Dagens citat.

City of Fallen Angels
 
Is this one of those keep-your-friends-close-and-your-enemies-closer things? - Simon
I thought it was keep your friends close so you have someone to drive the car when you sneak over to your enemy's house at night and throw up in his mailbox. - Jace

Recension - The Iron Queen.

Titel: The Iron Queen (The Iron Fey, #3)
Författare: Julie Kagawa.
Antal sidor: 358.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.
 
My name is Meghan Chase.

I thought it was over. That my time with the fey, the impossible choices I had to make, the sacrifices of those I loved, was behind me. But a storm is approaching, an army of Iron fey that will drag me back, kicking and screaming. Drag me away from the banished prince who's sworn to stand by my side. Drag me into the core of conflict so powerful, I'm not sure anyone can survive it.

This time, there will be no turning back.

Handling och tankar:
Väldigt seg bok, tyvärr. Blev väldigt besviken eftersom jag väntat mig mer! Jag vet inte om det beror på att jag skulle ha gillat den mer för något år sedan, eller att den helt enkelt inte håller samma klass som den andra och speciellt den första boken i serien! Det var lite mindre än 100 sidor kvar då jag faktiskt började tycka om den, då den blev intressant. Så över 200 sidor slet jag med innan jag fångades vilket var väldigt tråkigt eftersom jag förväntade mig så mycket mer.
 
Så som ni precis läst så blev jag besviken på boken, helt klart, även om slutet var lite bättre. Så någonting jag kan säga är att jag inte kommer ha någon brådska med att köpa den sista boken i serien, vilket jag tycker är riktigt synd!
 
Tyvärr kommer jag inte ihåg så mycket av handlingen så därför kommer det inte mycket tankar om den förutom det lilla jag skrivit hittills.

Karaktärer: 
Meghan tycker jag är lite löjlig på något sätt. Jag kommer inte riktigt ihåg varför jag tyckte det, kommer endast ihåg att jag gjorde det. Sen har vi Puck, samma gamla Puck, som jag helt klart tycker om väldigt mycket! Vi har ju även Ash, som jag tyvärr inte tycker om lika mycket som i de tidigare böckerna, då han var mer "Fey" och inte visade sin "sårbarhet", sin ödmjuka sida lika mycket, utan då han var mer som en sten (vad heter det?? Pokerface kanske.. haha så hemskt, då han var mer som en sten..) och hans riktiga känslor bara kom fram ibland. Då blev han mer mystisk och sexig!

Betyg:
 

Dagens citat.

Spirit Bound
 
The fact that we're alive means we should live. Especially if we have the time. - Adrian

Recension - Spirit Bound.

Titel: Spirit Bound (Vampire Academy, #5)
Författare: Richelle Mead.
Antal sidor: 479.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.
 
After a long and heartbreaking journey to Dimitri's birthplace in Siberia, Rose Hathaway has finally returned to St. Vladimir's - and to her best friend, Lissa. It is at long last graduation, and the girls can't wait for their real lives beyond the Academy's iron gates to begin. But Rose's heart still aches for Dimitri, and she knows he's out there, somewhere.

She failed to kill him when she had the chance, and now her worst fears are about to come true. Dimitri has tasted her blood, and she knows in her heart that he is hunting her. And if Rose won't join him, he won't rest until he's silenced her...forever.

Handling och tankar:
Det känns som att det var en evighet sedan jag läste ut Spirit Bound, men det var trots allt i början av november. En väldigt bra bok måste jag få säga, men jag glömmer så lätt saker som jag tänkt ta med i en recension om jag inte skriver den på en gång och i stället börja läsa andra böcker! Därför kommer detta bli en relativt kort recension!
 
Jag kommer ihåg då jag läste boken första gången och då man läst klart boken och slutet, oh my! Man blev helt galen och ville ju ha nästa bok i sina händer på en gång, men då hade tyvärr inte den sista delen kommit ut. Så slutet kom verkligen som en chock för en den gången vilket jag tycker är bra eftersom det gör att läsaren vill ha MER.
 
Det som händer med Dimitri händer ju ungefär i mitten av boken, och då det hade hänt satt jag och funderade på vad som skulle hända på resterande sidor. Men inte hade jag behövt funderat något för det var minst sagt lika bra som allt annat i boken, Richelle Mead lyckas alltid!
 
Handlingen i alla böcker är riktigt bra, men styrkan i alla böcker är ju nästan karaktärerna, om man ens kan säga att något är starkare än det andra.

Karaktärer: 
Jag verkligen totalälskar Roses utveckling. Kommer på mig själv med att tänka "tänk, så skulle Rose INTE ha gjort i första boken!" eller "ojojoj, tänk vad Rose hade gjort nu om detta varit för länge sedan", man verkligen ser skillnaden! Hon har växt upp, samtidigt som den gamla Rose ändå finns där, vilket jag såklart ändå tycker om, för den där kaxiga Rose som säger vad hon tycker, det skulle helt enkelt inte bli samma sak utan henne. Hon är helt enkelt underbar och en av de bästa kickass karaktärerna jag läst om, på den kvinnliga sidan i alla fall.
 
Dimitri, mystiske, snygge, Dimitri. Hur lyckas Richelle Mead? Så hemlighetsfull men så sexig på hans egna sätt. Samtidigt älskar jag Adrian också! Åh, hur ska man kunna välja?

Betyg:

City of Bones - it's here!

Nu ni, är den första teaser trailern till The Mortal Instruments: City of Bones här! Det har även släppts en första bild på Clary och en poster!
 
 

The Host & Twilight.

