Dagens citat.

City of Ashes

It's not often you get to see someone drool. Especially with such total abandon. Mouth wide open and everything. - Jace

Dagens citat.

Frostbite

You're one of those people who either has soul mates or mortal enemies, aren't you? - Adrian

Recension - The Lightning Thief.

Titel: The Lightning Thief (Percy Jackson and the Olympians, #1).
Författare: Rick Riordan.
Antal sidor: 375.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.

Percy Jackson is about to be kicked out of boarding school... again. And that's the least of his troubles. Lately, mythological monsters and the gods of Mount Olympus seem to be walking straight out of the pages of Percy's Greek mythology textbook and into his life. And worse, he's angered a few of them. Zeus' master lightning bolt has been stolen, and Percy is the prime suspect.

Now Percy and his friends have just ten days to find and return Zeus' stolen property and bring peace to a warring Mount Olympus. But to succeed on his quest, Percy will have to do more than catch the true thief: he must come to terms with the father who abandoned him; solve the riddle of the Oracle, which warns him of betrayal by a friend; and unravel a treachery more powerful than the gods themselves.


Handling och tankar:
Den här boken tycker jag verkligen om! Gillar världen och tycker det är roligt att den handlar om de grekiska gudarna. Jag hade verkligen väntat länge på att få läsa en bok i denna serie och den lever minst sagt upp till mina förväntningar!

Detta blir en relativt kort recension men ni märker ju vad jag tycker om boken. Jag hade ingen aning om vem som hade tjuvat blixten och hjälmen förens man fick veta det i slutet och samma gäller svaren på the Oracle's gåtor så det var riktigt riktigt bra gjort! Det är klart man gissar hela tiden men jag var inte ens i närheten och det är precis så det ska vara.

Även om The Lightning Thief är tänkt att vara för lite yngre personer så passar även boken för lite äldre, kanske inte då 40-åringar men t. ex. jag som är sjutton. Inte alltför svår engelska utan ganska bra och allting flyter på ganska lätt.

Karaktärer:
Percy tycker jag om! Dock kändes det lite svårt att han klarade av allt det där då han bara är tolv år, men i bokens värld går det mesta. Gillar hans kommentarer och humorn överhuvudtaget. Det var även bra sidokaraktärer i denna bok, Annabeth och Grover. Grover tyckte jag lite synd om samtidigt som han var väldigt gullig!

Övrigt:
Måste verkligen verkligen verkligen se filmen snart och jag kommer definitivt att läsa fortsättningarna i denna serie!

Betyg:


I min bokhylla: H.

Upd 2; Måste göra ännu en uppdatering eftersom jag glömt alla Harry Potter böcker som vi har här hemma! Så från att jag först bara sagt att jag har en bok på H så har jag hela 9 böcker på H! Böckerna jag äger är Harry Potter böckerna på bilden, Heist Society av Ally Carter och Hush Hush av Becca Fitzpatrick. Jag har inte läst Heist Society än men jag hoppas att den är bättre än första boken i Gallagher Girls serien eftersom det är samma författare. Hush Hush har jag läst och den tycker jag verkligen om! HP böckerna har jag läst de fyra första på svenska och jag håller på med den femte just nu. Jag tycker verkligen om den sistnämda bokserien!

Breaking Dawn part 2.

Som jag skrev på min "vanliga" blogg - vill ha november NU!

  

Dagens citat.

The Fault in Our Stars

Why are you looking at me like that? - Hazel
Because you're beautiful. I enjoy looking at beautiful people, and I decided a while ago not to deny myself the simpler pleasures of existence. - Augustus

Recension - The Fault in Our Stars.

Titel: The Fault in Our Stars.
Författare: John Green.
Antal sidor: 313.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.

Despite the tumour-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten.

Handling och tankar:
Hur ska man ens börja att beskriva denna bok? Så otroligt vacker historia, underbara karaktärer, den bästa sortens språk och beskrivningar och så mycket mer - I NEED MORE!

Som jag precis sa älskar jag språket i denna bok. Man förstår verkligen allting samtidigt som det är så himla vackert. Då man läser boken är det verkligen en massa olika sorters tankar som börjar fara runt i ens huvud och John Green får en att tänka på de lilla sakerna i ens liv också. TFiOS får en verkligen att tänka om och se saker på ett nytt sätt, att uppskatta det man har och att man är frisk!

John Green får en att känna sig lycklig och full av skratt men även förkrossad och full i tårar. Han har verkligen lyckats! Denna bok har verkligen gjort sig förtjänt av en plats bland mina favoriter - punkt slut!

En så jättavacker historia men en så hemsk berättelse på samma gång! VARFÖR GÖR DU OSS SÅ FÄSTA VID KARAKTÄRERNA OCH ALLT SOM HÄNDER?????? Åhååå!!

Måste även säga att jag tyckte det var lite roligt att de var i Amsterdam och tog flyget dit tredje maj, precis som jag gjorde! Sen kände man ju igen sig lite då karakärerna var där, speciellt i Anne Frank huset!

Karaktärer:
Augustus, Augustus, Augustus. Gus, Gus, Gus. Så charmig och bra och rolig och underbar och snygg (hans personlighet gör han OTROLIGT snygg) och så vidare och så vidare. Ge mig mer av pojken tack! Dör lite inombords varje gång jag hör hans namn! Augustus är verkligen en av mina favoritkaraktärer! Är så avundsjuk på han och Hazels förhållande eftersom deras kärlek är av den finaste sorten, så vacker! Tyvärr vet man ju att det bara finns ett slut på allt eftersom båda är drabbade..
Hazel - gillade även henne men ibland tyckte jag hon kunde vara lite för "ärlig" mot sina föräldrar - även om det handlade om henne själv, men man märkte att hon gjorde dem lessna vilket jag tyckte var lite jobbigt! Annars var hon en helt ok karaktär som kommer vara kvar i mitt minne en lång tid framöver.
Måste även ta med Isaac lite snabbt - han är en såndär småhärlig grabb som man helt enkelt måste tycka om!

Övrigt:
Detta är en författare jag absolut kommer läsa mer av! Kan inte vänta tills jag får öppna en annan av hans mästervärk! Kan väl även säga att jag hade skrivit ganska mycker mer i denna recension men jag råkade klicka bakåt utan att spara så det försvann..

Betyg:


Recension - I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You.

Titel: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You (Gallagher Girls, #1)
Författare: Ally Carter.
Antal sidor: 284.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.

Cammie Morgan is a student at the Gallagher Academy for Exceptional Young Women, a fairly typical all-girls school-that is, if every school taught advanced martial arts in PE and the latest in chemical warfare in science, and students received extra credit for breaking CIA codes in computer class. The Gallagher Academy might claim to be a school for geniuses but it's really a school for spies. Even though Cammie is fluent in fourteen languages and capable of killing a man in seven different ways, she has no idea what to do when she meets an ordinary boy who thinks she's an ordinary girl. Sure, she can tap his phone, hack into his computer, or track him through town with the skill of a real "pavement artist"-but can she maneuver a relationship with someone who can never know the truth about her?

Cammie Morgan may be an elite spy-in-training, but in her sophomore year, she's on her most dangerous mission-falling in love.


Handling och tankar:
Detta var inte någon bok för mig. Den var inte superdålig, utan det gick ganska snabbt att läsa ut den men det var inte riktigt min typ av bok. Det var inte riktigt någon jag föll för (förutom Bex möjligtvis) och ingenting som gjorde mig "nervös" eller gav den där känslan av spänning. Sen att boken är skriven i dagboksform, eller vad man nu ska kalla det gör inte saken så mycket bättre. Ofta tror man att det är som en vanlig bok, men då kan huvudkaraktären Cammie säga saker som "nä, det kan jag inte skriva här för det kommer min mamma läsa" osv. och jag föredrar böcker där det inte är skrivet på det sättet.

Någonting jag hade velat ha mycker mer av är action eftersom det faktiskt är en spionbok så det var någonting jag såg framemot men icket, endast väldigt lite. Annars var det en ganska bra idé att skriva om just detta, spioner, men boken föll mig helt enkelt inte i smaken.

Om jag ska lägga någonting på plus sidan så är det väl Maceys översättningar av det Josh säger till Cammie.

Karaktärer:
Som jag sa tidigare är det ingen som jag riktigt föll för. Nog kunde man förstå karaktärerna, men samtidigt var det ingen som jag riktigt tyckte om även om det inte vår något fel på någon av dem. Dock fattade jag ett litet tycke för Bex eftersom hon verkade vara lite roligare och galnare än de andra, och då menar jag galen på ett bra sätt.

Övrigt:
Jag kommer inte fortsätta läsa böckerna i denna serie! Som ni ser nedanför får den 3/5 i betyg av mig, hade dock velat ge den lite svagare, kanske 2,75/5.

Betyg:

Dagens citat.

City of Ashes

It looks to me like you're using a wall to prop you up. That's not my definition of 'standing'. - Alec
It's leaning. Leaning comes right before standing. - Jace

Nytt i bokhyllan.

Sen senast jag skrev att jag hade fått hem det som jag vunnit i en tävling så har jag införskaffat mig lite fler böcker. De flesta är från Amsterdam där jag kom hem ifrån tisdag/onsdag natt denna vecka. Ni ser på bilden vilka böcker det är!Den översta boken vann jag i tävlingen och den fick jag hem lite senare än de andra vunna böckerna. Gone av Michael Grant köpte jag på Akademibokhandeln och resten är från The American Bookstore i Amsterdam. Den affären borde ni verkligen besöka om ni är där, ta en spårvagn och hoppa av på Spui så är man ganska nära!

Recension - Matched.

Titel: Matched (Matched, #1).
Författare: Ally Condie.
Antal sidor: 366.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.

Cassia has always trusted the Society to make the right choices for her: what to read, what to watch, what to believe. So when Xander's face appears on-screen at her Matching ceremony, Cassia knows with complete certainty that he is her ideal mate... until she sees Ky Markham's face flash for an instant before the screen fades to black.

The Society tells her it's a glitch, a rare malfunction, and that she should focus on the happy life she's destined to lead with Xander. But Cassia can't stop thinking about Ky, and as they slowly fall in love, Cassia begins to doubt the Society's infallibility and is faced with an impossible choice: between Xander and Ky, between the only life she's known and a path that no one else has dared to follow.


Handling och tankar:
Vet inte riktigt vad jag tycker om denna bok. Jag förväntade mig någonting mer än vad det var. Det var inte tillräckligt med spänning i boken, action. När jag tänker tillbaka så bestod största delen av att inte så mycket hände, utan bara att Cassia var med Ky. I början och slutet var det mycket mer intressant och då tyckte jag om boken, men 2/3 var bara.. platt.

Någonting jag gillar med Matched är Cassias utveckling. Att hon börjar inse och förstå hur "fångade" de är, att de inte har något val till att göra vad de vill. Hur styrda det är av the Officials. För först tycker hon det är bra så som deras samhälle är, men sen för varje sida man läser så märker man hur hon och hennes tankar och åsikter ändras.

En annan sak jag gillar är att Cassias kärlek för Ky inte bara sa POFF och sen var hon jättekär, som i många böcker, utan man får verkligen följa med och se allt eftersom hur hennes kärlek för honom växer.

Karaktärer:
Jag tycker Cassia var en sådär huvudperson. Som jag sa tidigare tycker jag om hennes utveckling, men annars, nja. Finns andra jag tycker om mycket bättre. Hon var lite halft platt sådär.
Xander gillar jag verkligen! Han verkar vara en så himla söt och omtänksam och givmild person. Det är ett speciellt ord jag letar efter för att förklara honom men jag kommer inte på det just nu! Give me more!!

Övrigt:
Jag vet verkligen inte om jag ska läsa fortsättning eller inte. Om den kommer vara i samma takt som den här kommer jag nog inte vilja läsa den. Dock känns det som att Crossed kommer vara bättre än Matched eftersom det som var segt men samtidigt bra var då Cassias och Kys kärlek böggs upp, och nu finns den redan där så därför kommer jag nog ge fortsättning en chans, men är inte säker!

Betyg:


11 frågor.

Nu hade jag, äntligen, tänkt svara på de 11 frågorna som Recenzion gav till mig! Då kör vi!

1. Vad brukar du äta till frukost?
Oftast äter jag fil och flingor, annars bara någon macka!

2. Hur många böcker äger du?
Hittade 107 böcker nu när jag kollade, men jag vet att jag ska ha nån fler i alla fall!

3. Viker du hundöron?
Förut gjorde jag alltid det, men nu - aldrig!

4. Vad var det absolut bästa som hände dig 2011?
Hm.. Det var ju grymt roligt att året startades i Thailand med min bästa vän (och familj), men det allra bästa hände nog i oktober då jag och två kompisar drog till Stockholm för Twilight fan-event där RPattz och Ashley Green var!

5. Har du några speciella rädslor/fobier?
Är rädd för större fåglar (ankor och större), speciellt sånna med långa näbbar och ben!

6. Är du en nattuggla eller en morgonpigg människa?
Ingenting, är varken morgonpigg eller nattuggla! Är ständigt trött..

7. Vilket är det bästa plagg av alla du äger?
Jises amalia, har ingen aning! Gillar mina svarta jeans för att dom är så otroligt sköna och passar till det mesta, så får väl ta det då!

8. Vilken är din absoluta favoritkaraktär i en film och varför?
Vilka svåra frågor, får ju helt hjärnsläpp typ! Jag gillar Harry Potter eftersom han verkar vara en så himla bra vän, både rolig och väldigt förstående. Sen gillar jag även Luna Lovegood, och där behöver jag nog faktiskt inte förklara riktigt varför utan, Luna Lovegood!

9. Om du var tvungen att byta liv med Voldemort, Draco Malfoy eller Slingersvans, vilket skulle du välja?
Jag skulle nog välja Draco Malfoy. Aldrig i livet att jag skulle vilja vara Slingersvans och Voldemort är alldeles för ond och han dör, och trots allt som händer finns det ändå något gott i Draco Malfoy.

10. Har du nån dold talang?
Har en otroligt fantastisk talang som innebär att jag kan hålla alla tår helt stilla förutom min lilltå som jag kan röra ut och in, vet att ni blir avunsjuka!

11. Heter det ostkrokar eller ostbågar?
Krokar! Bågar fungerar också, men ostkrokar har jag växt upp med så det är det rätta för mig!

Recension - Cirkeln.

Titel: Cirkeln (Engelsfors, #1).
Författare: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.
Antal sidor: 516.
Språk: Svenska.
Omläsning: Nej.

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.


Handling och tankar:
I början tyckte jag det kändes löjligt på något sätt att läsa en bok på svenska, eftersom jag nästan aldrig gör det. Det är som att dialoger och allting känns så barnsligt. Fast efter ett tag då jag vant mig var det inte alls löjligt eller så utan jättebra! Kul att få läsa något av svenska författare som verkligen lyckas göra en bok på svenska så himla bra!

Själv lyckades jag mot slutet lista ut vem "ondskan" var, men den var ändå sjukt bra och man ville bara veta vad som skulle hända på nästa sida, inte en tråkig stund. Dock tycker jag inte att den är lika bra som de flesta andra bokbloggare tycker, samtidigt som jag verkligen gillar den!

Det var kul att få läsa om häxor, eftersom det faktiskt är något jag inte är så van med, vilket är ett stort plus. Man var intresserad av deras krafter och framför allt vad för krafter alla hade och varför. Sedan undrar jag även varför de var sju utvalda, och inte en? Inget dåligt menat med det, utan jag hoppas att man kommer få ett svar på det i nån av fortsättningarna, om det är någon speciell anledning att de blev just sju stycken i stället för en.

Karaktärer:
Nu tar jag inte karaktär för karaktär utan jag tar alla som en helhet, även om de var väldigt olika individer. Författarna har skapat riktigt bra men olika karaktärer som alla är hundra procent trovärdiga, inte platta på något sätt. Det är roligt att få läsa ur allas synvinklar och hur det känner och tycker om saker som händer. Alla kan nog relatera till minst en person på något sätt.

Betyg:

Dagens citat.

City of Bones

It's the Mortal Cup, Jace, not the Mortal Toilet Bowl. - Isabelle

Dagens citat.

Mockingjay

Save one. The victor. And your plan is that it won't be you. - Peeta

Recension - Frostbite.

Titel: Frostbite (Vampire Academy, #2).
Författare: Richelle Mead.
Antal sidor: 327.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.

It’s winter break at St. Vladimir’s, but Rose is feeling anything but festive. A massive Strigoi attack has put the school on high alert, and now the Academy’s crawling with Guardians—including Rose’s hard-hitting mother, Janine Hathaway. And if hand-to-hand combat with her mom wasn’t bad enough, Rose’s tutor Dimitri has his eye on someone else, her friend Mason’s got a huge crush on her, and Rose keeps getting stuck in Lissa’s head while she’s making out with her boyfriend, Christian! The Strigoi are closing in, and the Academy’s not taking any risks... This year, St. Vlad’s annual holiday ski trip is mandatory.


Handling och tankar:
Det här är en sån bok jag skulle kunna läsa ut på en gång, men pga. att jag läste den i skolan ville jag inte läsa ut den för snabbt och därför kämpade jag verkligen med att dra ut på tiden. Därav har jag lite svårt att komma ihåg någonting negativt med boken, så därför kommer den här recensionen nog endast bli positiv.

Allting löper på riktigt bra och man läser sida efter sida även om det inte händer något hela tiden, men det är ändå intressant! Älskar att läsa om Rose och allting som händer kring henne eftersom bara det är en klass i sig.

Sist jag läste boken var jag lite besviken över att själva händelsen i slutet, det dramatiska, att det hände för snabbt, eller att det hände och löstes för snabbt. Tyckte allting var jättebra, men som sagt tyckte jag sist att det hände för snabbt. Dock tycker jag inte det nu, men det beror på att jag verkligen dragit ut och läst på boken för att jag läste den i skolan och vi skriver läslogg varje vecka och då ville jag inte läsa ut den på en gång, så därför tyckte jag att det i slutet var väldigt bra nu, att det inte gick för snabbt alltså.

Karaktärer:
Rose, hur mycket utvecklas inte den här karaktären? Gillar henne verkligen! Verkligen en karaktär som man bara vill läsa mer och mer om. Även Lissa har utvecklats väldigt mycket från första boken!

Sen kommer ju även störtsköna Adrian med i bilden i denna bok. Jag älskar honom verkligen! Så himla.. casual, charmig, skön, samtidigt som det är något lite ledsamt med honom, vet inte hur jag ska förklara! Men god, I want more, GIVE HIM TO ME!

Övrigt:
 -

Betyg:

Tävlingar.

Har väldigt dålig uppdatering för tillfället eftersom jag är i Amsterdam på praktik. Ska bli bättre då jag kommer hem och då ska jag skriva någon recension, sammanfattning av månadsläsning, och sen ska jag även svara på en till 11 frågor. Hur som helst så kommer det lite tävlingar här.

Bokrygg har en tävling där du kan vinna två olika böcker. Den avslutas 10 maj och du kan trycka här för att komma till tävlingen.

Andrea har också en tävling på sin blogg där du kan vinna ett presentkort på Adlibris och sen kan du välja mellan två böcker utöver det. Tävlingen avslutas 24 maj. Tryck här för att komma till tävlingen.

På bokgläntan pågår det också en tävling just nu och där finns det tre olika böcker som du kan välja mellan. Den avslutas 17 maj. Tryck här för att komma direkt till tävlingssidan.

RSS 2.0