Dagens citat.

Ink Exchange

Sometimes love means letting go when you want to hold on tighter. - Irial

I min bokhylla: E.Endast 3 böcker på E i min bokhylla. Favoriten är Eclipse, både för att den är min favoritbok i TTS (i alla fall sist jag läste om alla böcker i serien) och för att jag inte tyckte om varken Evermore eller Evernight.

Mina twilightsaker - 6.

Denna gång är det mina smycken som ni ska få se! Jag har två olika armband, Bellas förlovning/vigselring, ett halsband och Bellas bröllopskam. Jag tror jag fick med alla mina smycken på bild och att jag inte glömde bort något helt och hållet.Dagens citat.

Catching Fire

I just want to spend every possible minute of the rest of my life with you. - Peeta

Dagens citat.

Vampire Academy - Shadow Kiss

You can sum up in one sentence what it takes me a whole speech to get out. - Dimitri

I min bokhylla: D.Som ni ser på bilden har jag 5 olika böcker på D, dock fattas en, Divergent av Veronica Roth eftersom jag har lånat ut den till en kompis. Böckerna är:

· Den gyllene pendeln - William Corlett · Desires of the Dead - Kimberly Derting · Deluxe - Anna Godbersen · Delirium - Lauren Oliver · Den skarpa eggen - Philip Pullman ·

Recension - Catching Fire.

Titel: Catching Fire (The Hunger Games, #2).
Författare: Suzanne Collins.
Antal sidor: 391.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.

Against all odds, Katniss has won the Hunger Games. She and fellow District 12 tribute Peeta Mellark are miraculously still alive. Katniss should be relieved, happy even. After all, she has returned to her family and longtime friend, Gale. Yet nothing is the way Katniss wishes it to be. Gale holds her at an icy distance. Peeta has turned his back on her completely. And there are whispers of a rebellion against the Capitol - a rebellion that Katniss and Peeta may have helped create.

Much to her shock, Katniss has fueled an unrest she's afraid she cannot stop. And what scares her even more is that she's not entirely convinced she should try. As time draws near for Katniss and Peeta to visit the districts on the Capitol's cruel Victory Tour, the stakes are higher than ever. If they can't prove, without a shadow of a doubt, that they are lost in their love for each other, the consequences will be horrifying.


Handling och tankar:
Aah, galet, galet! Vet inte riktigt hur jag ska börja för att kunna beskriva boken på rätt sätt. Än en gång lyckas Collins överraska läsaren med sitt underbara språk och med sina otroliga idéer. Vart får hon allting ifrån är ju frågan? Även om det var en omläsning var jag minst lika insugen i boken som första gången!

Som jag skrev i min recension om The Hunger Games så älskar jag att hon slutar nästan alla kapitel med cliffhangers. Det är inte många författare som gör det, i alla fall inte i de böcker som jag läst, och enligt mig är det så otroligt uppskattat eftersom det gör att jag bara gillar just den boken ännu mer. Det vill säga om dom lyckas göra det på ett bra sätt förstås!

Än en gång för vi följa med Katniss till The Capitol och få ta del av alla Cinnas underbara outfits som han gör till Katniss. Gillar verkligen relationen mellan dom två, och som jag sa: Katniss kläder som Cinna gör åt henne inför intervjuer och lite större event! Vi får även veta lite mer om hur det är i andra distrikt, vilket jag tycker om.

På tal om The Capitol. President Snow och alla, hur tänker dom egentligen? Så himla sjuka! De har ju endast spelen, och människor indelade i olika distrikt och gör så att dom svälter och allt det där för att visa sin makt. Fy!! Här får ni ett citat som jag reagerade på, som passar in här: "Not only are we in the districts forced to remember the iron grip of the Capitol's power each year, we are forced to celebrate it"


Karaktärer:
Jag tog ju upp Katniss i min recension om THG, och jag tycker ganska mycket likadant nu som jag tyckte i slutet av den boken. Det är samma med Peeta, tycker ganska mycket likadant som sist. Däremot kan jag ta upp en annan person här: FINNICK! Ååh, vad jag älskar honom! Först tror man att han är på ett sätt på grund av huvudstaden, innan man får veta vem han egentligen är. Helt älskvärd person!! FINNICK FINNICK FINNICK! 

Övrigt:
Jag har ingen aning om vilket team jag är på! Jag vill att Katniss ska kunna vara med båda på något sätt, göra båda lyckliga. Så sjukt jobbigt alltså!

Betyg:


 

Status.

Måste börja med att ursäkta för min dåliga uppdatering. Har inte riktigt tid att skriva på bloggen för tillfället. Då jag har fått det sagt kan jag berätta att jag läste ut Om jag kunde drömma igår och direkt efter började jag med att läsa om Catching Fire, som jag läste ut lite tidigare idag. Den förstnämda kommer ni inte få någon recension på, men Catching Fire kommer det nog bli en på däremot. Jag undrar bara när den recensionen kommer skrivas? Har som sagt inte riktigt tid för tillfället, men jag ska fixa den så snabbt som möjligt!

Dagens citat.

Clockwork Angel

There's more to someone being lovable than the way they look. - Sophie

The Hunger Games - filmrecension.

Nu har även jag sett The Hunger Games och nu kommer lite tankar om filmen.Jag måste börja med att säga att jag blev lite besviken, även om filmen var jätte jätte bra. Jag försökte att inte ha höga förväntningar på den men såklart fanns dom där ändå. Filmen var verkligen bra, även om böckerna är mycket bättre. Det känns som att dom missar så mycket i filmen, även om jag vet att det är svårt att få med allt. Det är som att de som inte läst böckerna missar så mycket, eller inte förstår saker helt och hållet då de ser filmen.

LÄS INTE DETTA OM DU INTE SETT FILMEN, SPOILERS PÅ HÖG NIVÅ.

Bra med filmen (inte i ordning):

· Seneca Crane och bären i slutet. Hemskt men ändå lite "right back at ya".
· Älskade då de åkte i parad vagnarna och tog varandras händer. Det kändes så mäktigt på något sätt! Jag önskade dock att man hade fått se lite mer av hur de andra distriktens kläder såg ut, samma under intevjuerna.
· Peetas målningar! Nog trodde jag att dom skulle vara bra, men inte så bra, så sjukt duktigt gjort!
· Då man fick se upproret i distrikt 11 efter att Katniss gjort the three fingered salute, so good!
· The reaping scene, då Prim blir dragen och man ser hur rädd hon är och stoppar in skjortan där bak och börjar sakta gå framåt samtidigt som man ser Katniss ansikte och sedan börjar röra sig framåt i chock och sedan ropar "I VOLUNTEER". Rös under hela altet, och sen även då Gale kommer och bär bort Prim.
· Rue som tagit Catos kniv och ligger där i taket och ler, då han anklagar en annan tribute.
· Buttercup var med!!! Weeee!
· De scener som man fick se Gale titta på spelen och hans reaktioner.
· I slutet då dom ska äta bären, och man får se dom på skärmar en snabbis som publiken ser det, aaah, och att dom visade Gale samtidigt!
· Invånarna i huvudstaden. Så coolt!
· Då peeta vinkar åt invånarna då han kommer i tåget, game on liksom!
· Cato i slutet då han säger, "isn't that what they want?" eller någonting sådant, kommer inte riktigt ihåg, att han som försöker visa att han också tycker att det huvudstaden gör inte är okej, eller, jag kan som inte riktigt förklara hur jag menar, för det är inte riktigt så heller, gaah. Okey, skippa den här punkten för jag kan inte riktigt förklara hur det är jag menar. 
· Bärscenen, inte slutet utan då Peeta tror att man kan äta dom och Katniss tror att han har gjort det och är död.
· Willow Shields som Prim, så grymt jävla bra alltså. Skådespelarna i övrigt var också så sjukt bra! Jises.


Dåligt med filmen (inte i ordning):

· Peeta fick behålla sitt ben och i slutet ska han ju hålla på att dö. Whaaat? I stället är det inte så jättestor sak med det utan han och Katniss är ungefär i samma form. Hade även velat se i planet då Katniss vill till Peeta och skriker efter honom men får inte komma till honom utan bärs/dras bort i stället. Då får man verkligen se rädslan från spelen. Dåligt att dom tog bort det! Hade även velat se då dom träffas första gången efter dom kommit ut ur spelen, på intervjun eftersom dom inte träffats innan det.
· Man fick inte riktigt veta att Katniss inte var kär i Peeta "på riktigt", inte alls lika tydligt som i boken. Tycker inte att dom borde ha tagit bort scenen på slutet mellan Katniss och Peeta då han förstår att allt bara var en strategi som hon och Haymitch kommit på, men att för Peeta var alla känslor och allt som hänt på riktigt.
· Hon drogade honom inte då hon skulle hämta medicinen vid the Cornucopia.
· Kärlekshistorian mellan Peeta och Katniss förminskades något så oerhört i filmen. En liten kyss bara, och inte så mycket mer. Blev ganska så besviken där! Alldeles för lite kemi mellan dom två.
· Hoppade över några citat som jag verkligen tycker det borde ha haft med så som: ”You aren’t afraid of fire are you?” av Cinna, ”Here’s som advise, stay alive!” av Haymitch och "it's a big big big day" av Effie (även om den inte hade så stor betydelse) och att Effie inte klagade över att hon tilldelats ett så "dåligt" distrikt.
· Att man inte fick se att Haymitch faktiskt var mer av att "fyllo" än så, att han snabbt nyktrade till liksom. Sen tycker jag att han borde ha varit med på the Reaping och ramlat av scenen och det. Han var dessutom en ganska "charmig" och humoristisk karaktär.
· Åh vad dåligt att dom tog bort att hon inte fick något bröd från distrikt 11. Hade verkligen velat se det, deras tacksamhet efter Katniss farväl av Rue. Det visar ju också att de inte är nöjda med vad huvustaden håller på med.
· Tycker att de borde ha gjort filmen lite mer blodig och våldsam, att den borde ha haft 15-årsgräns. Då skulle man ha förstått hur brutalt allting egentligen är och det skulle definitivt ha höjt filmens betyg ytterligare. Helt enkelt var den lite för barnvänlig.
· Letandet av vatten. Jag tycker faktiskt att de borde ha varit med. I stället hittade hon ett ställe på en gång. Jag vet att dom tog bort det för att det skulle ta alldeles för lång tid och för att de valde att fokusera på andra saker i stället, but still. Borde ha varit lite mer om överlevnad också över huvudtaget.
· Det här läste jag bland kommentarerna på hungergamessweden, så jag kopierar rakt av eftersom jag håller med till 100 procent: "I slutet tycker jag inte att man får se hela allvaret i vad Katniss har gjort mot regimen. Inget tyder egentligen på att en revolt är på väg, att en hotande stämning börjar trycka på eller att det kommer bli svåra konsekvenser."
· Mutanterna skulle ju skapas av de döda spelarna DNA, men det fick man inte veta i filmen.
· Jag tycker att man borde ha fått veta lite mer om distrikt 13.
· Jag tycker att Portia borde ha varit med. Eller jag vet inte om det var hon som var där nästan hela tiden? Men jag tycket att man borde ha fått veta att det var Peetas stylist och så.

SPOILERS SLUT.

Oj, mycket mer på negativa listan än på den positiva, men det är för att det är så många smådetaljer jag var mindre nöjd/onöjd med. På det som är bra tog jag de största händelserna för det mesta och därför blir inte de lika många.
Just då jag hade sett filmen kändes det inte som att jag skulle kunna ge den en fyra, men allting som hade med tre (tre och en halv, tre och sjuttiofemdelar) att göra var för lite. Dock känns det mer som att det är en fyra nu i efterhand. Däremot om jag aldrig läst boken/böckerna innan hade filmen säkert fått en femma.

