I min bokhylla: J.

 
I min bokhylla har jag två böcker på J. Just Listen av Sarah Dessen och Jag är Zlatan boken fast den har min farmor lånat för tillfället! Båda är bra böcker fast på olika sätt eftersom Jag är Zlatan är en självbiografi!

Dagens citat.

Mockingjay

Katniss will pick whoever she thinks she can't survive without. - Gale

Eld.

Igår fick jag hem mitt bokpaket som jag vunnit - ett signerat exemplar av Eld, en tygkasse med Elds framsida på och två knappnålar! Ska inte börja läsa boken än eftersom jag har några andra på tur, men snart, snart!
 

The Twilight Saga: Breaking Dawn, part 2.


Irriterad tjej.

Dumma nya blogg.se!!! Har haft en massa saker i utkast som jag tänkt publicera, en massa dagens citat som jag lagt i utkast redan i januari så jag hade väldigt många sånna inlägg där och nu har jag fått den nya designen och det finns endast utkast där från i april och framåt. Saker ligger i utkast av en anledning - det spelar ingen roll hur länge dom varit där, är dom där ska dom STANNA. Dampar lös lite nu. Förutom det är den helt okej designen och allt det där, men är ändå riktigt irriterad över det jag just skrivit!

Vinnare!

Jag fick just veta att jag vunnit ett signerat exemplar av Eld och en tygkasse på bloggen bokgläntan! Oj vad glad jag plötsligt blev då jag skulle kolla min mail och såg att jag fått ett nytt meddelande i min inkorg där det stod att jag vunnit! Med det + att jag ska se SWATH idag kan ju ingenting göra min dag bättre!

Recension - Just Listen.

Titel: Just Listen.
Författare: Sarah Dessen.
Antal sidor: 371.
Språk: Engelska.
Omläsning: Nej.

Annabel Greene is the girl who has everything. At least, that's what she portrays in her modeling shoots. But Annabel's life is far from perfect. Her friendship with Sophie ended bitterly, and her older sister's eating disorder is weighing down the entire family. Isolated and ostracized at school and at home, Annabel retreats into silent acceptance. Then she meets Owen—intense, music-obsessed, and determined to always tell the truth. And with his guidance, Annabel learns to just listen to herself and gains the courage to speak honestly. But will she be able to tell everyone what really happened the night she and Sophie stopped being friends?

Handling och tankar:
Denna bok ger en många tankeställare och man får ta del av många djupa ord och tankar. Jag gillar den väldigt mycket och den är lättläst och perfekt att läsa på sommaren, om än vilken årstid som helst går minst lika bra. Det är någonting fint över Sarah Dessens böcker, i alla fall över de två böcker som jag har läst av henne - och att omslagen oftast är så himla fina och härliga gör ju bara saken bättre.

Dessen skriver verkligen bra och verklighetstroget, och med det menar jag att karaktärerna är så verkliga och att hon speglar dem väldigt bra och verkligen lyckas få ner det/dem på pappret.

Det som är bra med boken är att Annabels och Owens kärlek inte är av den typen att den är alldeles för överdriven. Just Listen är en kärlekshistoria men en trovärdig sådan, en realistisk en, att deras känslor för varandra liksom smög sig på dom bara. Inte att den exploderade och att de föll för varandra vid första ögonkastet och att de inte beskrev varandra som "perfekt" och "underbar" och att den andre var allt som de kunde tänkt på, you get it!

Karaktärer:
Som jag sa tidigare är det väldigt trovärdiga karaktärer och jag fattade stort tycke för Owen. Även om han inte är någon favoritkaraktär så är det ändå någonting speciellt med honom. Jag tycker om Owens personlighet - ärligheten och sättet han förändrar Annabel på till det bättre. Då vi väl är inne på Annabel så är hon helt okej, inte heller någon favorit men samtidigt en bra huvudkaraktär. Jag tyckte om hennes utveckling, även om jag blev lite irriterad då hon föll tillbak till sitt gamla jag där ett tag, men det löste sig som tur var.

Betyg:
Boken förtjänar helt klart fyra stjärnor, om inte mer, men det kändes ändå inte som att jag kan ge den en femma, vet dock inte riktigt varför!

Dagens citat.

Linger

We all, one day, realize that we're not going to be kids for ever and we're going to grow up. - Grace

Recension - Shadow Kiss.

Titel: Shadow Kiss (Vampire Academy, #3).
Författare: Richelle Mead.
Antal sidor: 443.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.

