Månadsläsning - september.

Lästa böcker: 5
Omlästa: 2
Engelska: 5
Svenska: 0
Antal sidor: 2211 (81 sidor mer än i augusti)
 
 
Bästa bok (ej omläsningar):
Jag kan helt enkelt inte välja vilken jag tycker var den bästa av The Perks of Being a Wallflower och City of Lost Souls, för båda var så bra på annorlunda sätt!
.
Recensioner:
37. City of Fallen Angels - Cassandra Clare [X] (omläsning)
38. The Perks of Being a Wallflower - Stephen Chbosky [X]
39. City of Lost Souls - Cassandra Clare [X]
40. Sempre - J.M. Darhower [X]
41. Divergent - Varonica Roth [X] (omläsning)
 
Tankar: Jag har inte så mycket att säga om denna månad förutom att det känns bra att jag hann med fem stycken! Det var lite kul för då jag läste CoLS så trodde jag att det var den första boken som jag läste i september och att detta verkligen skulle bli en dålig läsmånad, men se på så hade jag ju faktiskt läst två andra redan!

Dagens citat.

Sempre
 
Some things in life only happen once, the memories of them lasting forever. They're moments that alter you, turning you into a person you never thought you'd become, but someone you were always destined to be.

Recension - Sempre.

Titel: Sempre (sempre, #1).
Författare: J.M. Darhower.
Antal sidor: 529
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej/ja.
 
This is a story about sacrifice... death... love... freedom. This is a story about forever.

Haven Antonelli and Carmine DeMarco had vastly different childhoods. Haven, a second-generation slave, grew up isolated in the middle of the desert, her days full of hard work and terrifying abuse. Carmine, born into a wealthy Mafia family, lived a life of privilege, never having to answer for anything he did. Both now seventeen, a twist of fate causes their worlds to collide, making them question everything they ever believed.
 
Handling och tankar:
Som ni ser har jag skrivit nej/ja på om det är en omläsning. Från början, innan det blev en bok, var det en fanfic som hette Emancipation Proclamation, som jag läst och älskat. Sen bestämde sig författaren för att hon ville göra en bok i stället så hon skrev om allting från början, fast principen samma sak och dom flesta handlingar lika, dock med annorlunda namn och platser och en del borttagna händelser. Så EP hade jag läst, men inte denna bok så därför nej/ja på omläsning eftersom jag visste vad som skulle hända.
 
Så blev jag besviken på boken eller inte då EP var så himla fantastiskt fin, men hemsk? Ja och nej. Den var inte alls lika bra som EP, även om Sempre fortfarande var väldigt väldigt bra och fin den med! Så blev besviken på det men annars om jag inte läst EP innan så skulle den här mest troligt vara perfekt. Love conquers all. Kärleken övervinner allt.
 
Ibland kunde boken vara lite seg, tro det eller ej, då författaren gjort om boken från en över 2000 A4-sidor fanfic på datorn (som jag sagt några gånger nu) till en bok på 529 sidor. Det borde vara tvärtom men så är de inte. Sen kanske det har att göra också lite med att jag visste vad som skulle hända. Sen är ju fanficen rated M och det är inte boken, så i den var det med väldigt mycket sexscener och sådant som dom tagit bort och i stället gjort lite puttinuttigt som man läser om och om igen ibland (verkligen INTE hela tiden) och det gjorde boken i detta fall lite mer händelselös.
 
Sen måste jag även säga att detta med sexscenerna och att dom tagit bort dom, det spelar egentligen ingen roll förutom att på alla hjärtans dag då Carmine gjorde allting så fint och ja, ni vet vad som händer ifall ni läser boken, så blev det mycket finare i fanficen EP än boken eftersom att där tog dom med hur mycket Haven egentligen var livrädd för sådant på grund av att hennes mamma blivit våldtagen, och att hon sen gick med på det för att hon litar på honom så otroligt mycket. I EP var det så vackert och man blev så himla rörd!

Karaktärer:
Carmine, han är den där snygga populära killen som alla vill ha och som helt enkelt är bäst, och även den där som ligger runt med alla. Då ni läser det tänker ni direkt BAM, han kommer jag inte tycka om (eftersom i stort sett alla är så i böcker nu för tiden), men där har ni faktiskt fel. Sådär är han på ytan, men J.M. Darhower skriver så bra så man får verkligen lära känna han på insidan också och se hur fin han faktiskt kan vara, och varför han är som han är. Så Carmine är en karaktär jag tycker om, förutom då han får sina utbrott/blir sur för ingenting ibland.
 
Haven. Den där söta, oskyldiga tjejen som man bara vill ta i sina armar och krama om och säga att allting kommer bli bra och ta hand om henne för evigt, även om hon är stark, det är Haven det. Och det är nog det bästa sättet att beskriva henne på, stark. Komma från det stället hon kommer ifrån och upptäcka att det finns en helt annan värld, att hon kan bli någon som hon aldrig ens vågat drömma om, att hon till och med förlorat allt hopp på grund av omständigheterna som hon levde i, som en slav som arbetade och blev misshandlad för skojs skull, det är bannemig starkt gjort. Att kunna ändra på sina levnadsvillkor från att vara avstängd från allting och inte ens få titta folk i ögonen eller tala utan att man bli tillfrågad, till att det är okej att göra det och framför allt VÅGA göra det. Nej ni, Haven är en av dom starkaste karaktärerna som jag i alla fall läst om.
 
Måste bara få ta med Dominic lite snabbt också, Carmines brorsa. Helt underbar karaktär och man kan inte sluta le då man läser om honom för att han är så rolig!
 
Övrigt:
Jag märkte precis att det ska komma en fortsättning också, och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det! Jag vet i största drag vad som kommer hända där också om det är ungefär samma som i EP, men samtidigt kändes det som att dom mesta huvuddelarna ändå kom med och att det inte kan bli tillräckligt för en till bok. Men vem vet, då kanske det kommer en massa nya saker också som jag inte läst om! Så jag kommer läsa fortsättningen, om än jag är lite skeptisk än så länge till den.
 
Här har ni dom två länkarna till inläggen som jag skrivit om EP/Sempre förut. Länk ett. Länk två.
 
Betyg:

Top Ten Tuesday.

Top 10 bokserier jag inte avslutat, eller inte läst de senaste böckerna.
"Top Ten Tuesday is an original feature/weekly meme created here at The Broke and the Bookish. This feature was created because we are particularly fond of lists here at The Broke and the Bookish. We'd love to share our lists with other bookish folks and would LOVE to see your top ten lists!"
 
Jag har endast valt bokserier där jag har några böcker kvar/alla har kommit ut. Jag har inte tagit med t. ex. TID eller TMI eftersom där har jag läst alla som kommit ut och det enda som stoppar mig är att resterande böcker inte är släppta ännu.
 
1. The Iron Fey series av Julie Kagawa.
Har den tredje boken hemma och ska läsa den SNARAST, sen har jag bara den fjärde kvar att beställa hem (och 3.5, summer's crossing eller något sådant).
 
2. Percy Jackson and the Olympians av Rick Riordan.
Än så länge är bara första boken läst och den tyckte jag om väldigt mycket (tyvärr kan jag verkligen inte säga samma om filmen). Ska verkligen läsa alla fortsättningar!
 
3. Caster Chronicles av Margaret Stohl och Kami Garcia.
Jag har läst dom tre första böckerna i serien och den fjärde har nydligen kommit ut eller släpps i veckan, så den blir också intressant att få läsa då jag väl har den i mina händer. Känner ingen panik med att köpa den, utan det är mer en bok som får bli läst då den blir läst, om ni förstår.
 
4. Maze Runner series av James Dashner.
Vill ha alla fortsättningar NU i mina händer. Första boken var grym och denna är definitivt en ny favoritserie.
 
5. Graceling Realm av Kristin Cashore.
Ännu en serie jag ska läsa klart, men det har bara inte hänt än så länge.
 
6. Nightshade av Andrea Cremer.
Först var jag tveksam på om jag skulle läsa vidare den här serien efter att ha läst första boken, men efter att många var postitiva mot första boken och även fortsättningarna så skall även jag ge mig in på dom.
 
7. Molly Moon av Georgia Byng.
Jag är helt enkelt tvungen att ta med den här serien! Mina favoritböcker då jag var mindre och jag hade läst alla tills det ändå ganska nydligt släpptes ännu en bok, som jag självklart ska läsa.
 
8. The Immortals av Alyson Noël.
Usch och fy. Den första boken klarade jag inte av för att den var så klychig på något sätt (har läst allting förut, fattar precis vad som kommer hända även om det är första gången jag läser boken osv.) så ska verkligen inte läsa resterande böcker i serien. Jag vet att det är många som tycker om denna serie, men nej, bara nej.
 
9. House of Night av P.C. and Kristin Cast.
Jag har läst alla böcker förutom den senaste tror jag. Absolut INTE en favoritserie på långa vägar, men har man läst dom åtta första måste man läsa klart alla, punkt slut.
 
10. Wicked Lovely av Melissa Marr.
Första boken tyckte jag om, andra okej. Jag ska läsa klart hela serien men har ingen brådska (hur stavas det?) med det. Sen att alla omslag är ofantligt fina gör ju absolut ingenting.
 

Beautiful Creatures trailer.

 
Här ovanför ser ni film trailern till Beautiful Creatures. Tycker att själva trailern är sådär, men det ska ändå bli intressant och se filmen! Jag har läst de två/tre första böckerna (kommer inte ihåg ifall jag läst den tredje och orkar inte kolla upp det just nu), och jag gillade alla då dom var färdiglästa, även om det inte var några favoriter. Så detta kommer bli himla kul!

Dagens citat.

City of Lost Souls
 
I was hoping they'd put up flyers like they do for lost cats. 'Missing, one stunningly attractive teenage boy. Answers to Jace or Hot Stuff.' - Jace

Recension - City of Lost Souls.

Titel: City of Lost Souls (The Mortal Instruments, #5)
Författare: Cassandra Clare.
Antal sidor: 540.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.
 
Jace is now a servant of evil, bound for all eternity to Sebastian. Only a small band of Shadowhunters believe he can be saved. To do this they must defy the Clave. And they must act without Clary. For Clary is playing a dangerous game utterly alone. The price of losing is not just her own life, but Jace's soul. Clary is willing to do anything for Jace, but can she still trust him? Or is he truly lost? What price is too high to pay, even for love?
 
Handling och tankar:
Nämen GE MIG MER! Så oerhört bra alltså! Speciellt då man kom mer mot slutet. Vet inte ens vilka ord jag ska använda för att lyckas beskriva mina känslor för tillfället. Lycka, förkrossad, lite förvirrad faktiskt (jag förstår allting, menar förvirrad på ett annat sätt), och helt enkelt SÅ JÄKLA BRA.
 
Början var lite seg, det var då Jace och Sebastian kom med i bilden som det började blir mer intressant och efter det blev allting bara bättre och bättre. Och då man var nära slutet och de sista sidorna så var boken helt fantastisk och man kunde inte lägga ifrån sig den. Riktikt bra skrivet, sådär som Clare verkligen kan. Då jag hade läst klart boken skrev jag i mina anteckningar *så äckligt bra*, vilket stämmer helt och hållet!
 
Jag gillar förhållandet som blev, eller är väldigt nära på att bli, men inte riktigt än eftersom ingen förklarat sina känslor helt och hållet ännu. Nu blir det en halvspoiler, skriver inga namn men man kanske ändå förstår *men det andra paret som inte är ett par längre, VAAA? Mina babysar ju, dom måste vara tillsammans! Det var typ det värsta med boken, mina små älsklingar. ;''''( * SLUT.
 
Kan knappt vänta nu tills CoHF släpps, även om det är ett ganska långt tag dit. Och för att avsluta punkten handling och tankar, som egentligen inte har med detta att göra, så kommer ni även få boktrailern i slutet av recensionen, eftersom det är den bästa boktrailern som jag någonsin tittat på i alla fall.

Karaktärer:
Clary - ändå fram till slutet tyckte jag samma sak om henne som jag tyckt tidigare, men dom sista sidorna så ändrades hon lite i mina ögon i alla fall (hoppas bara det håller i sig i nästa bok). Det hon sa till Isabelle och sedan då hon pratade med Jace gjorde att hon växte i mina ögon, jag vet inte riktigt varför men det var som att då hon sa det var det precis det rätta att säga, och man störde sig absoult ingenting på vad hon sa eller vad hon gjorde och ja, ni fattar förhoppningsvis.
 
Simon fortsätter växa, och även Isabelle. Jag gillar då man får se lite mer känslor från hennes sida och vad hon känner och så. Jag tycker även om väldigt mycket då man får läsa om Sebastian, och speciellt mot slutet då han är sitt rätta jag. Jace säger jag ingenting om eftersom han fortfarande är min käraste pojke, bland annat.
 
Betyg:
Att början var lite seg sådär drar ner betyget en aning, men inte mycket.
 
Trailer:
 

Dagens citat.

The Perks of Being a Wallflower
 
He's a wallflower. He sat down next to me. You see things. You keep quiet about them. And you understand. - Patrick
 

Recension - The Perks of Being a Wallflower.

Titel:The Perks of Being a Wallflower.
Författare: Stephen Chbosky.
Antal sidor: 231.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.
 
Standing on the fringes of life... offers a unique perspective. But there comes a time to see what it looks like from the dance floor.
 
This is the story of what it's like to grow up in high school. More intimate than a diary, Charlie's letters are singular and unique, hilarious and devastating. We may not know where he lives. We may not know to whom he is writing. All we know is the world he shares. Caught between trying to live his life and trying to run from it puts him on a strange course through uncharted territory. The world of first dates and mixed tapes, family dramas and new friends. The world of sex, drugs, and The Rocky Horror Picture Show, when all one requires is that perfect song on that perfect drive to feel infinite.
 
Handling och tankar:
Jesus, hur ska man förklara den här boken? Och jag menar detta på ett positivt sätt. Jag kan då säga att det kommer inte vara som någonting ni tidigare läst. Läser man baksidetexten på boken så hör man redan där att denna bok är något alldeles annorlunda och speciellt. För mig är det en väldigt tankeväckande bok.
 
I walk around the school hallways and look at the people. I look at the teachers and wonder why they're here. Not in a mean way. In a curious way. It's like looking at all the students and wondering who's had their heart broken that day.. or wondering who did the heart breaking and wondering why.
 
Jag förstår vad alla gillar med den så mycket, och det är en otroligt fin livsberättelse, det är det verkligen. Dock tycker jag nog inte riktigt att den är lika fantastisk som alla andra verkar tycka, om än jag tycker att den är ganska så fantastisk ändå. Jag vet inte riktigt vad jag ska sätta fingret på som gör att jag tycker så, men någonting är det. Och på tal om allt och inget, den där Charlie, jesus vad jag tycker om honom, även om han är sådär speciell på sitt lilla vis.
 
Jag gillar hur boken är skriven och jag tyckte faktiskt om brevformen mycker mer än jag trodde att jag skulle göra. Fast det gäller kanske för det mesta bara denna bok, but still. Man får verkligen veta hur Charlie tänker och hur han påverkas av allting och hans personlighet, som ändå är rätt så gullig på ett konstigt vis.
 
Det finns även väldigt många fina citat i boken, som jag tänkte dela med mig av här:
 
"We accept the love we think we deserve."
 
"And in that moment, I swear we were infinite."
 
"When I was driving home, I just thought about the word 'special.' And I thought the last person who said that about me was my aunt Helen. I was very grateful to have heard it again. Because I guess we all forget sometimes. And I think everyone is special in their own way. I really do."
 
Jag säger det redan här, men jag kommer inte ge boken något betyg, i stället får ni trailern till filmen, som är otroligt fin!

Karaktärer:
Charlie har jag redan nämt några gånger nu. Han är inte som dom där vanliga huvudkaraktärerna som man ofta läser om, utan han är alldeles egen. Ofta tycker jag synd om honom då han känner som han känner, men samtidigt är han ändå lycklig väldigt ofta och gör saker, även om det är väldigt vanliga saker, men får dom att låta så speciella och betydelsefulla för att han får göra det med dom han gillar som gör att jag också vill göra det! Jag gillar sättet Charlie är så ärlig på, även om det inte är det vanligaste sättet, men det är för att det är just han som jag gillar det. Hade det varit någon annan person hade jag nog inte gillat om dom var så ärliga.
 
Det verkar vara ett så härligt gäng det där, som Charlie är med. Bryr sig inte om vad andra tycker och är verkligen sig själva till fullo och lyckas skapa varenda litet ögonblick till minnen.
 
Trailer till filmen:
 

Tävlingar.

Just nu är det många tävlingar som pågår på olika bloggar, vilket alltid är riktigt roligt! Jag tänkte tipsa om fyra stycken som jag vet pågår just nu, ifall ni missat någon av dom. Sen får ni gärna kommentera ifall det är någon annan tävling som också pågår just nu fast som jag inte skrivit!
 
· Emme och Zozzo har en tävling på sin blogg där du kan vinna böcker från Adlibris för max 200 kr. 18 september är sista anmälningsdagen.
· Amelie har också en tävling och där kan du vinna Rubinröd av Kerstin Gier. Du kan anmäla dig ända fram till 18.00 söndagen den 16 september.
· På bokbloggen Readingthisworld kan du vinna en ungdomsbok (det finns några att välja mellan) som kom ut för flera år sedan. Tävlingen avslutas den 20 september.
· Den sista tävlingen pågår på bloggen Schitzo-Cookie där du kan vinna antingen en eller två utvalda böcker. Vinnaren kommer utses någon gång lagom efter bokmässan (inget sista anmälningsdatum skrivet), fast jag rekommenderar att gå in på bloggen lite oftare eftersom det kommer ställas olika frågor och klurigheter de närmsta veckorna som du måste svara på för att vinna.
 
upd; Det pågår även en tävling på bokbloggen boklysten där du kan vinna hela Fifty Shades triologin. Tävlingen avslutas 28 september.

Recension - City of Fallen Angels.

Titel: City of Fallen Angels (The Mortal Instruments, #4).
Författare: Cassandra Clare.
Antal sidor: 424.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.
 
Clary is back in New York and life is good: she's training to be a Shadowhunter and is finally able to call Jace her boyfriend. But nothing comes without a price. When Jace inexplicably begins to pull away from her, Clary is forced to acknowledge that she herself has set in motion a chain of events that could lead to the loss of everything she loves. Even Jace.
 
Handling och tankar:
Kan börja med att säga att jag blev glatt överraskad då jag läst ut boken, även om det var en omläsning. Sist jag läste CoFA så tyckte jag att den var sämre än det tidigare böckerna och lite besviken blev jag så nu var jag redo för att den inte skulle vara lika bra och hipsvips så var den superbra istället för att jag hade låga förväntaningar!
 
Dialoger och en hel del kommentarer i den här boken är så sjukt underbara och roliga. En sak man kan vara säker på då man tar upp en TMI bok är att man kommer få sig några skratt!
 
"I think," Clary interrupted, raising her voice, "that you should let him try try out."
Simon stared at her. "Why?"
"Because he is superhot. And your band needs some sex appeal."
"Thank you," said Simon. "On behalf of all of us, thank you very much."
 
Clare är verkligen perfekt på att skapa karaktärer som man inte kan göra annat än älska, som är väldigt roliga men samtidigt har en massa djup.
 
Någonting annat jag älskar är att karaktärer från TID kommer upp här, eller att dom nämns i alla fall. Så fort jag hör något av namnen från den serien blir jag helt uppspelt och vill bara höra och läsa mer om dom. Jag tycker det är skitroligt att två olika (pga vad som händer i TID och att det är andra karaktärer)  men ändå lika (shadowhunters såklart, och att detta är tidigare i historien) serier kolliderar. Jag hoppas bara att i The Dark Artifices att dom kommer prata om Jace och alla dom eller att TMI karaktärer får någon stund i boken då dom är med. För då kommer jag bli världens lyckligaste flicka.

Karaktärer:
Clary. Jag stör mig på hon ibland. Jag vet inte helt varför, men i en del situationer då hon beter sig som hon gör känner jag att min irritation kommer upp, men bara lite. Såklart tycker jag om henne också, och ibland säger hon ju helt rätt saker såklart, så jag vet inte exakt vart jag har den där tjejen.
 
Jace. My beautiful Jace. Varför måste du såra dig själv som du gör? Varför måste du göra det så jag börjar må dåligt för att du mår dåligt. INTE OKEJ, min käre pojk, du måste ju vara glad så jag kan vara glad för din skull. Det är helt enkelt någonting som brister i mitt hjärta då jag läser om Jace och förstår hur jobbigt allting är med drömmarna och hans känslor och allt. Och även om han mår som han gör är det samtidigt många roliga kommentarer från hans sida med i boken som jag såklart ÄLSKAR. Oh, how can you not love that boy?
 
Simon. Vad ska jag säga om dig? Han växer i mina ögon hela tiden, samtidigt tycker jag synd om honom eftersom han känner sig så utanför och på grund av hur många beter sig mot honom bara för att han är vad han är, även om han är god! Jag älskar hans sarkastiska kommentarer och hans personlighet. Mitt i prick Clare, riktigt bra!
 
Isabell, älskar henne! På ytan är hon en person men hon har ändå väldigt mycket djup och många tankar som snurrar runt i hennes huvud. En del av hennes kommentarer är bara så suveräna!
 
Malec, give me (a lot) more please! *dreggel* (nästan).
 
Betyg:
Jag hade riktigt svårt för att bestämma mig vilket betyg boken ska få, så det får bli detta!
 

Breaking Dawn - part 2, trailer.

Nu är äntligen hela trailern här och endast två månader kvar! Jag längtar massor men samtidigt inte eftersom hela sagan då kommer ta slut. I hela fem år har det här varit en stor del av mitt liv, från början av 2008 då jag läste första boken tills idag. Det har varit en sjukt underbar och rolig resa! Tack. ♥
 
Byt till HD kvalité och helskärm, ryser!
 

Dagens citat.

Blood Promise
 
This is very domestic of you. It's kind of hot, really. Giving me all sorts of fantasies about you in an apron vacuuming my house. - Adrian

Ett sånt där in my mailbox inlägg.

ÄNTLIGEN! Jag beställde hem några böcker från Adlibris den 22 augusti och nu har dom äntligen kommit, är överlycklig! Hela sex böcker beställde jag och nu ska ni få bild på vilka böcker det är.
 
 
Just nu läser jag City of Fallen Angels men jag kan knappt vänta på att få lägga händerna på alla av dom här böckerna!

Recension - The Maze Runner.

Titel: The Maze Runner (Maze Runner, #1).
Författare: James Dashner.
Antal sidor: 374.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.
 
When Thomas wakes up in the lift, the only thing he can remember is his first name. His memory is blank. But he’s not alone. When the lift’s doors open, Thomas finds himself surrounded by kids who welcome him to the Glade—a large, open expanse surrounded by stone walls.

Just like Thomas, the Gladers don’t know why or how they got to the Glade. All they know is that every morning the stone doors to the maze that surrounds them have opened. Every night they’ve closed tight. And every 30 days a new boy has been delivered in the lift.

Thomas was expected. But the next day, a girl is sent up—the first girl to ever arrive in the Glade. And more surprising yet is the message she delivers.

Thomas might be more important than he could ever guess. If only he could unlock the dark secrets buried within his mind
.
 
Handling och tankar:
Otroligt bra bok kan jag börja med att säga! Minst sagt väldigt intressant och mycket spänning får man ta del av. The Maze Runner är en bok som väldigt många har hyllat så såg verkligen fram emot att få läsa den och jag blev minst sagt inte besviken!
 
Alltså så himla hemskt om man skulle vakna upp som alla i The Glade har gjort och bara komma ihåg sitt namn. Jag skulle verkligen vara livrädd! Samtidigt som det händer i boken, då Thomas vaknar upp, så startar ens nyfikenhet på en gång. Man vill bara veta på en gång hur han har kommit dit, vad som hänt och vad han blivit utsatt för!
 
Dashner är en väldigt bra författare. Han lyckas hålla igång spänningen hela tiden och får allting att låta och verka så himla trovärdigt. Visste inte vad jag skulle göra förutom att läsa vidare då man inte fick veta saker och allting var ett enda stort mysterium. Sen kom dom där glimtarna ibland då Thomas kom ihåg någonting och då blev man bara ÄNNU MER nyfiken! LÄS BLÄDDRA LÄS BLÄDDRA.
 
Då man läste dök det bara upp fler och fler frågor i ens huvud. Vad är fel? Vem ligger bakom allt och har skapat detta? Hur klarar man ut allting? Och framför allt VARFÖR? Frågor frågor frågor, blev galen (på ett bra sätt) för jag ville veta allting på en gång.

Karaktärer:
Thomas tycker jag är en väldigt intressant karaktär. Det var som sagt spännande då han fick glimsar om saker och kom ihåg någon liten dutt av det här och det där. Att man får veta att det är någonting speciellt med honom men inte riktigt vad.
 
Kan jag också få säga att det för en gångs skull var en tjejkaraktär med fina kläder på sig? Eller moderna/mer normala om jag säger så. De flesta böcker jag läser (både dom som är nutid och dåtid) har tjejkaraktärer med fula kläder och inte alls moderna för den tiden heller. Så en manlig författare med bra smak - grattis James Dashner!
 
Betyg:

 

Månadsläsning - augusti.

Lästa böcker: 5
Omlästa: 3
Engelska: 2
Svenska: 3
Antal sidor: 2130 (103 sidor mer än i juli)
 
 
 
 
Bästa bok (ej omläsningar):
The Maze Runner av James Dashner
.
Recensioner:
32. The Golden Lily - Richelle Mead [X]
33. Harry Potter och De Vises Sten - J.K. Rowling [X] (omläsning)
34. Harry Potter och Hemligheternas kammare - J.K. Rowling [X] (omläsning)
35. Harry Potter och Fången från Azkaban - J.K. Rowling [X] (omläsning)
36. The Maze Runner - James Dashner [X]
 
Tankar: Jag är nöjd med månaden! Det är klart att jag hade kunnat läsa en massa mer man jag läser oftast kring fyra böcker varje månad så fem stycken är bra för mig.
RSS 2.0