Twilight är nu officiellt över, i alla fall alla premiärer. Jag har skrivit tre olika inlägg på min blogg om det. Ett inlägg innan filmen om min resa och vad det betytt för mig, ett inlägg om premiären på röda mattan i LA som jag var uppe och såg med lite bilder på skådespelarna och ett inlägg ganska nydligt nu efter att jag sett filmen. Här, här och här hittar ni länkar till alla inläggen.
 
Sen har trailern till The Host (Genom dina ögon på svenska, av Stephenie Meyer) släppts, som jag nu tänkte dela med mig av här! 
  

Top Ten Tuesday.

Även om jag aldrig riktigt lyckats publicera de här inläggen på en tisdag som det är tänkt, så är det ändå kul att göra dom vilken dag som helst!
 
Top Ten Books I Want For My Birthday - unread!
 
1. The Truth About Forever - Sarah Dessen
2. The Duff - Kody Keplinger
3. The Notebook - Nicholas Sparks
4. Legend - Marie Lu
5. The Thirteenth Tale - Diane Setterfield
6. The Sky is Everywhere - Jandy Nelson
7. The Golden Compass - Philip Pullman
8. Incarnate - Jodi Meadows
9. The Selection - Kiera Cass
10. Amy and Roger's Epic Detour - Morgan Matson
 
 
Top Ten Books I Want For My Birthday - sequels (released)!
 
1. Finale - Becca Fitzpatrick
2. Fire - Kristin Cashore
3. The Scorch Trials - James Dashner
4. The Sea of Monsters - Rick Riordan
5. Vanish - Sophie Jordan
6. Beautiful Redemption - Kami Garcia, Margaret Stohl
7. The Power of Six - Pittacus Lore
8. Pandemonium - Lauren Oliver
9. The Last Echo - Kimberly Derting
10. The Iron Knight - Julie Kagawa
 

Dagens citat.

City of Ashes

Just because you said dragon demons were extinct -- . - Alec
I said mostly extinct. - Jace
Mostly extinct, is NOT EXTINCT ENOUGH. - Alec
I see. I'll just have them change the entry in the demonology textbook from 'alomst extinct' to 'not extinct enough for Alec. He prefers his monsters really, really extinct.' Will that make you happy? - Jace

Recension - Insurgent.

Titel: Insurgent (Divergent, #2)
Författare: Veronica Roth.
Antal sidor:
 525.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.
 
One choice can transform you - or it can destroy you. But every choice has consequences.

Tris's initiation day should have been marked by celebration and victory with her chosen faction; instead, the day ended with unspeakable horrors. War now looms as conflict between the factions and their ideologies grows. And in times of war, sides must be chosen, secrets will emerge, and choices will become even more irrevocable--and even more powerful. Transformed by her own decisions but also by haunting grief and guilt, radical new discoveries, and shifting relationships, Tris must fully embrace her Divergence, even if she does not know what she may lose by doing so.

Handling och tankar:
Omg, så bra! Blev överraskad hela tiden och kunde aldrig lista ut vem man kunde lita på och inte. Ena sekunden trodde man en sak för att i nästa få besviat att det inte var så, precis som en bra bok ska vara! Den här boken är så bra att jag inte kunde sluta läsa den - på bussen, mellan lektioner, busstationen, och hemma då såklart. Dock så är jag lite besviken över slutet, men det är för att det påminner mig om en annan bok så då känns det som att jag vet vad som ska hända och därför blev det så, ändå om det inte heller var dåligt. Så om jag inte hade läst den där andra boken skulle jag lungt tycka att det var minst lika bra som resten av boken.
 
Åh, så arg den här boken gjorde mig där ett tag, inte för att jag hatar boken, verkligen inte, utan det var nog just så Roth ville att man skulle känna. Nästan i slutet, ville bara slå till nått för att få ut mina känslor, så starkt påverkar den mig, och jag är nog inte den enda. Mina känslor för Tris och Four/Tobias (vad ska jag kalla honom?) som ett par växer bara hela tiden och speciellt då jag ser Tobias (Tobias it is) kärlek till henne i hur han agerar. Så fint. Jag gillar även att man får se en vilja så stark i boken, en vilja att kämpa för vad som är rätt och för vad man tror på, en vilja att göra allting bra igen.
 
En självklar ny favoritbok är just vad Insurgent är för mig, och ett stort vill ha är tredje boken. Hur ska jag kunna vänta är den stora frågan?

Karaktärer: 
Tris, otrolig stark huvudkaraktär. Det är riktigt intressant att få vara i hennes hjärna och se saker ur hennes synvinkel, att få se hur "the serum" inte lyckas påverka henne som alla andra, hur hon tänker då hon faktiskt även har Erudite inom sig, och helt enkelt att bara få följa med i allt hon gör. Och att genom saker som händer så märker man att hon är selfless, Abnegation, även om hon inte kände så från början. Och hur hon samtidigt är Dauntless och allt det där. Det enda jag tyckte var lite irriterande med henne var ibland då hon gjorde saker som hon trodde skulle vara bra, som man fattade att GÖR INTE SÅ, och ändå gjorde hon det. Fast allt annat bra med henne överväger det dåliga!
 
Tobias. Åhå, i den här boken blev han verkligare för mig. Då man verkligen får se hans svagheter, hans kärlek till Tris som är riktigt trovärdig och inte den där onaturliga kärleken som det oftast är i YA böcker. Jag vill helt enkelt ha MER av honom hela tiden! Bring him to me, thank you.

Betyg:
 

Dagens citat.

City of Fallen Angels
 
So you interrupted my date to make fun of me for still living with my parents. Couldn't you have done that on a night I didn't have a date? That's most nights, in case you're curious. - Simon
RSS 2.0