Recension - Harry Potter och De Vises Sten.

Titel: Harry Potter och De Vises Sten (Harry Potter, #1).
Författare: J.K. Rowling.
Antal sidor: 379.
Språk: Svenska.
Omläsning: Ja.
 
Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter...
 
Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar i Hogwarths Skola För Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!
 
Handling och tankar:
Som jag sa i min recension om den sista HP boken så var jag inte redo att ge upp serien på långa vägar och hade världens sug att börja om med första boken vilket jag nu gjort, och eftersom att jag inte recenserat De Vises Sten tidigare så får ni den recensionen nu.
 
Första gången jag läste boken tyckte jag att det var lite barnsligt i språket, eller hur man nu ska förklara, men nu då jag läst om den så håller jag inte riktigt med. Nog märker man såklart att den är för yngre läsare, men jag älskar det barnsliga språket mycket mer nu för det är så det ska vara - och sen växer man tillsammans med böckerna. Nu gillar jag det massor och det passar perfekt in med karaktärerna!
 
Någonting jag tycker om med just denna serie är att den är i ett/en av sitt slag, alltså att i alla fall jag inte har läst om något liknande som just Harry Potter, och att denna serie inte påminner om någon annan eller tvärtom. Den är unik, så att säga. Dock är det svårt att ens komma i närheten av Rowlings böcker om häxor och trollkarlar om än man skulle försöka!
 
Jag märkte precis på Goodreads att jag läste ut denna bok precis samma dag fast för ett år sedan, vilket sammanträffande!

Karaktärer:
Harry Potter, oj vag gullig pojk det är. Riktigt bra huvudkaraktär och sedan är Hermione och Ron riktigt bra också. Alla är allmänt söta (Neville också då såklart) men även modiga och tuffa.
 
Weasley tvillingarna, jesus, vad jag älskar dom alltså. Finns det några härligare personer än dom? Det går inte att beskriva min fantastiska kärlek till dom två busungarna (måste använda ordet busungar). Vad skulle Harry Potter serien vara utan dom två som ibland är ljuset i allt det mörka, och även det roliga då allting redan är bra!
 
Övrigt:
Jag har skapat en användare på Pottermore nu och är precis klar med första boken där. Om ni också är medlemmar så lägg till FeatherFlame5491, och kommentera gärna med erat Pottermorenamn i kommentarerna!
 
Betyg:
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback