Top Ten Tuesday.

Top Ten Favorite Kick-Ass Heroines. Det är inte en tisdag och inte en topp tio, utan topp sju. En gammal sådan också. Men det funkar väl ändå så här kör vi!
 

 
1. Tris Prior - Divergent.
Hur kan man inte tycka att denna lilla tjej som från början är från Abnegation ska hamna på denna lista? Ett ganska självklart val enligt mig! Hon är stark i sig själv, om än inte den starkaste fysiskt, även om hon har sina knep. Flickan är även smart och kommer på klipska lösningar i svåra situationer och är helt enkelt en riktigt intressant karaktär att följa med och läsa om.
 
 
 
2. Katniss Everdeen - The Hunger Games.
Bambambambam, Katniss Everdeen - The Girl on Fire! Även Katnip är ett självklart val för mig. Hon går emot President Snow och alla regler som gällt i många, många år för att tillsammans med andra kämpa för frihet och för vad som är rätt. Hon är helt enkelt "the mockingjay" och är riktigt säkert en kick-ass heroine.
 
 
 
3. Rose Hathaway - Vampire Academy.
Badass Rose for the win. Vem kan vinna över Rose? Ingen! Alla får sina rövar kickade av denna brud minsan. Hon är ärlig och snäll men ändå väldigt tuff och tackar inte nej till en utmaning. Hota inte någon som Rose bryr sig om, hon lär inte glömma det i första taget.
 
 
 
4. Isabelle Lightwood - The Mortal Instruments.
Alla vet hur tuff denna brud är med sin piska, och utan. Hon har många roliga och sarkastiska kommentarer, som de flesta i denna bokserie, och hon skulle kunna ta sig an nästan vilken demon som helst. More Isabelle Lightwood please.
 
 
 
5. Bella/Haven - Emancipation Proclamation/Sempre.
Denna karaktär är inte kick-ass på det sättet som dom andra är - valet av denna är inte lika självklar som dom andra rättare sagt. Denna karaktär får man följa från början, då hon är en slav och inte har någon egen vilja och bli misshandlad dagarna i ända. För att sedan få se hur hon förflyttas och träffar någon som kämpar för hennes frihet, hur hon själv förändras dag för dag och kommer allt närmare att bli en vanlig människa med rättigheter och allt som hör till. Det är en fantastisk livshistoria att få följa med och läsa om och få se hur hon som slav (föredetta rättare sagt) finner lycka i de saker som vi inte ens lägger märke till eftersom det är en självklarhet för oss idag.
 
 

6. Hermione Granger - Harry Potter.
Eh eh, the brightest witch of her age, absolut! Hur skulle någon någonsin lyckas vinna över Voldemort utan att få hjälp av Hermione? Visst kan hon gå mig lite på nerverna ibland, men jag kan absolut inte neka att hon verkligen är en hjältinna!
 
 
 
7. Skeeter - Niceville/The Help.
Denna tjej är väl kanske inte kick-ass, men en heroine är hon! Detta var på tiden då mörkhyade arbetade åt vita, tjänade yberdåligt och fick inte åka samma buss som the palefaces etc. Skeeter står dock upp mot detta och bryter ut ur mängden, hon bryr sig inte om hudfärg, vad spelar det för roll liksom? Hon skriver en bok om hur svarta verkligen har det, fast med försiktighetsåtgärder så hon inte sätter dem som hon får hjälp av i fara, så folk verkligen ska förstå, även om det är livsfarligt. Skeeter kan inte förstå hur man som liten då man verkligen älskar maiden som tar hand om en helt plöstligt börjar hata hen bara för att de har en viss hudfärg. Go Skeeter!
 
http://brokeandbookish.blogspot.se/2012/10/kimberlys-top-ten-kick-ass-heroines.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/JywQY+(The+Broke+and+the+Bookish)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback