara läst två böcker i den serien än så länge (har även läst winter's passage) och dom var grymt bra, speciellt första! Även om det redan är många som läst dom och tycker dom är bra så önskar jag att den serien vore ännu större.

Day 08 - Most overrated book:
House of Night böckerna. Har läst alla som kommit ut förutom den senaste. Vet helt ärligt inte varför jag orkar fortsätta, men jag är ju som jag blev och då jag läst mer än två böcker i en serie måste jag läsa hela, hur dålig den än är/blir, och så var fallet med HoN böckerna, dom två första tyckte jag var bra, sen gick det bara utför.

Day 09 - A book you thought you wouldn't like but ended up loving:
Skrev precis en beskrivning om att det aldrig hänt mig då en viss Hungerspelen ploppade upp i mitt huvud. Alla böcker vi läser/läst med skolan, och då menar jag verkligen alla, tror jag ska vara den sämsta bok jag någonsin läst, och så är det i de mesta fallen, men det finns ett undantag - Hungerspelen. Läste den någon gång då jag gick i åttan (går ettan nu) och då jag läste på baksidan om vad den skulle handla om tänkte jag ungefär såhär: Vad fan är det här? Kan nu säga att det är en av de bästa böckerna som finns och jag tackar min lärare för att hon tvingade oss att läsa just den boken!

Day 10 - Favorite classic book:
Har inte läst många klassiker under mina levande år, men måste nog säga att min favorit är Romeo & Juliet. Har den boken i en specialutgåva eller vad man ska kalla det. Den är på engelska och först är det berättelsen om dom som någon annan har skrivit, som är mer som en bok än på det sättet som Shakespeare skrev den. Sen kommer såklart det som Shakespeare himself skrev, som en pjäs alltså, att det rimmar ibland och det är såklart även gammal engelska - ay, nay, thee, thou, thy osv.

Dagens citat.

Twilight

Some things don't have to end - Bella

CDON.

Måste bara tipsa om att det är stor rea på cdon idag! Endast idag! Så skynda er dit och kika runt lite. Ska man köpa någonting så borde man passa på nu! Här finns en länk till engelska böcker på rea.

Dagens citat.

Vampire Academy - Last Sacrifice

We hold onto our pasts and embrace our present. We take the best of it all and grow stronger. That's how we have survived. That's how we will survive. - Lissa

30 days of books - 1/6.

Day 01 - Best book you read last year:
Herrgud, finns så himla många bra böcker som jag läste förra året. Kan ju inte bara välja en.. Men om jag nu måste välja får det bli Perfect Chemistry av Simone Elkeles, även om jag läste många andra som var minst lika bra!

Day 02 - A book that you've read more than 3 times:
Alla Twilightböcker av Stephenie Meyer har jag läst mer än tre gånger, var för sig då såklart!

Day 03 - Your favorite series:
Har många favoritserier, men försöker variera lite nu så att det inte blir samma böcker hela tiden. Så på denna tar jag Vampire Academy, så himla bra serie alltså!

Day 04: Favorite book of your favorite series:
Vet inte riktigt vilken som är min favoritbok av de sex VA böckerna. Dock vet jag att det inte är första eller andra, så någon av de fyra sista!

Day 05 - A book that makes you happy:
Har försökt göra den här listan några gånger förut, och det är alltid på den här 'dagen' jag stannar vilket resulterar i att jag aldrig gjort klart listan. I alla böcker som jag kommer ihåg att jag har läst har jag ju alltid varit glad någongång under tiden, men har även varit arg/sur/ledsen/rädd osv. det är just det som gör denna dag svår! Har dock bestämt mig för att de tre första Harry Potter böckerna (har inte läst de fyra sista ännu) gör mig glad. Får en speciell känsla då jag läser dom som jag verkligen tycker om!

Tävlingar.

Tänkte tipsa er om lite tävlingar som pågår just nu där man kan vinna olika böcker. Åh, så underbart det är med sånna tävlingar!

Hundöra har en tävling där du kan vinna en chic-lit bok. Såhär skriver dom: "Det kommer vara 3 utlottningar sammanlagt och vi inleder med Chick lit temat. Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar på de två av de femton böcker som du vill vinna och tipsa om utlottningen på din blogg." Tävlingen avslutas den 31 januari. 

Hos boktycke kan du vara med i en tävling där du kan vinna upp till tre böcker, det enda du behöver göra är att samla poäng! Det finns hela 70 st olika böcker att välja mellan! 7 februari avslutas tävlingen.

Det pågår även en tävling på Nellons bokblogg. Du kan vinna en bok och det finns åtta alternativ att välja mellan! Tävlingen avslutas 21 januari.

Sen så finns ju även tävlingen hos readingthisworld som jag redan tipsat om en gång tidigare, där man kan vinna böcker som kommer ut under januari månad. Tävlingen avslutas 31 januari.

Dagens citat.

City of Ashes

Enormous? Did you just call me fat? - Jace

Ser framemot att läsa.


The Truth About Forever - Sarah Dessen

A long, hot summer. Sixteen-year-old Macy Queen is looking forward to a long, boring summer. Her boyfriend is going away. She's stuck with a dull-as-dishwater job at the library. And she'll spend all of her free time studying for the SATs or grieving silently with her mother over her father's recent unexpected death. But everything changes when Macy is corralled into helping out at one of her mother's open house events, and she meets the chaotic Wish Catering crew. Before long, Macy joins the Wish team. She loves everything about the work and the people. But the best thing about Wish is Wes—artistic, insightful, and understanding Wes—who gets Macy to look at life in a whole new way, and really start living itThe Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin

Mara Dyer doesn't think life can get any stranger than waking up in a hospital with no memory of how she got there. It can. She believes there must be more to the accident she can't remember that killed her friends and left her mysteriously unharmed. There is. She doesn't believe that after everything she's been through, she can fall in love. She's wrong.Beastly - Alex Flinn

I am a beast. A beast. Not quite wolf or bear, gorilla or dog, but a horrible new creature who walks upright – a creature with fangs and claws and hair springing from every pore. I am a monster.

You think I’m talking fairy tales? No way. The place is New York City. The time is now. It’s no deformity, no disease. And I’ll stay this way forever – ruined – unless I can break the spell.

Yes, the spell, the one the witch in my English class cast on me. Why did she turn me into a beast who hides by day and prowls by night? I’ll tell you. I’ll tell you how I used to be Kyle Kingsbury, the guy you wished you were, with money, perfect looks, and a perfect life. And then, I’ll tell you how I became perfectly beastly

Läser.

Just nu läser jag både Blood & Ice (Robert Masello) och Pegasus (Robin McKinley), och det går otrolitg segt. Egentligen började jag med den förstnämda boken där kring mitten av december, och jag är bara på sida 234 (675) än så länge, och oj vilken dålig början måste jag få säga! Den har inte heller blivit så mycket bättre, men lite mer intressant är den i alla fall. Det går även lite segt med Pegasus just nu, men ska i alla fall lyckas läsa klart båda två innan första februari!

Clockwork Prince.

"I am jealous." She took another sip of the tisane. It was beginning to make her feel light-headed. She touched the bandage across her forehead. "I believe it will be a good while before this comes off."
"In the meantime you can enjoy looking like a pirate."


Tessa & Will. Clockwork Prince. Page 400.

Beautiful book covers - 2.

Dagens citat.

Silence

I'm yours, if you'll have me. - Patch

Book confessions.

2012.

Nu är det ju hela tolv dagar sedan det blev 2012, men jag skriver ändå det här inlägget nu.
Jag tycker det är väldigt roligt att läsa vad alla har för mål inför 2012 gällande böcker: Hur många? Vilket språk? Vilken genre? osv. Själv har jag inget mål eftersom om jag har det med hur många böcker jag ska läsa så bara måste jag klara det, och då kommer det bli mer att jag tvingar mig själv att läsa i stället för nöjets skull. Dock ska jag kanske fundera lite mer på vad för sorts böcker jag ska läsa och sen sätta in dom på en lista.

Har ni något mål inför 2012, och vad i sånna fall?

Dagens citat.

Mockingjay

They'll either want to kill you, kiss you, or be you. - Finnick

Böcker jag ser framemot att läsa.

Nu hade jag tänkt börja med att lite då och då skriva om olika böcker som jag ser framemot att läsa någon gång i framtiden. Det kan vara en bok som kom ut för länge sedan eller en bok som inte släppts ännu, men en bok är det! Någon gång kanske det kommer ett inlägg med massa böcker som jag vill läsa, men denna gång får ni tre styckenBöcker jag läst.

Detta är en lista med böcker som jag kommer ihåg att jag har läst. Har självklart glömt bort de flesta som jag läste innan 2010.. men jag försöker komma ihåg! Den kommer fyllas på allt eftersom och finns under kategorin "böcker" om ni någon gång skulle vilja gå in och kolla på den igen! Böckerna är inte i ordning!

· En massa kittyböcker av Carrie Vaughn
· Sukari min vän - Ginny Rorby
· Ögat över månskäran - Libba Bray
· Audrey, wait! - Robin Benway
· Min morbror trollkaren - C.S. Lewis
· Den skarpa eggen - Philip Pullman
· Mockingjay - Suzanne Collins
· It girl - Cecily con Ziegesar
· Gossip Girl - Cecily von Ziegesar
· Deluxe - Anna Godbersen
· Robinson Crusoe - Daniel Defoe
· Twilight - The Graphic Novel Vol. 1 - Stephenie Meyer (Kim Young)
· Tusen gånger starkare - Christina Herrström
· Moll Moon, Micky Minus och Tankemaskinen - Georgia Byng
· Molly Moons hypnotiska tidsresa - Georgia Byng
· Molly Moon och dominoeffekten - Georgia Byng
· Ondskan - Jan Guillou
· Molly Moon stannar tiden - Georgia Byng
· L.A. Candy - Lauren Conrad
· Thist no.1: The Last Vampire, Black Blood and Red Dice - Christopher Pike
· The Vampire Diaries: The Return - Shadow Souls - L.J. Smith
· The Vampire Diaries: The Fury and Dark Reunion - L.J. Smith
· The Vampire Diaries: The Return - Nightfall - L.J. Smith
· Torment - Lauren Kate
· Hush Hush - Becca Fitzpatrick
· Catching Fire - Suzanne Collins
· The Hunger Games - Suzsanne Collins
· Crescendo - Becca Fitzpatrick
· Genom dina ögon - Stephenie Meyer
· The Vampire Diaries: The Awakening and the Struggle - L.J. Smith
· Så länge vi båda andas - Stephenie Meyer
· Ljudet av ditt hjärta - Stephenie Meyer
· När jag hör din röst - Stephenie Meyer
· Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer
· Breaking Dawn - Stephenie Meyer
· Shiver - Maggie Stiefvater
· Linger - Maggie Stiefvater
· Vampire Academy - Richelle Mead
· Frostbite - Richelle Mead
· Shadow Kiss - Richelle Mead
· Blood Promise - Richelle Mead
· The Short Second Life of Bree Tanner - Stephenie Meyer
· Fallen - Lauren Kate
· The Last Song - Nicholas Sparks
· Spirit Bound - Richelle Mead
· Confessions of a Shopaholic - Sophie Kinsella
· Twilight - Stephenie Meyer
· Romeo & Juliet - William Shakespeare
· New Moon - Stephenie Meyer
· House of Night: Marked - P.C. Cast & Kristin Cast
· The Secret Circle: The Initiation & the Captive part 1 - L.J. Smith
· Vampire Academy: Last Sacrifice - Richelle Mead
· House of Night: Betrayed - P.C. Cast & Kristin Cast
· Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow - Sara Gruen
· Molly Moons fantastiska bok om hypnos - Georgia Byng
· Egoboost! - Isabella Löwengrip
· Beautiful Creatures - Margaret Stohl & Kami Garcia
· The Secret Circle: The Captive part 2 & the Power - L.J. Smith
· House of Night: Utvald - P.C. Cast & Kristin Cast
· Wicked Lovely - Melissa Marr
· House of Night: Svart ängel - P.C. Cast & Kristin Cast
· House of Night: Hunted - P.C. Cast & Kristin Cast
· Wuthering Heights - Emily Brontë
· L.A. Candy - Lauren Conrad
· Vampire Diaries - The Return: Midnight - L.J. Smith
· House of Night: Tempted - P.C. Cast & Kristin Cast
· House of Night: Burned - P.C. Cast & Kristin Cast
· Ellen - Martin Koch
· Beautiful Darkness - Margaret Stohl & Kami Garcia
· Twilightsagan - Den officiella illustrerade guiden - Stephenie Meyer
· Delirium - Lauren Oliver
· House of Night: Awakened - P.C. Cast & Kristin Cast
· The Iron King - Julie Kagawa
· Evermore - Alyson Noël
· Perfect Chemistry - Simone Elkeles
· Nightshade - Andrea Cremer
· Firelight - Sophie Jordan
· Evernight - Claudia Gray
· City of Bones - Cassandra Clare
· I Am Number Four - Pittacus Lore
· Emancipation Proclamation - Grazie Mille (Kharizzmatik)
· City of Ashes - Cassandra Clare
· The Body Finder - Kimberly Derting
· City of Glass - Cassandra Clare
· Desires of the Dead - Kimberly Derting
· Clockwork Angel - Cassandra Clare
· Harry Potter och de vises sten - J.K. Rowling
· Winter's Passage - Julie Kagawa
· City of Fallen Angeles - Cassandra Clare
· Passion - Lauren Kate
· Forever - Maggie Stiefvater
· Harry Potter och hemligheternas kammare - J.K. Rowling
· Saknad - Karin Alvtegen
· Silence - Becca Fitzpatrick
· The Iron Daughter - Julie Kagawa
· Rules of Attraction - Simone Elkeles
· Niceville - Kathryn Stockett
· Beyond Time -
· Divergent - Veronica Roth
· Bloodlines - Richelle Mead
· Beautiful Chaos - Margaret Stohl & Kami Garcia
· Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld
· Graceling - Kristin Cashore
· Harry Potter och fången från Azkaban - J.K. Rowling
· Keeping the Moon - Sarah Dessen
· Before I Fall - Lauren Oliver
· Blood and Ice - Robert Masello
· Pegasus - Robin McKinley
· Harry Potter och den flammande bägaren - J.K. Rowling
· Doktor Glas - Hjalmar Söderberg
· Clockwork Prince - Cassandra Clare

Dagens citat.

Forever

I always listen to you. Except when I don't. - Grace

Favoritböcker.The Infernal Devices - Cassandra Clare. The Mortal Instruments - Cassandra Clare. The Twilight Saga - Stephenie Meyer. The Host - Stephenie Meyer. Vampire Academy - Richelle Mead.

Även Perfect Chemistry av Simone Elkeles är en av mina favoritböcker.

Goodreads challenge.

Är det någon av er som har "utmanat" er själva på goodreads? Alltså att man skriver in hur många böcker man ska läsa under året och sen så försöker man klara det. Själv har jag inte gjort det! Ifall ni har gjort det, hur många böcker ska ni försöka läsa?

Dagens citat.

Breaking Dawn

It was a place where anyone could believe magic existed. A place where you just expected Snow White to walk right in with her apple in hand, or a unicorn to stop and nibble at the rosebushes.... It was obvious that he belonged here. In a fairy tale. And now I was in the story with him. - Bella

Book confessions.

Dagens citat.

Clockwork Prince

Is this a game? We just blurt out whatever word comes next to mind? In that case mine's 'genuphobia'. It means an unreasonable fear of knees. - Will

Tävling.Jag är med i en tävling hos readingthisworld.blogspot.com (<--tryck för att komma till tävlingen) där man kan vinna böcker som kommer ut nu under januari månad. Jag är självklart med och tävlingen avslutas den 31 januari!

Recension - Clockwork Prince.

Titel: The Infernal Devices: Clockwork Prince (The Infernal Devices, #2).
Författare: Cassandra Clare.
Antal sidor: 502.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.


In the magical underworld of Victorian London, Tessa Gray has at last found safety with the Shadowhunters. But that safety proves fleeting when rogue forces in the Clave plot to see her protector, Charlotte, replaced
as head of the Institute. If Charlotte loses her position, Tessa will be out on the street and easy prey for the mysterious Magister, who wants to use Tessa's powers for his own dark ends.
     With the help of the handsome, self-destructive Will and the fiercely devoted Jem, Tessa discovers that the Magister's war on the Shadowhunters is deeply personal. He blames them for a long-ago tragedy that shattered his life. To unravel the secrets of the past, the trio journeys from mist-shrouded Yorkshire to a manor house that holds untold horrors, from the slums of London to an enchanted ballroom where Tessa discovers that the truth of her parentage is more sinister than she had imagined. When they encounter a clockwork demon bearing a warning for Will, they realize that the Magister himself knows their every move and that one of their own has betrayed them.
     Tessa finds her heart drawn more and more to Jem, though her longing for Will, despite his dark moods, continues to unsettle her. But something is changing in Will; the wall he has built around himself is crumbling. Could finding the Magister free Will from his secrets and give Tessa the answers about who she is and what she was born to do?
     As their dangerous search for the Magister and the truth leads the friends into peril, Tessa learns that when love and lies are mixed, they can corrupt even the purest heart.


Cassandra Clare vet verkligen hur man skriver böcker och fångar läsaren! Då man väl börjat läsa Clockwork Prince är det väldigt(!) svårt att lägga ifrån sig boken. Det är så otroligt hur man bara kan komma på idéer som den här och sedan få ner det på papper så det blir succé!

Jag tycker första boken var bättre än den här även om denna var hur bra som helst! Dock önskar jag att Mortmain hade gjort någonting mer/större för att få ännu mer spänning som läsare. Det var som att man väntade och väntade på att han skulle göra något men att det ändå aldrig riktigt kom, även om det hände en massa andra saker.

Och nu till den stora frågan: Will? Jem? Will? Jem? Jag vet vem jag tycker Tessa ska vara med, och så har det varit ändå sedan man märkte att det var någonting mellan dom, samtidigt vill jag inte att hon ska krossa den andres hjärta eftersom jag även gillar hans karaktär så himla mycket, även om hur det blev krossade mitt. Hur ska detta gå? Ojoj. Allting måste fixa sig, det måste bli bra till slut!

                             

Goodreads.com

Om ni älskar att läsa böcker och inte gått med i goodreads, gör det! Det är en sida där man kan lägga in böcker man har läst, läser just nu, och ska/vill läsa. På sidan finns det tusen olika listor med tips på böcker där man kan rösta, eller bara titta, det står vad böcker handlar om, vad andra har gett dom för betyg, en del skriver även recensioner osv. Man kan bli vänner med folk och även med författare där. Det finns en massa olika quizzar och flera andra saker! Här är min användare!

Omslag - Paranormalcy.Vilket är erat favoritomslag från denna serie, Paranormalcy? Själv har jag ingen aning, gillar alla! Har velat läsa den här serien väldigt länge och jag höll den första boken i mina händer då jag var i Stockholm i somras, men tyvärr fick den inte följa med hem.

Beautiful book covers - 1.

Fortsättningar till böcker som släpps 2012 som jag ser framemot att läsa.

• Rapture - Lauren Kate • Den fjärde Caster Chronicles boken - Kami Garcia & Margaret Stohl • Pandemonium - Lauren Oliver • City of Lost Souls - Cassandra Clare • The Golden Lily - Richelle Mead • Den fjärde Hush Hush boken - Becca Fitzpatrick • Insurgent - Veronica Roth •

Att läsa 2012.

Under 2012 är det framför allt en massa böcker som jag vill läsa om, så det ska jag mest satsa på att göra innan jag köper nya. Samtidigt finns det 1000 nya/andra/som jag inte läst tidigare som jag vill läsa. Det är så jobbigt det där, finns hur många som helst som man vill läsa NU men man vet att det inte går! Nu får ni en lista på böcker jag ska läsa under 2012.

Om det står med vanlig text är det omläsning och om det är med fet text är det böcker jag inte läst tidigare.

City of Bones, City of Ashes, City of Glass, City of Fallen Angels, City of Lost Souls.
Eclipse, Breaking Dawn, Om jag kunde drömma.
The Hunger Games - Catching Fire - Mockingjay.
Kanske dom två/fyra första Vampire Diaries böckerna.
Perfect Chemistry.
Hela Vampire Academy serien, sex böcker. The Golden Lily.
Sempre
(Emancipation Proclamation som en bok, med andra namn, mycket kortare och ändå lite annorlunda).
De Harry Potter böcker som jag inte läst än.
The Iron Queen, Summer's crossing, The Iron Knight.
Cirkeln.

Sen har jag även Thirst no.2 hemma som jag köpte i Thailand för ett år sen som jag borde läsa!

Follow my blog with Bloglovin!

The Mortal Instruments - City of Lost Souls.

Jag har totalt missat att omslaget till CoLS har kommit ut! På framsidan är det Jace och Clary (dock är det Jamie Campbell Bower och Lily Collins som ska spela dom i filmen, men det är inte dom på omslaget).

Sämsta böcker 2011.

Nu kommer listan med de sämsta böckerna som jag läste under 2011. Även Ellen av Martin Koch hör hit men den är så okänd (inte så konstigt då den är så dålig) så jag hittar inte en enda bild på framsidan till boken på google.• Saknad - Karin Alvtegen • Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld •
• Wuthering Heights - Emily Brontë • Evermore - Alyson Noël • Evernight - Claudia Gray •

Bästa böcker 2011.

Nu hade jag tänkt ge er en liten lista på de bästa böckerna jag läst under 2011 och senare får ni en lista med de sämsta. Har även läst en fanfic "Emancipation Proclamation" som var hur bra som helst, kändes mycket mer som en bok än fanfic, och den hade 2349 sidor. Även en av mina favoriter!

Bästa böcker:• Vampire Academy: Last Sacrifice - Richelle Mead • Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow - Sara Gruen • The Iron King - Julie Kagawa •
• Perfect Chemistry - Simone Elkeles • Clockwork Angel - Cassanrdra Clare • City of Bones - Cassandra Clare •
• City of Ashes - Cassandra Clare • City of Glass - Cassandra Clare • City of Fallen Angels - Cassandra Clare •
• Silence - Becca Fitzpatrick • Niceville - Kathryn Stockett • Divergent - Veronica Roth •
• Harry Potter och de vises sten - J.K. Rowling • Harry Potter och hemligheternas kammare - J.K. Rowling • Harry Potter och frången från Azkaban - J.K. Rowling •

Böcker jag läst under 2011.

58 böcker finns det på listan!

Januari:
New Moon - Stephenie Meyer
House of Night: Marked - P.C. Cast & Kristin Cast
The Secret Circle: The Initiation & the Captive part 1 - L.J. Smith
Vampire Academy: Last Sacrifice - Richelle Mead
House of Night: Betrayed - P.C. Cast & Kristin Cast
Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow - Sara Gruen
Molly Moons fantastiska bok om hypnos - Georgia Byng
Egoboost! - Isabella Löwengrip
Beautiful Creatures - Margaret Stohl & Kami Garcia

Februari:
The Secret Circle: The Captive part 2 & the Power - L.J. Smith
House of Night: Utvald - P.C. Cast & Kristin Cast
Wicked Lovely - Melissa Marr
House of Night: Svart ängel - P.C. Cast & Kristin Cast
House of Night: Hunted - P.C. Cast & Kristin Cast
Wuthering Heights - Emily Brontë

Mars:
L.A. Candy - Lauren Conrad
Vampire Diaries - The Return: Midnight - L.J. Smith
House of Night: Tempted - P.C. Cast & Kristin Cast

April:
House of Night: Burned - P.C. Cast & Kristin Cast
Ellen - Martin Koch
Beautiful Darkness - Margaret Stohl & Kami Garcia
Twilightsagan - Den officiella illustrerade guiden - Stephenie Meyer

Maj:
Delirium - Lauren Oliver
House of Night: Awakened - P.C. Cast & Kristin Cast
The Iron King - Julie Kagawa

Juni:
Evermore - Alyson Noël
Perfect Chemistry - Simone Elkeles
Nightshade - Andrea Cremer
Firelight - Sophie Jordan
Evernight - Claudia Gray
City of Bones - Cassandra Clare
I Am Number Four - Pittacus Lore
Emancipation Proclamation - Grazie Mille (Kharizzmatik)

Juli:
City of Ashes - Cassandra Clare
The Body Finder - Kimberly Derting
City of Glass - Cassandra Clare
Desires of the Dead - Kimberly Derting
Clockwork Angel - Cassandra Clare
Harry Potter och de vises sten - J.K. Rowling

Augusti:
Winter's Passage - Julie Kagawa
City of Fallen Angeles - Cassandra Clare
Passion - Lauren Kate
Forever - Maggie Stiefvater

September:
Harry Potter och hemligheternas kammare - J.K. Rowling
Saknad - Karin Alvtegen

Oktober:
Silence - Becca Fitzpatrick
The Iron Daughter - Julie Kagawa
Rules of Attraction - Simone Elkeles
Niceville - Kathryn Stockett
Beyond Time -

November:
Divergent - Veronica Roth
Bloodlines - Richelle Mead
Beautiful Chaos - Margaret Stohl & Kami Garcia
Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld
Graceling - Kristin Cashore

December:
Harry Potter och fången från Azkaban - J.K. - Rowling
Keeping the Moon - Sarah Dessen
Before I Fall - Lauren Oliver

Nytt!

Eftersom jag älskar att läsa böcker så vill jag även kunna skriva om dom. I min vanliga blogg skriver jag litegrann om böcker, men inte så mycket eftersom inte så många vill läsa om dom. Därför gjorde jag denna blogg så jag kan skriva hur mycket som helst om böcker och sådant därikring så får man själv välja om det är nog intressant eller inte!

En liten snabb presentation om mig själv kanske jag borde göra. Mitt namn är Sanna Öhman och jag bor i en liten stad i norra Sverige som heter Piteå. Just nu är jag sexton år och i maj blir jag hela sjutton år. Jag går hantverkslinjen - frisör i Luleå, första året och mina planer för framtiden är att flytta utomlands, helst till USA, och jobba där inom film-, musik-, gala- osv. branschen.

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0