Recension - Last Sacrifice.

Titel: Last Sacrifice (Vampire Academy, #6).
Författare: Richelle Mead.
Antal sidor: 584.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.
Rose Hathaway has always played by her own rules. Now the law has finally caught up with Rose - for a crime she didn't even commit. She's in prison for the highest offense imaginable: the assassination of a monarch. She'll need help from both Dimitri and Adrian to find the one living person who can stall her execution and force the Moroi elite to acknowledge a shocking new candidate for the royal throne: Vasilisa Dragomir.

But the clock on Rose's life is running out. Rose knows in her heart the world of the dead wants her back...and this time she is truly out of second chances. The big question is, when your whole life is about saving others, who will save you?

Handling och tankar:
Tror jag läste ut denna i januari eller februari men recensionen kommer inte förens nu men den lär bli väldigt kort eftersom jag inte kommer ihåg så mycket förutom att den var väldigt, väldigt bra.
 
En annan sak som jag kommer ihåg att jag tyckte denna gång var att det inte var lika segt hos the Keepers som jag tyckte första gången. Det berodde nog på att jag nu visste att det skulle vara segt åsså var/blev det inte så.
 
Första gången jag läste boken kom det verkligen som en chock vem som dödat ni vet vem (låter som att jag menar Voldemort nu), och nu då jag läste om den tänkte jag på om man kunde märka några tecken men det tycker jag inte att man gjorde, men ändå var det så självklart sen. Riktigt bra gjort av Mead!
 
Överlag är Last Sacrifice en riktigt bra bok som innehåller många olika saker. Det handlar om att vinna tillbaka förlorad kärlek, men samtidigt respektera andra. Det handlar om att göra rätt även om man måste göra fel ibland för att komma dit. Det handlar om familj och vänner, om makt och så mycket mer!

Karaktärer: 
Rose. No words needed. Utvecklingen behöver jag nog inte prata om eftersom jag typ gjort det i varje recension och alla redan vet det genom att de läst boken själva eller hört andra som skrivit om den. Helt fantastiskt i alla fall!
 
Adrian - the end breaks my heart every single time. Även om det var så det skulle vara. Älskar denna pojke.
 
Det blir inte att jag skriver om några mer karaktärer denna gång (även om det endast var kort jag skrev om dessa två), men det får gå ändå.

Betyg:

BOOKS.

Nu har böckerna anlänt som jag beställde förra veckan. Fem stycken var det + en bok som jag fått av mina vänner då vi firade mig i helgen eftersom jag fyllt år.
 

Månadsläsning - mars och april.

Lästa böcker: 5
Omlästa: 1
Engelska: 2
Svenska: 3
Antal sidor: 1806
 
 
 
Bästa bok (ej omläsningar):
Guldkompassen av Philip Pullman!
 
Tankar: Inte så jättebra månader men läsningen håller ju ofta ihop med uppdateringen vilket även den varit dålig. Den enda boken jag riktigt tyckte om var Guldkompassen och tyckte även om TTAF, men annars var ingen av böckerna sådär riktigt bra. Bara blicka framåt och hoppas att sommarmånaderna blir grymma!

Det var inte igår.

Hej allesammans!
 
Det var ett tag sedan jag skrev här sist, men har haft fullt upp med skolan (har haft ett sjukt tema denna termin) och framför allt med mitt körkort. Men idag mina vänner, så kan jag äntligen säga att jag får köra bil!! Är överlycklig och så glad att jag kan lämna allt plugg om körkort och bilar osv. Jag fyllde 18 år i torsdags och nu var det dags så en tung sten har lyfts från mina axlar eller vad man nu brukar säga!
 
Hur som haver (kan man säga så i hela Sverige eller kan man bara säga så här uppe??) så gjorde jag en bokbeställning igår eftersom jag fick ett presentkort på CDON då jag fyllde år. Böckerna får ni se allt eftersom dom hamnar i min brevlåda! Annars har jag inte så mycket mer att säga för tillfället. Ska försöka att bli bättre på att skriva men vi får se hur det går med det eftersom vi nu är inne i det sista med skolan, men SNART folks, SNART.
 
RSS 2.0