The Mortal Instruments - City of Bones.

Snälla, snälla, snälla. Kan inte augusti 2013 komma snabbare? Allting verkar bli så himla bra!
 

Recension - Divergent.

Titel: Divergent (Divergent, #1).
Författare: Veronica Roth.
Antal sidor: 487.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.
 
When sixteen-year-old Tris makes her choice. She cannot foresee how drastically her life will change. Or that the perfect society in which she lives is about to unfold into a dystopian world of electrifying decisions, stunning consequences, heartbreaking betrayals and unexpected romance.
 
Handling och tankar:
Positivt överraskad blev jag! Eller "överraskad och överraskad", det var ju en omläsning så visste ju såklart vad som skulle hända, men den var ännu bättre än jag minns! Första gången som jag läste denna bok blev jag lite besviken, om än den fortfarande var riktigt bra, på grund av all hype kring boken så då hade jag overkligt höga förväntningar på den och då förstår man ju hur det oftast blir då man är färdig.
 
Abnegation - blev bara irriterad hela tiden på att det ska vara si och så och du får inte prata då och då och bla bla bla. Okej, jag fattar varför den gruppen finns, men den känns så instängd på något sätt och visst gör den nytta, men hade jag varit tvungen att läsa om Abnegation i stället för Dauntless hela boken hade jag blivit galen. Även om de flesta personer i Abnegation är väldigt fina, så kan det bli väldigt tråkigt. Och om jag skulle välja något "fack" som jag själv passar bäst in i så måste det nog vara Amity (de fridfulla), även om Dauntless verkar roligt förutom då man ska slå ner varandra!
 
Det var ett bra och lättläst språk, som man verkligen fastnade för. Boken innehåller även mycket spänning och det är hela tiden någonting på gång så man blir aldrig less att läsa. Jag tycker även om världen som Roth har skapat väldigt mycket! Riktigt bra gjort!
 
"We believe in ordinary acts of bravery, in the courage that drives one person to stand up for another."
 
Karaktärer:
Tris - en karaktär som jag tycker om väldigt, väldigt mycket! Jag tycker speciellt om hennes utveckling i boken. Hon är inte som karaktärer som ofta kan bli lite löjliga ibland eller så utan tycker hon något så tycker hon det, och är det någonting dåligt så behöver hon inte säga det, och hon säger överhuvudtaget inte onödiga saker bara för att säga dom. TACK, en sånn karaktär var precis vad jag behövde!
 
Four - nom nom. Han tycker jag också om väldigt mycket och han är en bra manlig karaktär.
 
Betyg:

Dagens citat.

City of Fallen Angels
 
Yeah, but you're a vampire. Blood isn't like food for you. Blood is... blood. - Jace
That's very illuminating. Do you have a lot of other profound thoughts like that? Blood is blood? A toaster is a toaster? A Gelatinous Cube is a Gelatinous Cube? - Simon

Top Ten Tuesday.

Top Ten Books That Make You Think
(About the World, Life, People, etc):
 
En gammal TTT, och dessutom är det måndag idag, men gör den ändå!
 
1. Emancipation Proclamation - Kharizzmatik
2. The Perks of Being a Wallflower - Stephen Chbosky
3. The Fault in Our Stars - John Green
4. Niceville - Kathryn Stockett
5. Water for Elephants - Sara Gruen
6. Just Listen / Keeping the Moon - Sarah Dessen (i princip allt möjligt av henne)
7. The Last Song - Nicholas Sparks
8. The Host - Stephenie Meyer
9. Harry Potter - J.K. Rowling
10. The Hunger Games - Suzanne Collins
 
 
En del av böckerna har ni säkert läst och förstår varför dom kom med på listan, andra inte. Hur som helst orkar jag inte skriva vad dom fått mig att tänka på, men tänka har dom allt fått mig att göra!
RSS 2.0