Rose Hathaway knows it is forbidden to love another guardian. Her best friend, Lissa, must always come first. Unfortunately, when it comes to gorgeous Dimitri Belikov, some rules are meant to be broken.

Lying to Lissa about Dimitri is one thing, but suddenly there’s way more than friendship at stake. The immortal undead are on the prowl and in a heart-stopping battle, Rose will have to choose between life, love and the two people who matter most.

But will her choice mean that only one survives?

Handling och tankar:
Slutet. Slutet. Slutet. Slutet. Gaaaah. Döda mig.

Första delen av boken tycker jag att det inte händer så mycket, även om det gör det. Det är absolut inte dåligt eller så, för på något vis lyckas Mead hålla mig intresserad om än som jag just sa att det inte händer speciellt mycket. Slutet däremot är fullt av spänning och underbara scener, och hemska då också.

En sak jag stör mig lite på är att Rose har så många hemligheter som hon inte berättar för Lissa. Varje gång man läser om något av det tänker jag bara "BERÄTTA DÅ! Du kan lita på Lissa så berätta nuuuu eftersom det kommer kännas skönare för dig!" Jag förstår att hon vill skydda Lissa och så, men jag tycker ändå hon borde berätta om saker hon tycker och känner.

Dimitri, A, Dimitri, A?? Jag älskar båda och om än dramat inte börjat ännu så vill jag att hon ska lyckas få båda på något sätt. Båda känns så rätt för henne och jag vill inte att hon ska såra den ena för att få vara med den andra (man förstår detta bättre om man läst hela serien).

Detta är en ganska lättläst bok som man snabbt läser ut, men även om den är lättläst så har den ett slags djup och SK är otroligt bra och en riktig bladvändare.

Karaktärer:
Rose har blivit så mogen i denna bok, vuxit upp. Hon tar större ansvar och förstår saker bättre och man märker att hon förstår mycket bättre det allvarliga med allting om än hon gjorde det tidigare också. Det är så tydligt vilken skillnad från första boken till den här som hennes personlighet genomgått. Börjar bara älska henne mer och mer för varje bok, om än jag även gillade hennes galna sida lite också.

Adrian. Blir bara mer och mer kär i honom. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara honom men det är något med honom som bara är så underbart men samtidigt sorgligt på något sätt. 

Betyg:


 

Dagens citat.

The Last Song

When I was seventeen, I don't think I even knew what love was. But when it's right, it's right, and you just know it. - Megan

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief - the movie.Jag såg filmen Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief förra veckan och jag måste säga att jag blev väldigt besviken på filmen. Inte alls i närheten till lika bra som boken var och jag höll till och med på att somna, nästan. Det har gjort om alldeles för mycket och tagit bort viktiga och intressanta saker - så som Hades hjälm, the oracle, personer, vem som stannar i 'helvetet' och de har tagit bort flera karaktärer och vem som var den riktiga skurken och andra scener som jag tycker var riktigt intressanta/bra/spännande att läsa om. Sen var det ju tänkt att de skulle vara tolv år och här är de äldre, även om det inte gör mig något, men det skriver jag bara för att visa vad mycket de gjort om! Sen tycker jag att många skådespelarval var dåliga, om än det var bra sånna också! Så nej, denna film gjorde verkligen inte boken rättvisa. Då är det bara att hoppas på att nästa film är bättre gjord och mer lik boken.

Recension - City of Glass.

Titel: City of Glass (The Mortal Instruments, #3).
Författare: Cassandra Clare.
Antal sidor: 508.
Språk: Engelska.
Omläsning: Ja.

Amid the chaos of war, the Shadowhunters must decide to fight with the vampires, werewolves and other Downworlders - or against them. Meanwhile, Jace and Clary have their own decision to make: should they pursue the love they know is forbidden?

Handling och tankar:
Den bästa TMI boken av de fyra första, helt klart! Skuggjägarna går inte längre trygga i den staden där de alltid trodde att de skulle vara trygga, allting är påväg att förändras. Äntligen får man ta del av Alicante, Idris, och få uppleva hur det är där - stället alla kallar hem. Så sjukt bra alltså!

Detta är en mer dyster/tung bok, om än inte dåligare utan som jag sa tidigare är det snarare min favorit! Jag hade gärna haft mer sarkastiska och roliga dialoger men samtidigt förstår man att detta är en tyngre och mer allvarlig bok.

Såklart skulle jag vilja läsa om Jace och alla Shadowhunters i den här boken i all evighet men samtidigt tycker jag att det här kunde ha varit slutet på en fantastisk bokserie - att det var Valentine som var hela problemet (om ni tänker lite som i HP så är det Voldemort som utgör de största hotet om än det händer många andra saker) och att det skulle förbli så ändå tills Valentine dog och där tog bokserien slut.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara min kärlek till denna bok och även om det var en lite mörkare bok så fanns det samtidigt många underbara och älskvärda scener.

Karaktärer:
Jace, my Jace. Jag tycker så synd om honom i denna bok och jag ville bara hålla om honom tills allting blev bra igen. Så otroligt stark och helt underbar, *åh*.
Malec - åh så söta, helt klart ett av mina favoritpar genom tiderna! SIMON! Som om den pojken utvecklas något? Han bara växer och växer i mina ögon och blir mer underbar för varje bok.

Betyg:


 

Dagens citat.

City of Glass

Patience, grasshopper, good things come to those who wait. - Maia
I always thought that was 'good things come to those who do the wave'. No wonder I've been so confused all my life. - Simon

Tävlingar.

På bloggen Labibliotheque kan du vinna ett härmskrikearmband, härmskrikevinyldekaler och ett härmskrikehalsband. Som ni märker är temat THG och härmskrika! Tävlingen avslutas 18 juni så skynda er in och var med i tävlingen!

Johanna & Mathilda på bokgläntan har också en tävling där du kan vinna lite olika böcker. Tävlingen avslutas 16 juni. Tryck här för att komma dit.

En tredje tävling pågår på bloggen boooklovin där man kan vinna böcker för max 20 euro på the book depository! Tävlingen avslutas 22 juni. Tryck här för att komma till tävlingen.

Favvo-stämpel.

nellonsbokblogg läste jag om favvo-stämpeln där du nämner ut fem av dina favoritbokbloggare. Jag hade tänkt göra ett sånt inlägg just nu men endast med fyra favvo-bloggare eftersom jag inte kommer på en femte som håller riktigt lika höga mått som dom andra för mig!1. Andréa - Andreaiboklandet
Läser ni inte denna blogg missar ni verkligen något! Helt underbara recensioner och ett så vackert språk. Hon vill bli författare och man märker på hennes skrivsätt att hon har talangen. Sen lägger hon ofta in en massa andra inlägg som jag tycker är intressanta och hon var den första bloggen jag hittade som skrev om böcker så den bloggen har en speciell betydelse för mig! 

2. Pia - Bookrelated
Pia har också riktigt bra recensioner som jag alltid läser vartenda ord av, även om det är en bok som hon skulle tycka är väldigt dålig. Denna tjej har fått mig att lägga till en massa böcker på goodreads och det är precis så en bokblogg ska vara enligt mig! 

3. Pia - The Never End
Det är något speciellt över varje inlägg som Pia skriver. Även om man inte skulle vilja läsa det hon publicerar (vilket jag tror kommer vara svårt eftersom man verkligen VILL läsa allt hon skriver) så är det mysigt att bara gå in och kika på den lite då och då eftersom hon lägger ut fina bilder. En stor inspiration!

4. Anna - Boktycke
Som med alla de andra här så är Anna en riktigt bra recenserare! Sen gillar jag även omslagsduellerna och nya boksläpp och att hon hinner med att läsa så otrologt många böcker på en månad! En riktigt bra bokblogg!

Någonting.

Jag hade tänkt skriva någonting kreativt nu men kommer inte ens på någon bra rubrik eller någonting överhuvudtaget förutom tråkiga saker.. så detta inlägg får bli lite av ett klagande på mig och min bloggning. Det här är ju en blogg om böcker och liknande, och visst publicerar jag inlägg om det, men det är som att någonting saknas. Jag tycker det blir lite tråkigt då jag bara lägger ut recensioner och i min bokhylla inlägg. Såklart vill jag fortfarande ha kvar det men saken är den att jag vill skriva om mer och andra saker lite då och då, men var är inspirationen och framförallt vad ska jag skriva om? Jag gillar saker som i min bokhylla och 30 days challenge, så ge mig gärna tips om flera saker som dom två eller om det finns någonting helt annat som ni tycker att jag ska skriva om eller saker som är bra på denna blogg! Skulle bli väldans glad om ni gav mig lite tips!

Finale.

Den fjärde och sista boken i Hush Hush serien av Becca Fitzpatrick har nu fått ett omslag. Jag tycker om det väldigt mycket och gillar att både Patch och Nora är med. Sen tycker jag även om bakgrunden så det var riktigt bra!

Recension - Harry Potter och Fenixorden.

Titel: Harry Potter och Fenixorden (Harry Potter, #5).
Författare: J.K. Rowling.
Antal sidor: 1001.
Språk: Svenska.
Omläsning: Nej.

Harry Potter har fått nog. Sommarlovet hos Dursleys har varit värre än någonsin. Hans bästa vänner verkar inte bry sig om honom, han har inte fått några nyheter från trollkarlsvärlden på hela sommaren och han riskerar dessutom att bli relegerad. När Harry väl återvänder till Hogwarts för sitt femte år är ingenting som det brukar vara, och den stora frågan är: När ska Lord Voldemort slå till igen?

Handling och tankar:
En magisk upplevelse! 1000 sidor men det kändes snarare som 50 eftersom de gick så fort att läsa den. Älskar språket, karaktärerna, känslan man får då man läser HP och så mycker mer! Helt enkelt en perfekt bok, och jag menar det verkligen.

Som jag sa i min recension om den flammande bägaren så är det inte en enda sida som är tråkig eller ointressant i den här heller. Då är den stora frågan hur man kan lyckas med det om en bok innehåller 1001 sidor? Jag har då ingen aning men J.K. Rowlings böcker är utmärkta exempel!

Rowling är även otroligt duktig på att skriva ur en killes synvinkel. Det är väldigt trovärdigt och det känns som att det är en kille själv som har beskrivit Harry eftesom det är så likt! Måste även få ta upp Umbridge och att jag nästan aldrig hatat någon så mycket som henne. Ville/vill bara att hon ska slänga sig i väggen och ramla i ett hål och dö! Det jag vill få fram med detta är att Rowling verkligen får ens känslor att gå från toppen till botten och tvärtom, från riktig lycka till rent hat! Hon påverkar en på flera olika sätt, precis så som det ska vara.

Jag väntar fortfarande på att få ett brev från Hogwarts som kommer med en uggla om att jag blivit antagen. Vill verkligen gå på Hogwarts och få uppleva denna fantastiska värld! Behöver det - nu.

Karaktärer:
Harry - han tycker jag om väldigt mycket! Han är pålitlig, omtänksam, smart och ja, vet inte hur jag ska beskriva honom riktigt. Harry är inte en som jag skulle vilja ha ett förhållande med, utan i stället skulle jag verkligen vilja ha honom som en bästa vän. Det kanske förklarar lite?
Hermione - smart och omtänksam men lite irriterande. Tycker om hon för det mesta men ibland är det lite inslag då jag bara tycker att hon är jobbig!
Dobby, Dobby, Dobby. Ååh så söt. Vill bara ta upp honom och gosa med honom och krama lille Dobbymannen.
  
Betyg:

I min bokhylla: I.Tre böcker på bokstaven I och jag hoppas att jag inte glömt någon nu som jag gjorde på bokstaven H då jag först bara visade en bok då jag egentligen äger nio böcker på den bokstaven. Boken som ligger högst upp, I himlens tjänst av Annie Dalton, älskade jag då jag var mindre! De böckerna och Molly Moon böckerna var mina favoriter, och innan det var Kittyböckena mina favvisar. Sen har vi även I Am Number Four av Pittacus Lore och I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You av Ally Carter.

Nytt i bokhyllan.Var och köpte denna skönhet i onsdags. Lycklig tjej kan jag ju säga!

Månadsläsning - april och maj.

Eftersom jag inte gjorde någon sammanfattning i april kommer den nu också! Kan dock säga att jag inte alls är nöjd över den månaden men att maj gick lite bättre i alla fall!

April
Lästa böcker: 3
Omlästa: 3
Engelska: 3
Svenska: 0
Antal sidor: 1128

Bästa bok:
Tror faktiskt att det blir Mockingjay, om än de andra två ligger nära inpå.

Läst:
Frostbite - Richelle Mead [X]
Mockingjay - Suzanne Collins [X]
City of Ashes
- Cassandra Clare [X]

Maj
Lästa böcker: 5
Omlästa: 0
Engelska: 4
Svenska: 1
Antal sidor: 1854

Bästa bok:
Helt klart The Fault in Our Stars av John Green!

Läst:
Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren [X]
Matched - Ally Condie [X]
I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You - Ally Carter [X]
The Fault in Our Stars - John Green [X]
Percy Jackson and the Lightning Thief - Rick Riordan [X]

Tankar om juni: Vill hinna läsa om både CoG och CoFA och sedan CoLS! Jag vill även att min lilla hög med olästa böcker ska minska ännu mer. Across the Universe och fortsättningarna på VA (efter Frostbite) vill jag också hinna med även om jag vet att jag kommer hinna med långtifrån alla!
RSS 2.0