Det låter verkligen som att jag inte alls tyckte om filmen, och det är inte alls så. Utan jag tyckte om den väldigt mycket, bara det att jag blev lite besviken och det där med några smådetaljer och några lite större saker. Så förstå mig inte fel, för den var verkligen superbra ändå!

The Host.

Nu har teaser trailern till The Host kommit ut. Det är inte så mycket men bättre än ingenting! Fotona som man ser på människor är från tävlingen jag en gång skrev om, och det tycker jag om för det är ju som sagt nästan alla människor som har blivit övertagna av de där själarna i boken, så då blir det lite mer verkligare tycker jag.

Dock har jag alltid haft någonting emot Saoirse Ronan, men jag vet inte riktigt varför. Det kommer säkert bli bra ändå, och hon är säkert jätte duktig, men det är bara något som jag känt efter att jag sett filmer som hon är med i (även om det inte är så många jag sett precis).

Måste även säga att jag gillar att dom har gjort så att hennes ansikte ser ut som framsidan av The Host.

I min bokhylla: C.9 böcker på bokstaven C.  Hela The Mortal Instruments serien och The Infernal Devices serien av Cassandra Clare. Sen som ni ser äger jag även Cresendo av Becca Fitzpatrick, Confessions of a Shopaholic av Sophie Kinsella och Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.

Update; Jag har ju hela 10 böcker på C! Har ju glömt att ta med Catching Fire!

Dagens citat.

Perfect Chemistry

You do realize you called me hot. - Alex
As if you didn't know. - Brittany
For the record, I thought you were untouchable. But now that I know you think I'm a hot, sexy, Mexican god... - Alex
I never said the word 'god'. - Brittany
Shh, let me enjoy the fantasy for one minute. - Alex

I min bokhylla: B.
Denna gång hittade jag hela 12 böcker i min bokhylla som börjar på B, lite skillnad motför dem på A. Som ni ser har jag två BD böcker, den ena köpte jag så fort den släpptes och den andra hör till en box jag fick i julklapp med alla fyra tts böcker.

Jag börjar i högen till vänster längst ner och går uppåt:

· Bärnstenskikaren - Philip Pullman · Breaking Dawn - Stephenie Meyer · Beautiful Chaos - Kami Garcia & Margaret Stohl · Before I Fall - Lauren Oliver · Betrayed - P.C. and Kristin Cast · Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow - Sara Gruen · Bloodlines - Richelle Mead · Breaking Dawn - Stephenie Meyer · Beautiful Darkness - Kami Garcia & Margaret Stohl · Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl · Babbeldrottningen - Meg Cabot · Blood and Ice - Robert Masello ·

Dagens citat.

City of Bones

Wait a second. - Clary
I never understand why people say that. I wasn't going anywhere. - Luke

Teaser trailer sneak peak.

Ååh, älskar då man ser Bella springa i den blå klänningen. Det måste ju vara första gången hon ska jaga! LÄNGTAR! Taget från twilightsweden: Hela teaser trailern kommer sedan att visas i samband med The Hunger Games (30 mars i Sverige).

I min bokhylla: A.

Jag har sett att några bokbloggar gör detta just nu och jag hade själv tänkt hänga på. Du ska visa upp all dina böcker du äger/i din bokhylla som börjar på en viss bokstav. Själv ska jag göra alla bokstäver i alfabetet och gå i den ordningen.


Alice in Wonderland.Audrey - Robin Benway.

Jag hittade endast två stycken böcker som jag äger på A. Alice in Wonderland som är skriven efter själva filmen, och Audrey av Robin Benway som jag har på stugan och därför inte på bild. Ingen av böckerna är favoriter, men de är inte heller dåliga efter vad jag kommer ihåg att jag tyckte då jag läst ut dom, dock var det ganska längesen.

Dagens citat.

Clockwork Prince

Sophie's perfectly sensible. She's not going to let Gideon Lightwood have his way with her. Besides, he's about as charming as a postbox. - Will

Book confessions.

Deluxe 3 disc box set.

Denna box som jag beställde hem och nu fått innehåller: Bellas bröllopskam, en poster, 6 vykort, 3 discar varav en är filmen och kommentarer av Bill Condon, den andra är en massa extramaterial och sånt och den tredje är från olika fan-event och den innehåller även "Destination Forks: The Real World of Twilight".

Här har ni ännu en bild där ni ser postern, vykorten och skivorna lite bättre. Inte min bild, hittade den på facebook:

Då var den min!

Idag så har mamma hämtat hem ett paket från Ica åt mig som innehöll Breaking Dawn part 1 boxen, weeho! Tänkte att ni skulle få en bättre bild på innehållet sen och att jag skriver vad det är för något och sånt. Nu är jag glad!!

Utläst och omläsning.

Igår läste jag ut Thirst. Först hade jag tänkt göra en recension på boken, men nu i efterhand blir det nog inte eftersom i just den version av boken jag hade är det tre stycken böcker i en, och jag gjorde misstaget att läsa ut alla delar på en gång och nu har jag nästan glömt bort vad som hände i de två första. Jag kan i alla fall säga att boken endast får två stjärnor eftersom karaktärerna var oerhört platta och för att man visste vad som skulle hända hela tiden. Nej, inte min typ av bok!

Igår började jag även med att läsa om Om jag kunde drömma. Jag undrar vad jag kommer tycka om boken nu eftersom det var så länge sedan jag läste den sist. Även om jag inte skulle tycka att den är lika bra nu kommer den alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. ♥

Dagens citat.

Eclipse

I used to think of you that way, you know. Like the sun. My personal sun. You balanced out the clouds nicely for me. - Bella

THG - galapremiär.

Om ni inte tittade på THG galapremiären, eller även om ni gjorde det, så kan ni trycka här för att komma till min tumblr där det finns en massa bilder!

Bokbloggsjerka 9-12 mars.

Tryck här för att få reda på vad en så kallad bokbloggsjerka är. Veckans fråga: Nu ger jag dig ett virtuellt presenkort värt 1000 kr. Vilka böcker skulle ligga i din korg när du väl har kommit fram till kassan? 9 böcker för 990 kr skulle jag klicka hem och det är dom nedanför:


Dagens citat.

Delirium

You know you can't be happy unless you're unhappy sometimes, right? - Hana

Bokat!!

Då var det bokat, biljetter till THG! Det blir att jag och mina vänner går och ser filmen 21.00 23 mars, inte 00.01 och inte heller 22 mars eftersom jag bor i en stad då den inte visas dagen innan. Vi måste ta den som går 21 för annars kommer jag och en till att få mindre än en timmes sömn den natten (och jag kan slå vad om att jag kommer vara helt uppspelt efter filmen och inte alls kunna sova). Hur som helst längtar jag otroligt mycket. 12 DAGAR KVAR!

Dagens citat.

Perfect Chemistry

I'd do anything for you to stop blaming me for every little thing that goes wrong. Love me for who I am. Stop focusing on the bad stuff because life is just too damn short. - Brittany

Beautiful book covers - 3.

Böcker lästa under 2012.

Jag kommer att fylla på listan allt eftersom. Klicka på [X] för recension.
 
Januari
1. Clockwork Prince - Cassandra Clare [X]
2. Blood and Ice - Robert Masello [X]
3. Pegasus - Robin Mckinley [X]

Februari
4. Harry Potter och den flammande bägaren - J.K. Rowling [X]
5. Vampire Academy - Richelle Mead [X]
6. Doktor Glas - Hjalmar Söderberg
7. Perfect Chemistry - Simone Elkeles [X]
8. City of Bones - Cassandra Clare [X]

Mars
9. Jag är Zlatan Ibrahimovic: min historia - Zlatan Ibrahimovic, berättad för David Lagercrantz
10. The Hunger Games - Suzanne Collins [X]
11. Thirst No.2: Phantom, Evil Thirst and Creatures of Forever - Christopher Pike
12. Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer
13. Catching Fire - Suzanne Collins [X]
14. Ink Exchange - Melissa Marr

April
15. Frostbite - Richelle Mead [X]
16. Mockingjay - Suzanne Collins [X]
17. City of Ashes - Cassandra Clare [X]

Maj
18. Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren [X]
19. Matched - Ally Condie [X]
20. I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You - Ally Carter [X]
21. The Fault in Our Stars - John Green [X]
22. Percy Jackson and the Lightning Thief - Rick Riordan [X]

Juni
23. Harry Potter och Fenixorden - J.K. Rowling [X]
24. City of Glass - Cassandra Clare [X]
25. Shadow Kiss - Richelle Mead [X]
26. Just Listen - Sarah Dessen [X]
27. Across the Universe - Beth Revis [X]
 
Juli
28. Harry Potter och Halvblodsprinsen - J.K. Rowling [X]
29. Blood Promise - Richelle Mead [X]
30. Världen är elak - Pia Olofsson
31. Harry Potter och Dödsrelikerna - J.K. Rowling [X]
 
Augusti
32. The Golden Lily - Richelle Mead [X]
33. Harry Potter och De Vises Sten - J.K. Rowling [X]
34. Harry Potter och Hemligheternas kammare - J.K. Rowling [X]
35. Harry Potter och Fången från Azkaban - J.K. Rowling [X]
36. The Maze Runner - James Dashner [X]
 
September
37. City of Fallen Angels - Cassandra Clare [X]
38. The Perks of Being a Wallflower - Stephen Chbosky [X]
39. City of Lost Souls - Cassandra Clare [X]
40. Sempre - J.M. Darhower [X]
41. Divergent - Veronica Roth [X]
 
Oktober
42. The Iron Queen - Julie Kagawa [X]
 
November
43. Insurgent - Veronica Roth [X]
44. Spirit Bound - Richelle Mead [X]
45. Femtio nyanser av honom - E L James
 
December
46. The Vampire Diaries: The Awakening and The struggle - L. J. Smith
47. Looking for Alaska - John Green

Dagens citat.

Desires of the Dead

Do you understand the concept of 'surprise', Violet? Telling you would kind of defeat the purpose. - Jay

The Hunger Games.

Det har kommit ut en ny tv-spot, och ett klipp med Katniss och Cinna. Själv har jag inte tittat på något av klippen eftersom jag vill se så lite som möjligt innan jag ser själva filmen helt och hållet. Har endast sett trailern och den första korta som de släppte på någon gala (var det mma?), kommer inte riktigt ihåg!Dagens citat.

Mockingjay

Always. - Peeta

Omslag - Beautiful Redemption.

Nu har omslaget till den fjärde Caster Chronicles boken släppts. Vad tycker jag då om omslaget? Nja, inte det finaste, men vi får hoppas att innehållet är bra i alla fall, lika bra som i de första tre!

Dagens citat.

The Hunger Games

She has no idea. The effect she can have. - Peeta

Recension - The Hunger Games.

Titel: The Hunger Games (The Hunger Games, #1).
Författare: Suzanne Collins.
Antal sidor: 374.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.

In the ruins of a place once known as North America lies the nation of Panem, a shining Capitol surrounded by twelve outlying districts. The Capitol is harsh and cruel and keeps the districts in line by forcing them all to send one boy and one girl between the ages of twelve and eighteen to participate in the annual Hunger Games, a fight to the death on live TV.

Sixteen-year-old Katniss Everdeen, who lives alone with her mother and younger sister Primrose, regards it as a death sentence when she steps forward to take her sister's place in the Games. But Katniss has been close to dead before — and survival, for her, is second nature. Without really meaning to, she becomes a contender. But if she is to win, she will have to start making choices that will weigh survival against humanity and life against love.


Handling och tankar:
Jag älskar att Suzanne Collins slutar många kapitel med cliffhangers, för det tvingar en att fortsätta läsa och då dras man verkligen in i boken och man kan helt enkelt inte sluta. Extra starkt var det såklart första gången då man inte hade någon aning om vad som skulle hända.

Collins skriver verkligen så himla bra och det finns ingenting som jag tycker var dåligt men hennes skrivsätt. Man drogs in i allting och förstod verkligen allt hon skrev. Hela berättelsen är så himla bra, gripande, otrolig, stark, chockerande osv osv. Jag har sagt det många gånger förut men jag säger det igen, hur kan man komma på sånna här saker? Hur kan man skriva så här bra? Det är sjukt vad jag älskar den här boken! Hela jag rös flera gånger medan jag läste.

Karaktärer:
Älskvärda karaktärer var det i den här boken. Helt klart!

Katniss. I början tyckte jag att hon var en ganska tyst och tråkig person, men det förstår man dock efter deras levnadstandard och att det inte kan säga och tycka vad de vill. Att de alltid måste leva i rädsla. Sen är Katniss en person som har fått ta otroligt mycket ansvar i hennes familj så hon har nästan alltid haft mycket att bära på sina axlar, så jag ändrade ganska snabbt uppfattning om henne. I stället tycker jag att hon är en väldigt stark person. Hon vet vad hon tycker och är inte rädd för att stå för det, om det inte sätter någon i fara förstås, och hon skulle göra allt för de hon älskar och de som förtjänar det. Hon vet vad som är rätt och fel.

Peeta. Åh, så himla.. go/härlig kille. Han har humor, han verkar vara så himla snäll och omtänksam, han är modig och mycket mer! Samtidigt som han är allt det där blir jag lite sorgsen inombords varje gång jag tänker på honom, det finns såklart en anledning men det får ni ta reda på själv. Han bara växte och växte i mina ögon genom hela boken. Allting som han skulle göra för Katniss och allt som han gjort, det är äkta kärlek!

Övrigt:
Boken utspelas ju i framtiden, och då man är i huvudstaden och allt känns det som framtiden, men då man är i distrikt 12 får jag en känsla av att det utspelas i dåtid, om man tänker på deras levnadsstandard och samma med det man får veta från distrikt 11. Är det någon mer än jag som tänkt på det? Det är såklart meningen att det ska vara så, att man ska märka hur mycket bättre de i huvudstaden har det.

Betyg:


Dagens citat.

Eclipse

Haven’t you noticed yet, Bella, that Edward is just the teeniest bit prone to overreaction? - Alice

Lässtatus.På lovet har jag endast hunnit med att läsa två böcker, och det är dom på bilden ovan. 917 sidor sammanlagt. City of Bones har ni fått en recension på, och Zlatan boken kommer ni inte få någon på men jag kan säga att den var väldigt intressant för mig som spelar fotboll och som är väldigt intressead av just den sporten.

Igår började jag även med att läsa om The Hunger Games eftersom jag vill fräscha upp mitt minne inför filmen. Så himla bra bok alltså! 18 DAGAR KVAR!

THG - gif.

Måste bara lägga ut den här gifen. Så himla söta, haha! Och Liams ansikte då dom gör det!

image

Dagens citat.

City of Fallen Angels

I think that she asked if she could touch my mango. - Jace

Sempre - J. M. Darhower.

Sempre (forever), av J. M. Darhower är en bok som jag har velat läsa vääääldigt länge. Det är en bok som inte alls är speciellt känd, men som ändå rört mig på ett sätt. Den här boken är fanficen Emancipation Proclamation (som kändes mycket mer som en bok med andra karaktärer än en fanfic på Twilight) omskriven till bok med andra namn på karaktärerna, och EP är en av de bästa berättelser jag någonsin läst! Tror nästan aldrig att någonting har rört mig så mycket och fått mig att gråta så många gånger som då jag läste den, och jag har inte lätt för att gråta.

Dock har jag samtidigt inte alls höga förhoppningar på den här, eftersom den förmodligen är mycket kortare (EP var över 2000 A4 sidor på datorn) och andra karaktärer och antgaligen en massa omskrivna scener. Jag tror inte heller att det kommer hända lika mycket i den här som i EP för den kunde man egentligen ha delat upp i fyra olika böcker kändes det som, fast nu var det ju en fanfic som sagt. Även om jag inte har höga färväntningar så kan jag knappt vänta tills jag har den i mina händer, måste beställa hem den NU!

Recension - City of Bones.

Jag läste ut den här i tisdags, 28 februari, men ni får recensionen idag i stället.

Titel: City of Bones (The Mortal Instruments, #1).
Författare: Cassandra Clare.
Antal sidor: 485.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.

When fifteen-year-old Clary Fray heads out to the Pandemonium Club in New York City, she hardly expects to witness a murder -- much less a murder committed by three teenagers covered with strange tattoos and brandishing bizarre weapons. Then the body disappears into thin air. It's hard to call the police when the murderers are invisible to everyone else and when there is nothing -- not even a smear of blood -- to show that a boy has died. Or was he a boy? This is Clary's first meeting with the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the earth of demons. It's also her first encounter with Jace, a Shadowhunter who looks a little like an angel and acts a lot like a jerk. Within twenty-four hours Clary is pulled into Jace's world with a vengeance, when her mother disappears and Clary herself is attacked by a demon. But why would demons be interested in ordinary mundanes like Clary and her mother? And how did Clary suddenly get the Sight? The Shadowhunters would like to know. . . .


Handing och tankar:
Så himla bra bok! Början av CoB var dock lite seg, samtidigt som den ändå var bra. Det var då de var hemma hos Magnus som boken verkligen började ta fart och bli riktigt intressant. Cassandra Clares värld är helt fantastisk! Hela berättelsen är briljant, gripande, chockerande, spännande, underbar, mystisk osv. Måste även säga att dialogerna är underbara och man får sig många skratt i den här boken. En helt älskvärd bok!

Karaktärer:
Jag älskar karaktärerna i den här boken. Först har vi huvudpersonen Clary. En tjej som vågar stå upp för sig och säga vad hon tycker, det gillar jag! Då personer är helt oblyga i böcker blir det faktiskt ofta roligare dialoger tycker jag, och så är fallet i den här boken. Hon är en person som utvecklats otroligt mycket från bokens första sida till sísta. Dock är det inte så konstigt eftersom hon får gå igenom och uppleva väldigt många olika saker. 
Jace. Underbara Jace. Man blir alldeles förälskad i honom! Han får en att skratta högt samtidigt som han är en väldigt djup karaktär. Visst kan han säga en del saker ibland, även om han bara är ärlig, men man förstår ändå att han verkligen har ett hjärta av guld. Han är en himla härlig karaktär enligt mig! 
Måste även skriva hit Magnus, oh yes! Sjukt underbar karaktär han med.

Övrigt:
Det enda jag har att skriva här är att Clare verkligen kan konsten att berätta, för även om det var lite segt i början var det ändå bra och sen blev det bara bättre och bättre! Jag har läst den här boken förut men SLUTET, oh god!

Betyg: 

The Hunger Games, TV-spot.

Vet inte om ni sett denna ännu, men det är en så kallad TV-spot där man i alla fall får se lite nytt material! 21 DAGAR KVAR! Sen har det även kommit ut ett klipp då katniss visar spelledarna sin förmåga med pil och båge!Dagens citat.

Shiver

Did you know you get one happy day for every one you catch? One happy day for every falling leaf you catch. - Sam

Fortsättningar del två.

Nu kommer listan på fortsättningar som jag inte läst ännu men som ändå släppts. Jag ser också framemot att läsa Chain Reaction av Simone Elkeles, men den rymdes inte på bilden! Molly Moon boken måste jag bara läsa eftersom jag älskade dem böckerna så mycket då jag var yngre och för att jag har läst alla andra i den serien.

RSS 2.0